tirsdag den 29. maj 2012

Billige stofpakker med blomstrede skønheder

Den seneste tid her er gået med sygdom. Begge børn har været ramt. De er ellers sjældent syge, men åbenbart florerer der noget efterårssygdom her...

Nu nærmer det sig at Stinus rejser til Europa og i den forbindelse tager han også forbi Danmark, hvor han har lovet at sende de sager, jeg har solgt i min blogbutik den seneste tid og også de sager, jeg har byttet væk.Bunkerne af smukke blomstrede retrostoffer vokser og jeg har derfor besluttet at lave nogle hurtige stofpakker til fine priser her inden Stinus rejser, så der måske kan blive ryddet lidt mere op inden afgang. Mange af mine yndlingsstoffer indgår, for jeg har ikke brug for så meget af hvert af dem. Pakkerne kan du finde her. Jeg sælger også de fleste af stofferne enkeltvis, hvis du kun er interesseret i et enkelt eller to.

Noget af sengetøjet har jeg været heldig at finde i genbrugsforretninger, men lang det meste er købt på nettet, hvor det koster en del mere. Det skønne gule sengetøj herover hører til sidste kategori. Det er simpelthen ikke engang pakket ud. Tænk at det har ligget i pakken i omkring fyrre år! Jeg er helt vild med det, men har mere end jeg har brug for, hvorfor det også er at finde i stofpakkerne.

Hav en skøn dag!

tirsdag den 22. maj 2012

Velkommen indenfor: Soveværelset

I får lige et glimt af vores soveværelse - selvom det ikke er helt færdigt og der må indgås nogle kompromiser, når man er lejer. Gulvtæppet og farverne på væg og gardiner kunne jeg nemlig godt undvære.

Men jeg er glad for lysindfaldet fra vinduet og blomsterne udenfor, som stadig blomstrer selvom det teknisk set er vinter om en uge. Og jeg er glad for alle farverne og mønstrene på vores seng. Alt sengetøjet har vi egentlig som sæt og at det er kommet på i en større blanding er faktisk lidt tilfældigt. Et ensfarvet lagen havde måske ikke gjort noget som bund, men nu havde vi lige et lækkert blomstret også. Alt i alt lidt tilfældigt, men sådan kan jeg godt lide det.


Uldtæpperne i fodenden varmer lidt ekstra, da nætterne kan være lidt koldere end vi er vant til fra Danmark.  De ternede plaider er gamle og klassisk New Zealandske - såkaldt Kiwiana.

Her i New Zealand har vi ikke centralvarme, men elektriske radiatorer, som kan flyttes rundt og en varmepumpe, som er i vores køkken/stue. Det er ikke lige helt den standard, man er vant til fra Danmark. Til gengæld er klimaet jo så meget lunere generelt og jeg bytter gerne centralvarme for solrige og lune efterårsdage.

Vi har netop købt paller til at have under vores madras. Allerhelst vil jeg have dem malet, men da det ikke bliver lige nu, er de blevet dækket med retrosengetøj, da det er lidt mere behageligt at træde på end de rå paller, som ellers kan se meget hyggelige ud.Astas seng er en gammel sag, som har den helt rigtigt stemning for mig. Den er blevet pyntet med en gammel Ole Lukøje-figur, jeg engang har købt på et loppemarked.

Asta sover nogle gange i tremmesengen og nogle gange hos os andre på madrassen.

Thore sover i smørhullet lidt endnu indtil vi får indrettet et hyggeligt soveværelse i rummet ved siden af til ham.

mandag den 21. maj 2012

Smølfestof til salg

Jeg har været heldig at få fingre i noget New Zealandsk smølfestof og mere end jeg umiddelbart selv har brug for.

Det er i rigtigt fin stand og så klart og lækkert i farverne.Der er mange af de mest velkendte figurer fra smølfeuniverset. Thore er helt vild med Astrosmølf og superheltesmølfen.

Jeg har sat nogle af de overskydende smølfer til salg i blogbutikken lige her.

Der er syv stykker, som sælges efter først til mølle-princippet. Fordi jeg bor i New Zealand, sendes tingene først om en månedstid, så min mand kan tage det med, når han skal til Danmark. Derfor betales kun den danske porto. Læs evt. mere om bestilling her.

fredag den 18. maj 2012

Vidunderlige veste

Forleden fik jeg tre lækre veste med posten fra hende her. Her nærmer vi os jo vinteren - selvom jeg må sige, at det langt fra minder om det efterår og den vinter jeg kender fra Danmark. Her er meget mere sol og højere dagtemperaturer. Der føles faktisk ofte som en udmærket sommerdag i Danmark midt på dagen - selvom der kun er en måneds tid til årets koldeste dag. Men morgenerne er begyndt at blive koldere og så er der ikke noget bedre end at varme sig i hjemmestrik...


Her er børnene i deres nye veste. Jeg er vild med dem begge. Mønstret på Thores fandt jeg på, da jeg overvejede, hvilket mønster, jeg skulle bestille til ham. Heldigvis var Charlotte frisk på at kaste sig ud i det. Tusind tak for det! Det er et DNA-mønster og inspireret af, hvad Stinus arbejder med. Herligt nørdet at det, der for en uindviet ligner et mønster kun til pynt, er ren videnskab!

Jeg bestilte også denne søde vest til Thore.

Asta har i forvejen en vest fra Charlottes hånd, som hun passer, så hun kunne godt nøjes med en enkelt. Den lilla vest fik jeg sammen med et par andre, da jeg var meget højgravid. Du kan se dem alle her. Den søde hue er Lisbeths kreation.

