lørdag den 29. december 2012

Sommerjuleaften

På juleaftensdag sad vi om eftermiddagen og drak kold hvid glögg med rosiner og granatæble i haven, mens Asta sov. Til det spiste vi honningkager og jordbær dekoreret som svampe og nissehuer.Her fik Thore sin første gave, som var en løbecykel.Vi tog årets første kartofler, salat og gulerødder fra haven.Det blev en del af vores helt klassiske julemiddag med and, som overhovedet ikke er klassisk her, hvorfor det at finde en and var lidt en udfordring.

Og selvom temperaturen lå på omkring 25 grader var det som altid lækker mad. Til dessert skulle vi selvfølgelig have risalamande, som det hører sig til. Her måtte vi forsøge os med hjemmelavet kirsebærsauce - og det kan godt anbefales, da det smagte langt bedre end det vi plejer at købe færdigt.Juletræet blev pyntet med røde roser fra haven. Det var en idé jeg fik noget tid før jul - sikkert inspireret af Anna, der pyntede sit træ med silkepapirsroser, som du kan se her. Så fint!Roserne var meget festlige og idéen løste problemet med manglende pynt på træet. Samtidig var det også med til at gøre juleaften lidt særlig, da roserne jo kun holdt kort tid. På den måde erstattede de næsten de levende lys, som vi kun plejer at tænde juleaften.Børnene blev lige foreviget foran juletræet og Astas røde velourkjole matchede endda roserne både i farve og "skær".Efter nogle julesange fik Thore den første julegave, som var en stor trillebi. Den lille har vi haft så stor glæde af - og den bruger begge børn. Nu summer de to bier rundt i huset sammen.
Og her er lidt flere billeder fra vores aften. Det var rigtigt hyggeligt og alt i alt ikke meget anderledes end vinterjuleaften - bortset altså fra eftermiddagen i haven, bare tæer på gulvet og det gode fotolys til langt ud på aftenen. Det var mere i måneden op til jul at det føltes anderledes - da julestemningen skulle findes. Jeg forbinder, som de fleste danskere, ikke jul med sommer. Men jeg elsker traditioner og at skabe nye for børnene er så meningsfuldt. Når vi tager hjem til Danmark igen skal de nye sommerjuletraditioner helt sikkert med - og måske være del af en hyggedag i sommerferien...

Vi har endnu to jule her i New Zealand før vi tager hjem mod Danmark. Nu har vi nemlig fundet ud af mere præcist hvor længe vi bliver. Planen er at flytte hjem til Storkøbenhavn i foråret 2015. Så der er god tid til at få set det smukke land og savne dem derhjemme.

Håber at alle Jer der læser med har haft en fantastisk jul!

søndag den 23. december 2012

Astas julegave og juleglimt

I dag fik jeg gjort Astas julegave fra os helt færdig.

Hun får en lille babydukke med små buttede arme og ben. Dukken har Astas farver: Strawberry blonde hår (elsker det udtryk), blå øjne og lys hud.

Dukken passer perfekt i størrelsen til Astas lille gule dukkevogn, der her er fotograferet i et utæmmet hjørne af haven.Hjelmen er syet fast, mens kjolen kan tages af.

Bukser fik dukken også, så den ikke skal have bar numse...

 Huen hår fået lidt forskelligt stof og bånd.

Sengetøj til dukkevognen skulle babydukken også have.Jeg synes at den vendbare madras med forskelligt stof på er en sød detalje, som jeg tror jeg havde nydt som barn.


Nu er dukken klar til at blive puttet og kørt i vognen. Jeg håber at Asta bliver glad for den.

Jeg har lært at sy dukker af min veninde Lisbeth, og kan kun varmt anbefale hendes kurser. De teknikker jeg bruger er hendes, mens mønstrene er improviserede. Kan man først det grundlæggende er det spændende at eksperimentere med størrelser og forskellige idéer, synes jeg.

