søndag den 30. september 2012

Rubys dukke

I dag var vi til 4-års fødselsdag hos en pige fra Thores børnehave, hvis familie vi har set en del til udover børnehaven.
Jeg besluttede at Ruby, som pigen hedder, skulle have en dukke som lignede hende selv så meget som muligt. Og projektet må siges at være lykkedes, da pigen straks efter modtagelsen navngav dukken Ruby. Det øjeblik var alle anstrengelserne værd!

I øvrigt mener jeg at det er vigtigt at huske at børn spejler sig i dukker og at sørge for, at de ikke kun er omgivet af blonde og blåøjede dukker. Her i hjemmet er det planen at vi skal have lidt flere forskellige farver ind i dukkesamlingen - blandt andet en sorthåret og en rødhåret dukke.Inden dukkebarnet forlod hjemmet her til formiddag havde hun en akut tøjkrise. Jeg var i gang med at sy en fin kjole i det skønneste gulblomstrede retrostof, da symaskinen besluttede sig for at være besværlig. Det gav mig et lettere hysterisk anfald, da man jo ikke kan komme med en nøgen dukke og jeg godt ville give gaven på dagen. En nødløsning blev denne lyserøde dragt, som tilfældigt lå i gemmerne - pyntet med sølvbånd og glasknap.
Dukken er en lille udgave af de større dukker vi har herhjemme. Jeg synes at dukken her passer godt i størrelsen som en lille ven, der kan komme med på farten, men også som en fin erstatning for en Barbiedukke. Jeg må indrømme at jeg meget gerne vil undgå at huset invaderes af plastikdukker, men nu må vi se, om det lykkes... En start er jo at friste med et alternativ. Så planen er at der skal syes mange flere af de små dukker med tiden.

Principperne bag at sy dukkerne har jeg lært af min veninde Lisbeth, som jævnligt holder kurser i dukkesyningens kunst.

fredag den 28. september 2012

Same but different igen

Jeg har tidligere vist et par af stofferne i samlingen, som findes i flere udgaver og der er selvfølgelig mange flere. De kan ses under etiketten Same but different. Det med etiketter er i øvrigt noget jeg bruger en del, så det er en nem måde at finde rundt på bloggen på.

Her i New Zealand er der også dukket nye prints op som igen findes i flere farvekombinationer. Det jeg har fundet flest gange er dette stof, som er relativt småblomstret.

De to kvadratiske har jeg kun fundet et enkelt pudebetræk af, mens der er nok af de andre. Jeg regner med at det øverste højre skal bruges som sengetøj. Heldigt at jeg ikke umiddelbart regner med at blive træt af at sove i de blomstrede stoffer, da der efterhånden er nok til et par år(-tier) herhjemme...

onsdag den 26. september 2012

Endnu en slange

Det er ved at være et par år siden jeg lavede min første slange, som jeg viste frem her. For nyligt fik jeg så syet endnu én. Anledningen var at min venindes søn fyldte tre år. Han hedder Bjørn, så der skulle så mange bjørnestoffer på slangen som muligt - tre blev det til.
Efter sigende faldt slangen i god jord hos fødselsdagsbarnet.

 Før slangens afrejse fra New Zealand blev de to slanger fotograferet sammen.

I disse dage er jeg i gang med endnu en hjemmelavet fødselsdagsgave. Vi er nemlig inviteret til 4-års fødselsdag hos en pige fra Thores børnehave. Jeg vil dog vente med at vise hvad jeg har lavet til efter dagen - for en sikkerheds skyld.

lørdag den 22. september 2012

Nyt gammelt

Det er ikke så tit man falder over retrosengetøj, som er helt ubrugt og i original emballage. Siden jeg flyttede til New Zealand har jeg dog oplevet det et par gange.For nyligt købte jeg sengetøjet herover og i dag blev det åbnet. Det er en lidt mærkelig tanke at det bare har ligget der i meget længere tid end jeg har levet - uden at nogen har åbnet pakken...

Planen er at det skal bruges som sengetøj til os voksne.

Efter en tur i vaskemaskinen hænger det nu og tørrer i forårssolen.God weekend!

fredag den 21. september 2012

Endnu et evighedsprojekt

Det nu afsluttede sengetæppe, som kan ses færdigt her og her er ikke det eneste projekt, som har fået lov at ligge hengemt i meget lang tid.

