onsdag den 22. august 2012

Telttur - del 4: Peel Forest


Vores sidste overnatning på teltturen var ved Peel Forest. Her havde vi pakket teltet sammen og undt os selv den luksus at leje en hytte på en campingplads med adgang til både fælleskøkken og varmt brusebad. Så vi tog et tiltrængt bad, men nøjedes med at kokkerere på Trangia - fordi det var lidt hyggeligere.

Selve pladsen var lidt kedelig og en typisk campingplads uden den charme, som der var de andre mere isolerede steder, vi besøgte. Men selve Peel Forest var bestemt et besøg værd.


Heldigvis var den indrettet med stier og skilte...
Et spædt bregneskud måtte lige fotograferes. Bregnen er et udbredt nationalt symbol i New Zealand - sammen med kiwifuglen.


Ruten vi gik hedder Big Tree Walk. Der var fine små skilte...Til sidst får I lige udsigten over Peel Forest.

I morgen drager vi på næste ferie - dog uden telt denne gang, da det jo stadig er vinter hernede. Men de første forårstegn er begyndt at vise sig... Jeg vil være lidt på nettet i ny og næ, så svarer stadig mails og følger lidt med...

tirsdag den 21. august 2012

Telttur - del 3: Mount Cook

I dag får I tredje del af min beretning om ferien vi var på i sommers omkring starten af februar. Det har været svært at vælge mellem de mange, mange hundreder billeder, jeg har taget, og jeg er da heller ikke helt sikker på, at jeg mestrer begrænsningens kunst, men der er jo så meget fint...

Efter at have kørt fra den smukke Lake Tekapo, kørte vi vestpå forbi en anden turkis skønhed, nemlig Lake Pukaki.Her nøjedes vi med at nyde synet fra bilen.


Det var et imponerende syn at se de sneklædte tinder trone for enden af søen - deriblandt Mount Cook, som er New Zealands højeste bjerg.De grønne kæmper på vores vej var også imponerende.

På vejen til bjergene var der det ene skønne landskab efter det andet.

Her nærmer vi os den endelige destination.

Og så har vi slået lejr med en helt vidunderlig udsigt til Mount Sefton...

... som I også lige får et nærbillede af. Jeg kan blive helt betaget af at kigge mod toppen - eller måske skulle man sige bjergtaget.

Uvidende om det særlige ved udsigten, ligger Asta og leger med sin sut på den nyredte luftmadras.


Thore leger i teltets åbning.

Og her er vores telt og udsigten den anden vej.

Næste morgen var vi noget overraskede, da vi kiggede ud af teltet. Det smukke bjerg var nemlig forsvundet.Skyerne lå nemlig meget lavt. Men ud at kigge måtte vi.


I det tørre græs var både blomster og sommerfugle. Vi fandt også en død hare, hvor noget af skelettet stak frem, hvilket gav anledning til en længere samtale om liv og død.Og der var bær.


Og så var der sten i alle størrelser.Nogle af de mindste kom med tilbage til teltet i en muslingeskal og var legetøj på resten af turen - og endda også herhjemme.

Der blev besteget små bjerge - og senere også beundret store. Tinderne var dog stadig dækket af skyer, så de billeder springer vi over...En træt Thore med sin dukke Oldemor.


Senere klarede det op og manden bagte chokoladekage på Trangia-sættet.


Den blev overraskende god.Et mindesmærke for omkomne bjergbestigere mindede om faren ved de smukke kæmper.At komme derop var en lille bjergbestigning i sig selv. Men Thore og jeg klarede den. Stinus og Asta står tilbage og venter ved stien midt i billedet. I det fjerne kan Lake Pukaki skimtes.

Her ses en gletschersø, men selve gletscheren er smeltet væk.

Et billede taget med zoom-linsen er det nærmeste jeg kommer de sneklædte højder.
Her er så det berømte Mount Cook.

Og et nærmere kig på toppen. Helt ufatteligt at man faktisk kan komme derop. Men det er jo så heller ikke risikofrit, som vi erfarede på mindestedet for omkomne bjergbestigere, hvor der stod alt for mange navne.Ved en stor sten måtte vi lige være lidt turistagtige og tage dette billede...

Det er helt vildt at se billederne her af Asta igen. Der er sket så meget på de måneder.

Aftensmadstid nærmer sig.

Og aftensolen på Mount Sefton kan nydes fra teltets åbning. Vi kan sidde og nyde et glas hvidvin her, mens børnene sover. Skønt!

Thore leger med sin "båd".

Inden vi rykker teltpælene op får vi lige endnu en naturoplevelse. Vi møder nemlig en weta - et relativt stort og truet insekt. Spændende - men også liiidt stort...
 
Related Posts with Thumbnails