I får også lige et par glimt fra vores julehjem...Svigermor har sendt den sødeste lille julekalender til Thore. Han har virkelig nydt at finde tallene og se de små billeder. I New Zealand kan den slags billedkalendre så vidt vides ikke fåes - og jeg foretrækker helt sikkert at han får sådan én her fremfor de chokoladekalendre, som fåes her. Jeg husker magien i at se de små billeder hver morgen, da jeg var barn.Hun har også sendt de fineste ark med kræmmerhuse og kurve, som helt sikkert skal i brug. Jeg bliver bare nødt til at få kopieret dem først, så der kan laves nye, hvis de skulle gå til. Så det bliver ikke i år, de kommer op, men helt sikkert mange år derefter.Kuglen her med den fine mika-sne, har min mor sendt.

Og dette fine stykke perlepynt er også fra hende...... samt trompeten her.

Det er virkelig hyggeligt at hun har sendt mig lidt gammelt pynt, når nu samlingen ellers ligger i Danmark og venter på at vi kommer hjem.

I træets top sidder et fint gammelt spir, som også er fra min mor. Som i kan se på skyggerne, har vi virkelig fået træ til loftet, som jeg også foretrækker det.

Koglerne har fået lov at blive siddende og får selskab af et par papirfugle, da vi mangler glasfuglene, der plejer at indtage juletræet.

Sidste års juletræ kan ses i sin helhed her. Detaljer af pynten derpå kan ses her og her. Jeg savner helt min samling, når jeg genser de billeder, men det kan jeg jo glæde mig til, når vi atter skal holde jul i Danmark.

Og i år har jeg endelig kastet mig ud i de klassiske danske julehjerter...

I oliventræet udenfor vores vinduer hænger kulørte lamper.

Årets kalenderlys er det samme som vi altid har - medbragt i bagagen fra Danmark dengang for snart et år siden, hvor vi rejste til New Zealand. Mangel på ler gjorde at jeg forsøgte mig med trylledej, som siden er blevet malet - altså ikke et kreativt indslag, som jeg er så stolt af, for der burde jo være gjort lidt mere ved det, men det blev ikke lige... Her står det på vores spisebord.

Thores ser Bamses Julerejse som størstedelen af Danmarks børn. Hurra for DR's hjemmeside, hvor der også bliver leget med Oline.

Og så har vi lånt Vinterbyøster af en af de danskere vi kender her i byen. Den ser børnene også. Stinus og jeg hygger os med Jul på Vesterbro, når børnene er gået i seng.

Sidst men ikke mindst er her nissen, som er en del af vores nystartede pakkekalendertradition. Hver morgen finder Thore i vindueskarmen et brev med et tegnet skattekort, hvor han kan se, hvor nissen gemmer sig. Så går han på jagt og finder nissen, som i sin pose har pakkekalendergaven. Idéen er inspireret af en af mine veninder, der som barn skulle finde en nisse hver dag efter skole, som så også havde pakkekalendergaven. Hun har stadig nissen siddende i sin lejlighed den dag i dag - og jeg har altid tænkt at det var en rigtigt sjov og magisk måde at gøre det på.

For at gøre det nemmere for Thore, har jeg tilføjet delen med skattekortet. Det kunne også have været et lille brev med en historie - og bliver det måske også nogle andre år. Men i år syntes jeg det var hyggeligt at han kunne "læse" det selv - og så er han vild med sørøvere, skatte og skattekort.

Jeg ønsker Jer alle en rigtigt glædelig jul!

onsdag den 19. december 2012

Nisser og fugle på ruden

Forleden modtog jeg det dejligste brev fra Mette, som havde læst at jeg efterlyste flere vinduesnisser her.Hun sendte mig det hyggeligste julebrev med nogle forskellige af de skønne vinduesmærker. Især er jeg vild med disse fire nisser. Her kan I også skimte solcellejulekæden med kulørte pærer, som er i vores oliventræ udenfor.Mette sendte også disse guldfugle, som hun dog ikke var sikker på, om jeg ville kunne lide, men det kan jeg. De vækker minder, da vi havde nogen magen til i mit barndomshjem. Tusind tak, Mette!

