onsdag den 28. november 2012

En enkelt engel og små grantræer

Når nu vi ikke har så meget julepynt hernede på den anden side af jorden, må vi jo lave lidt selv...Englen her lavede jeg i dag efter Lisbeths fine DIY, som du finder her.


Jeg tilføjede et lille guldbånd om hovedet og nyder at kigge på den fine engel, der udover at pynte minder mig om en af mine bedste veninder - veninder som jeg savner at se, men nyder stadig at have nær kontakt med - selvom det ikke er helt det samme, når afstanden er så stor. Men jeg føler mig heldig at vide at de er der, når jeg er hjemme i Danmark igen...

Thore har også lavet julepynt i dag - eller i hvert fald farvesorteret på eget initiativ og klistret pailetter på små juletræer i bedste børnehavestil. Når han er hjemme så stor en del af tiden er der god tid til den slags sysler og vi burde jo egentlig gøre meget mere af den slags.

Han går i børnehave atten timer om ugen og Asta er hjemme hos mig hele tiden. Her i New Zealand er det nemlig ikke normalt at sende små børn i vuggestuer. De fleste børn starter først i institution, når de er tre år og går så langt færre timer end det er almindeligt i Danmark. Det har mange fordele som jeg ser det og passer i hvert fald godt til vores familie. Jeg synes det ville være godt, hvis tingene i Danmark kunne indrettes lidt mere familievenligt, så børn og forældre havde mere tid sammen.I aften skal jeg afsted til det ugentlige kreamøde med en god håndfuld andre kreainteresserede og forsøge at færdiggøre en af de hjemmelavede julegaver, som jeg er ved at lave.

God dag!

tirsdag den 27. november 2012

At pynte til jul om sommeren...

Nu er det jo ikke helt officielt sommer her før den første december, men i lang tid har vejret vist været fuldt på højde med eller bedre end en gennemsnitlig dansk sommer.

Jeg elsker at gå ture til de lokale genbrugsforretninger og kan endelig gøre det igen efter en periode, hvor mit bækken ikke tillod længere gåture. Jeg døjede med bækkenløsning under og efter graviditeten med Asta.

Når jeg går rundt hernede elsker jeg at have kameraet med og opdage nye spændende planter, som jeg ikke har mødt i Danmark. Den mellemste med humlebien ser dog bekendt ud...

Halskæden jeg har på er i øvrigt den jeg vandt i en give away her. Den har vist været brugt de fleste dage siden ankomsten.I dag har jeg fundet julepyntet frem - og det har været en noget mærkelig fornemmelse - både fordi det føles vildt underligt at pynte til jul i sommervejr, men også fordi vi kun har meget lidt julepynt hernede. Den store samling af julepynt var ikke blandt det som vi prioriterede at tage med herned. Nisserne her fandt jeg forleden i en genbrugsforretning. De klatrer i de uroer, der hænger i vinduet ved spisebordet. Uroerne har vi lavet med uldgarn og strandfund fra vores seneste ferie.

Et andet genbrugsfund, som bidrager til julestemningen, er striknissen her. Han har det mest fantastiske udtryk og han er tiltænkt en helt særlig rolle i forbindelse med børnenes pakkekalender, som jeg senere vil fortælle om... Det var meget kærkomment at jeg fandt ham, for ellers ville jeg have syet nissedukker til børnene og i virkeligheden har jeg slet ikke tid til det. Jeg har nemlig været lidt ambitiøs med de hjemmelavede gaver.

For nylig fik jeg det dejligste brev fra Stinus' mormor, hvor hun forærede mig disse vinduesnisser - halvdelen af hendes egen samling. Det er ren nostalgi for mig, da vi havde flere af dem i mit barndomshjem - og bare helt fantastisk at hun havde lyst at dele dem med mig. Skulle nogen derude have lignende, som de vil sælge eller bytte, er jeg muligvis interesseret.

For nylig var jeg også heldig at finde de dejligste kravlenisser i Bettinas butik SeChloe. Der er fire i alt og de to er faktisk magen til nogen i mine gemmer i Danmark, som er fra mine bedsteforældre, mens to er nye motiver. Jeg synes de er så hyggelige!

Min mor har også sendt et sødt gammelt kravlenissepar. Det pynter nu fint på klokkestrengen, som min mormor har broderet med motiver fra H. C. Andersens eventyr.En lille dansk jutedug har også fundet vej til New Zealand og vores spisebord.