Også et sengetæppe til Thore med sekskanter har været længe undervejs. Ved et nærmere tjek kan jeg afsløre at det ret præcist er to år siden jeg her skød projektet i gang. Siden har det været vist frem her og her, og endelig blev det for halvandet år siden erklæret færdigt her - altså bortset fra monteringen...Udover generel tendens til udskydelse af projekter har en forsinkende faktor været at der har hersket lidt tvivl om tæppets endelige størrelse. Det skulle jo passe til sengen, som i mellemtiden har skiftet størrelse. Nu er det vist et spørgsmål om at blive færdig inden Thore synes det er for barnligt... Ikke at han har en mening om det endnu heldigvis.

Men tæppet er godt i gang med at blive lavet større og er det projekt, som både var med på ferien og til kreaaften forleden. Nu skal det være færdigt!

onsdag den 19. september 2012

BørnesoveposerFor noget tid siden viste jeg soveposen her frem og erklærede at det muligvis var årets fund. Jeg mener stadig at det er en værdig kandidat og jeg tror, at Thore er enig.Siden har jeg været heldig at finde endnu en børnesovepose - faktisk i samme print men en anden farvekombination. Helt perfekt da denne sovepose så passende kan blive Astas.

På vores rejse rundt på Sydøen var vi et par gange forbi en genbrugs og udover sengetøjet, som jeg viste forleden, blev det også til to babysoveposer.Den første er lidt 80'er-agtig, men ganske sød. Især er jeg vild med prikker og streger i skyerne.


På den anden er de sødeste små børn og rent lejrturstema med telt, kano, bål og så videre.

Om Asta lige kan nå at bruge babysoveposerne inden hun vokser ud af dem næste gang vi er på telttur er uvist, men ellers kan de jo heldigvis lynes op og bruges som små tæpper i haven og på tur...

I aften skal jeg til kreaaften for første gang i lang tid og glæder mig til at sysle med projektet, som aldrig blev hverken helt eller halvt færdigt på vores ferie, og til at sludre med de andre.

Ønsker en god dag!

mandag den 17. september 2012

Hjemme igen

Så er vi hjemme igen og har været det nogle dage. At komme hjem efter tre ugers ferie med alt hvad dertil hører af rodede kufferter og vasketøj er i sig selv lettere kaotisk, men når alt i hjemmet så også er pakket væk i kasser, skabe og skuffer, møblerne er stablet og alt dækket af et lag fint støv, tager det lige et par dage at få det til at ligne et hjem igen. Det har vi så hygget os med de seneste dage.

Vi blev hilst velkommen hjem af det smukkeste blomstrende træ, som står i forhaven foran Thores kommende soveværelse. Før vi tog afsted havde det kun åbnet enkelte af sine fine blomster og jeg frygtede lidt at det var helt afblomstret før vi var hjemme igen. Jeg ved ikke, hvad træet hedder. Mon nogen derude ved det?

De fine blomster ser næsten helt kunstige ud, synes jeg. De minder mig lidt om de roser, som Alice i Eventyrland skal male røde for dronningen...

På vores lille rejse rundt på Sydøen har vi set mange smukke landskaber og gjort et par gode loppefund, som jeg snart deler.

Ønsker en dejlig start på den nye uge!

lørdag den 8. september 2012

Rejse og sengetøjsfund

Vi er for tiden på rejse rundt på Sydøen på New Zealand og har haft en helt fantastisk tur indtil videre. Vi har set et utal af skønne steder, og når jeg har fået sorteret lidt i billederne, vil jeg dele nogle af højdepunkterne med Jer. Måske til inspiration for nogen som planlægger at rejse herned?

New Zealands natur er helt utrolig, og det er overvældende at se de fantastiske landskaber i virkeligheden. Her mærker man virkelig naturens kræfter på en helt anden måde end noget andet sted, jeg har været. Omvendt er det underligt at rejse rundt i et land, der er så ungt. Her er ikke de gamle bygninger fulde af historie, som man ser overalt i Europa.

Det er også blevet til et par genbrugsfund på rejsen - selvom en meget fyldt bil sætter sine begrænsninger... Der skulle jo gerne være plads til hele familien og alt det udstyr en rejse på tre uger kræver.

Et af de bedste fund blev gjort forleden, hvor jeg fandt dette skønne og meget velholdte sengetøj i en genbrugsforretning til ganske få penge.

Et kreaprojekt, der involverer sekskanter, og som har ligget i skuffen med ufærdige projekter alt for længe, har jeg også haft med på rejsen, men der har ikke været så meget tid til det som forventet. Der skal jo opleves, tages billeder, nydes og tages flere billeder, når man er på ferie...

Nu er der en ugestid til vi er tilbage i Christchurch og jeg ser frem til at indrette hjemmet igen - denne gang med nymalede vægge.
 
Related Posts with Thumbnails