Billederne er taget i går, som var eneste gråvejrsdag i mands minde, men pudsigt nok hjælper det lidt på julestemningen for en nordbo... Solen plejer ellers at overstråle kalenderlyset her.

Hav en god dag!

tirsdag den 18. december 2012

Dengang og nu - og svampe på tøjet

Asta har netop rundet de halvandet år - og hvor er der dog sket meget på den tid.Nu er hun et lille menneske med helt sin egen mening om det meste, fuld fart på og et ordforråd, der vokser for hver uge, og både tæller danske og et par engelske gloser.Blusen her er syet på bestilling af Anna, der både er i besiddelse af det skønneste svampestof og evner til at sy, som er meget imponerende. Den er simpelthen så fin! Og nu passer den endelig. Tak Anna!Blusen vækker minder om dengang Asta bare var en lille prut på knapt en uge, som lå og var så fin i sin svampedragt i kravlegården.Jeg elsker at have billeder og mange af dem, der dokumenterer fortiden. På et øjeblik sætter de tiden tilbage og vækker en masse minder om livet, som det var. Detaljer som man havde glemt, husker man pludselig.

Svampedragten er i øvrigt vintage og købt af Bettina, da hun havde en stand på et loppemarked i København for nogle år siden.

mandag den 17. december 2012

Karla skal bo hos...

Jeg har trukket en vinder af min seneste give away.


Det heldige barn, som skal læse om Karla er Regnbuebarnet Vigga. Jeg håber at Vigga og hendes mødre får stor fornøjelse af bogen, som læses flittigt herhjemme. Send mig en mail på aebleblomst(a)gmail.com (med @) med Jeres adresse, så sender jeg den videre til min veninde Ina, der som bekendt er kunstneren bag bogens illustrationer.

Bogen kan i øvrigt købes lige her, hvis man ærgrer sig over ikke at have vundet eller gerne vil glæde et barn med historien om en skøn lille pige, der vokser op i en anden slags familie.

søndag den 16. december 2012

Årets juletræ

I denne weekend har vi fået købt juletræ - udvalgt og fældet i tredive graders varme!

Det er første gang, vi er ude og vælge vores eget juletræ på den måde, men hernede står der ikke grantræer på hvert gadehjørne, så vi måtte lidt ud på landet...

I New Zealand er der tradition for enten at have en art fyrretræer, som er meget tætte og nærmest buskagtige, eller kunstige træer. Sidstnævnte er ekstra populære, fordi det er lidt en udfordring at holde de levende træer fine i sommervarmen.

Det var fantastisk hyggeligt, og børnene nød at rende rundt mellem træerne.

Jeg var lidt vild med det her med kogler på.

Men valget faldt på det her i midten, der ligner et træ, som det vi plejer at gå efter i Danmark: Knapt to og en halv meter, så symmetrisk som muligt og med tydeligt adskilte etager.

Vores træ har et par gamle kogler siddende foroven. Det er meget hyggeligt, og de får helt sikkert lov at blive.

Juletræet med sin pynt får I at se en anden dag - det er ikke helt færdigt...

God dag!

Små dyr

Står du tilfældigvis og mangler en julegave til en du holder af eller dig selv, kan jeg anbefale min veninde Inas første bog Små Dyr, som er en tegneserie helt uden ord.


Bogen har masser af Inas vidunderlige streger og har i øvrigt fået fine anmeldelser rundt omkring - bl.a. her. Jeg elsker hendes måde at fortælle på, udtrykket i personerne og de små detaljer, som er en fryd for øjet.Bogen kan fx. købes her. Husk i øvrigt at det er i morgen at jeg trækker en vinder af min give away, hvor præmien er en børnebog illustreret af netop Ina.
 
Related Posts with Thumbnails