 Så nu bliver det spændende om julestemningen indfinder sig snart. Ellers må jeg prøve med lidt brunkagebagning, hjertefletning og julemusik. For jules det skal der - også selvom det er sommer!

mandag den 26. november 2012

Den fine gave

Som jeg skrev i går var der i pakken fra Laura også en skøn gave.

Laura sendte nemlig den skønneste isdåse med. Jeg har tidligere beundret dåsen på hendes blog - og da hun fandt en ekstra var hun så sød at forære mig den ekstra dåse. Fantastisk!

Dåsen er en af den slags ting, som får et smil frem på mine læber, når øjnene falder på den - fordi den er så fjollet. Og farverne er jo lige i øjet. De små tekster er også ret sjove og i øvrigt lige noget for en iselsker som jeg. I min verden slår is nemlig både slik og chips. Det eneste der måske kan konkurrere er nybagt kage... Men is kan jo også spises med nybagt kage.

New Zealand skulle i øvrigt være en af de nationer, hvor der fortæres mest is per person. Og det er ikke svært at forstå hvorfor. Udover at vejret er varmt bugner supermarkedernes kølediske af virkeligt god og tilmed billig is.

Tusind tak for gaven, Laura! Det er dejligt med et lille stykke Danmark her på den anden side...

søndag den 25. november 2012

Hæklemad og sommervejr

For nylig fik jeg en pakke fra Laura med min del af en skøn byttehandel.

De hæklede æg passer lige i legekøkkenets æggebægre.

Den hæklede broccoli synes jeg er helt fantastisk!

Lidt morgenmad i engelsk stil blev det også til. Jeg er vild med at baconen krøller præcist som rigtig bacon.

Og endelig var der det fineste røde æble.

De hæklede madvarer gemmer jeg til Astas pakkekalender. Sådan én får hun nemlig selvom hun endnu ikke er så gammel. Det skal jo ikke kun være Thore, der får...

Laura havde også lagt den skønneste gave i pakken. Den er lige mig og fortjener et selvstændigt blogindlæg, så det får den en af dagene.Dagen i dag har jeg dels brugt ved symaskinen, hvor der produceres gaver til den kommende højtid og dels i haven, hvor børnene fik indviet deres nye badedragter. Der var ingen tvivl om at vi måtte have fat i nogle heldragter, da den New Zealandske sol godt kan være ret kraftig. Vi vil ikke have nogen forbrændte børneskuldre her i huset.Ønsker Jer en god søndag! Jeg kan forstå at I på den anden side af kloden kan se frem til vintervejr i den kommende uge. Selvom det nok kan være koldt, må det alligevel hjælpe lidt på julestemningen...

lørdag den 24. november 2012

Give away: Karla leger "mor og børn"

Min veninde Ina har illustreret endnu en børnebog, som netop er blevet udgivet. Jeg har været så heldig at få lov at forære en heldig læser et eksemplar af bogen, som hedder Karla leger "mor og børn".På bogens bagside står...

Udover at være en meget relevant bog for alle de børn, som vokser op uden en far, synes jeg det er vigtigt også at fortælle børn, som vokser op i en kernefamilie om andre måder at være en familie på. Udover det er historien også rigtigt godt skrevet - og her i huset elsker Thore bøgerne om Karla. Det allerbedste er selvfølgelig Inas streg, som jeg elsker, og som jeg synes er fuld af varme.Reglerne for deltagelse er:
- 1 lod for en kommentar
- 2 lodder for kommentar + fast læser
- 3 lodder for kommentar + fast læser + link på din blog

Jeg trækker en vinder mandag den 17. december, hvorefter Ina sender bogen, så vinderen kan nå at få den inden jul - måske til en julegave?

Vil du være sikker på at få fat i bogen Karla leger "mor og børn" kan den købes lige her.

Den første bog om Karla kan i øvrigt købes på samme side lige her. Mit blogindlæg om den kan læses her.

onsdag den 21. november 2012

Stjernedalerne

Jeg har en svaghed for eventyrmotiver... Finder jeg en fint illustreret eventyrbog har jeg altid svært ved at gå forbi den, og på børnenes værelse hænger både de eventyrlige lamper med Ole Lukøje og Tommelise og træophængene med motiver fra eventyr foruden et par uroer.

Da jeg var gravid med Asta forelskede jeg mig i denne uro, som hun var så heldig at få i barselsgave. Jeg kendte ikke eventyret Stjernedalerne, men syntes at motivet var rigtigt fint og piget.

Hos min veninde Lisbeth så jeg dette søde postkort, som jeg nu også har et stående af.

Og endelig har jeg købt det fineste sengetøj i Ullas butik med stjernedalermotivet. Det putter Asta nu i. Vi manglede måske ikke ligefrem fint sengetøj i juniorstørrelse, men det her kunne jeg ikke lige stå for.

Ønsker Jer en dejlig dag, når den begynder om et par timer. Her er det nu sidst på eftermiddagen. Det næste halve års tid er tidsforskellen præcist tolv timer - indtil I skifter til sommertid og vi til vintertid. Det er lidt sjovt at det hele er omvendt. Og juleforberedelserne er så småt i gang her - selvom solen skinner fra en skyfri himmel. Det er lidt sært!

mandag den 19. november 2012

Retro-spilledåser

For nyligt modtog jeg en pakke med ting fra Danmark, som jeg har samlet sammen over lang tid. I den lå blandt andet den fine gule musikfugl, som nu hænger over puslebordet og forsøger at underholde Asta, når hun er der.Her er den i selskab med de andre spilledåser vi har. De er begge købt i New Zealandske genbrugsforretninger. Den gule fugl har en af mine søde læsere solgt mig efter jeg efterlyste netop sådan én. Tusind tak, Stinne!

Pigen til venstre var den første jeg fandt, da jeg egentlig var på udkig efter de mere "buttede". Men med hjem kom hun på trods af det falmede klistermærke - og jeg synes egentlig at hun er fantastisk sød, som hun leger "borte-tit-tit" mens melodien spiller.

Skulle nogen have andre spilledåser i samme stil i fin stand, som de vil sælge, køber jeg sikkert meget gerne. For man kan da ikke få for mange, vel? Her hænger de i hvert fald rundt omkring og spiller en melodi og ny og næ.

Ønsker en dejlig dag!

fredag den 16. november 2012

Same but different

Dette print er blandt favoritterne og for nyligt kunne jeg føje den lilla udgave til samlingen. Den er min klare favorit efterfulgt af den brune.

Mon nogen kender eller har andre farvekombinationer? Og hvilken synes I bedst om?

Her går det i øvrigt roligt fremad med helbredet efter jeg nu er begyndt på penicillinkur. Det har været en hård omgang med to ugers sygdom.

Ønsker Jer en god weekend, når I når dertil!

tirsdag den 13. november 2012

Gave med posten

Jeg var jo så heldig at vinde denne helt fantastiske give away her hos Pustetrolden. I dag kom den med posten.


Den var virkeligt fint pakket ind...

Og indeni gemte sig som bekendt denne skat: Elsebeths Gynther's klassiske sybog for de store børn og den fineste hjemmegjorte halskæde.

Egentlig har jeg købt denne bog engang, men det var en af de ting, der havnede forkert, da vi skulle pakke til New Zealand og den har derfor forputtet sig i en ukendt kasse i Danmark i stedet for at komme med. Det har jeg ærgret mig gult og grønt over, da det jo er i denne bog jeg kan finde tøj i Thores størrelse. Så glæden var stor over at vinde den.

Den hjemmelavede halskæde fortjener et nærbillede. Den er så lækker med lædersnor, træperle og porcelænsperler og skønt sammensat.

Tusind tak for gaven!

mandag den 12. november 2012

En lille bamse rejste...

... helt fra Danmark og her til New Zealand, hvor den sluttede sig til familien i dag.

Det er den lyseblå bamse som er den nye. Den lyserøde modtog vi her. Så nu har begge børn en bamse - selvom det nok mere er mig, som nyder den blå end Thore. Han har aldrig været så meget til tøjdyr, men elsker dog sin dukke. Jeg nyder til gengæld meget at have det fine håndværk i huset.


Det er selvfølgelig Karen Elisabeth, som er skaberen også af denne nye skønhed. Du kan se bamsen hos hende her.


Hun var så sød at imødekomme mit ønske om at fylde bamserne med uld her fra New Zealand og bruge glasøjne, som jeg sendte til hende. Det gør dem lige lidt ekstra lækre i min verden og minder mere om den måde man lavede bamser på i gamle dage. Uld giver en tyngde som jeg synes passer godt til bamserne.I øvrigt er tågen af sygdom her i huset så småt ved at lette. Det har været en hård omgang og selvom vi endnu ikke er helt friske, har vi det rimeligt meget bedre end for få dage siden. Så jeg er så småt begyndt at indhente det forsømte med mails, stofsalg m.m.

Hav en skøn dag!

torsdag den 8. november 2012

Stilstand og tanker om Danmark og velfærd

Herhjemme er tiden gået lidt i stå idet vi den seneste ugestid på skift har været syge. Først var det Thores tur henover weekenden, siden min og nu mandens tur til at forsvinde i dynerne og selvom jeg ikke selv er helt på toppet endnu, har jeg det helt sikker meget bedre end han, og forsøger derfor at holde mig vågen og passe børnene. Nu krydser jeg bare fingre for at ikke også Asta skal turen igennem...

Derfor er mails, stofsalg og lignende selvfølgelig kommet i anden række den sidste tid, så hvis nogen savner svar på noget, ved i nu hvorfor. Jeg indhenter det forsømte så snart jeg kan.

Heldigvis er der kommet en masse post, som jeg har ventet med spænding, de seneste dage - og også et par overraskelsesbreve. Det var god timing midt i al elendigheden. I en af pakkerne var denne lille havfrue, som jeg har købt. Den ligger i vores vindueskarm ved spisebordet og minder os lidt om fædrelandet. Utroligt så meget man kan komme til at savne sit land af at bo på den anden side af kloden et lille års tid...

Jeg ser på mange måder Danmark mere udefra, og selvom det ikke er perfekt, er det alligevel der jeg hører til og ønsker at mine børn skal vokse op.

Noget af det jeg holder mest af ved Danmark er velfærdstanken - at alle bidrager via skatten og alle får del i velfærden - når vi bliver syge, skal uddanne os og på mange andre måder. Desværre synes jeg at meget tyder på at mange er ved at vende sig fra den universelle velfærdsmodel, hvilket jeg vil benytte lejligheden til at advare imod.

Da vi kom til New Zealand var glæden først stor over at opdage at vi på kun én løn - som endda er lavere end hvad man får for et tilsvarende job i Danmark - både kunne leje hus med have, have bil og ellers have et fornuftigt beløb derudover til alt andet - blandt andet fordi skatten er lav hernede.

Glæden fortog sig imidlertid efter lidt tid, da vi opdagede at fattigdommen i New Zealand er som intet vi kender til i Norden. Jeg synes det er en alt for høj pris at betale for lavere skat at vide, at der er børn som går sultne i seng, familier som ikke har råd til at varme deres huse op om vinteren og børn som dør af sygdomme, som ellers anses for udryddede i de industrialiserede lande...

På relativt kort tid er det New Zealandske velfærdssystem blevet ødelagt af regeringer, som ønskede lavere skatter og mere brugerbetaling. Det sætter sig dybe spor i samfundet og gør det meget sværere at bryde social arv, hvilket er skidt for både den enkelte og for samfundet.

Mere fakta om den universelle velfærd i Danmark kan læses i de fremragende artikler her og her. Til alle som er den mindste smule politisk interesserede vil jeg anbefale dem - eller måske især til dem som ikke er.

Det endte med at blive et meget politisk indlæg med nogle tanker jeg længe har gået med, og selvom det måske er lidt anderledes end hvad jeg ellers skriver om her på bloggen, synes jeg der skal være plads til lidt af det ind imellem også...

lørdag den 3. november 2012

Brun Lotus

Det er ikke kun i Skandinavien at klassisk nordisk design hitter. Også hernede i New Zealand har nogle folk fået øjnene op for de skønheder, der igennem tiden er produceret under nordiske himmelstrøg.

Således finder jeg også jævnligt Cathrineholm-ting hernede på nettet. Før nu har jeg dog ikke købt nogen. Inden nogen måtte sende misundelige tanker kan jeg afsløre at priserne er fuldstændig som man kunne forvente det i Danmark - i nogle tilfælde endda dyrere.

Men i går var dagen, hvor jeg erhvervede min første Cathrineholm-skål købt på denne side af jorden.Den chokoladebrune skål her har en god stor størrelse og er i pæn stand, så den måtte jeg eje. Jeg synes ikke at man ser den brune farve så tit, men den skaber en fin kontrast til de hvide lotusblade.

Nu pynter den på spisebordet med frugt.

Vinder af min give away og held til mig også

I dag blev dagen, hvor jeg fandt en vinder af min seneste give away. Den heldige blev Charlotte med bloggen Loppelækkerier.

Skriv gerne til mig på min mailadresse, som står i sidebjælken til højre, Charlotte, så er der snart en pakke på vej til dig.

Selv har jeg jo også været fantastisk heldig på det seneste. Først vandt jeg en fin hæklet lagkage her hos Bella og Bror og derefter Elsebeth Gynthers klassiske sybog med tøj til de større børn, samt den fineste halskæde med lædersnøre og porcelænsperler her hos Pustetrolden. Jeg glæder mig vildt meget til at modtage de skønne gaver og håber også at min vil bringe glæde...

Hav en dejlig weekend!
 
Related Posts with Thumbnails