I mellemtiden er det også blevet til et par veste, som du kan se her hos Charlotte. Da jeg modtog dem lige før vi flyttede til New Zealand, blev det aldrig til et blogindlæg her på bloggen.

Ønsker Jer en dejlig dag!

mandag den 14. maj 2012

Samling af Pyrex

Min samling af gammelt Pyrex har for alvor taget fart efter vi er flyttet til New Zealand. I Danmark havde jeg samlet et par ting, som nu ligger fint i papkasser sammen med de fleste af vores andre ejendele hos svigermor i Danmark.

Her i New Zealand er det tilsyneladende nemmere at få fingre i det både fine og praktiske ovnfaste glas fra Pyrex. Alle tingene herunder er fundet hernede.

Seneste tilføjelse til samlingen er denne store grønne skål med hvide kløvere.

Perlen i samlingen må næsten være det dybe gule fad her, som endda havde tilhørende låg. Jeg er vild med farverne!

Fadet her har fået et nyt låg, som passer, men som ikke er det originale. Oftest når jeg finder Pyrex-sager er de uden låg, men ofte kan man også købe enlige låg til ingen penge, så nu er jeg begyndt at købe enlige låg, når jeg falder over dem. De bliver så parret med skåle og fade, når der kommer en makker.

Kirsebærskålen er også en af mine favoritter og også en af de første Pyrex-ting jeg fandt hernede.

De små skåle eller ramekiner med grøntsager synes jeg er rigtigt søde. Desværre er printet blevet lidt mat - sandsynligvis fordi de har været en tur i en opvaskemaskine, hvilket det gamle glas ikke er så glad for. Heldigvis er det ikke et problem herhjemme, hvor al opvask foregår i hånden. Det er så heller ikke altid lykken, men i det mindste er det skånsomt for alt det gamle porcelæn vi huser...


En lille orange skål er der også i samlingen.

Og endnu et rundt fad.

Som det første i samlingen købte jeg denne lille sovseskål med underkop og et stort fad i samme snefnug-mønster. Fadet døde imidlertid, da det kort efter at være kommet ud af ovnen blev sat i vasken - endda uden at der blev hældt vand i det. Det eksploderede simpelthen i tusind stykker. Så er vi en dyrkøbt erfaring rigere: Afkøling af Pyrex - og tilsvarende opvarmning - skal foregå gradvist og ikke for pludseligt!

Nogle af mine Pyrex-sager er fundet i genbrugsforretninger og på loppemarkeder for ingen penge, mens andre er købt på nettet. Jeg kan mærke at mere vil have mere - og efter at have set mange flere lækre Pyrex-glasting på nettet, spår jeg at dette kun er begyndelsen. Man er vel samler...

onsdag den 9. maj 2012

Lørdagens lækreste loppefund

I lørdags var jeg på loppemarked med to veninder. Jeg føler mig priviligeret over så hurtigt at have mødt så søde mennesker, og utroligt heldigt at de ovenikøbet deler denne hobby... Det betyder dog ikke at veninderne i Danmark er glemt - de er savnet hver og én.

Nå, men tilbage til loppefundene, for der var guld at hente, som der jo næsten altid er...

Det allerbedste i mine øjne er denne fantastiske striktrøje i uld, som kan få lov at ligge og vente i skuffen til Asta kan passe den om to-tre år. Jeg er vild med mønstre som disse og hønsestrik. Farverne er også lækre, synes jeg. Det bedste af det hele er næsten, at den kun kostede én dollar, hvilket svarer til en femmer. Vildt!

Kaninen her slap jeg kun en halv dollar for, og så måtte den med hjem selvom den ikke virker. Synes der er lidt "Alice i Eventyrland" over den - på den spooky måde med de små stirrende røde øjne. Sengetøjet den står på er et af de seneste fund gjort hernede. Jeg kan slet ikke lade være med at købe sengetøj, når jeg finder skønheder som dette - selvom det er tvivlsomt om jeg kan nå at bruge det hele. Og sengetøj brugt som sådan har vi også rigeligt af efterhånden...

De to bittesmå udstiksforme i plast måtte også med hjem.

Endelig faldt jeg for denne søde børnebog, der måtte med hjem på trods af at den er på engelsk. Normalt vil jeg helst kun have danske børnebøger.

Jeg er vild med at det er en Godmorgenbog og synes at det er en fantastisk sød idé at læse højt for børnene om morgenen. Helt sikkert en god start for både børn og voksne. Det er ikke noget vi nogensinde har gjort herhjemme, men måske man skulle prøve? Det vil selvfølgelig kræve, at man står lidt tidligere op... Mon nogen derude har den tradition? Her læser vi bare om aftenen og ind imellem om dagen.Illustrationerne er vildt søde og lige min smag.

Endelig fandt jeg en håndarbejdsbog med alverdens kreative teknikker beskrevet grundigt. Så nu er der ingen undskyldning for ikke at gå på opdagelse... Det var der måske heller ikke i forvejen - borset fra manglen på tid altså.

Hav en dejlig dag!

tirsdag den 8. maj 2012

Samling med Miffy og hendes far

Herhjemme har vi i lang tid haft et godt øje til den kære kanin Miffy og rundt omkring herhjemme kan både hun og andre af Dick Bruna's streger findes. Jeg er vild med den enkle og naive streg.I dag ankom dette skønne puslespil med posten.


Tasken er et gammelt loppefund.

Asta synes også at Miffy er lækker.

Denne søde bog er også noget Asta kan lide.

Illustrationerne er virkeligt kære.

En af dem går endda igen i det Dick Bruna-stof jeg for nyligt var heldig at få fingre i. Det kan i øvrigt findes her i blogbutikken - og jeg bytter også gerne med det til andet lækkert børnestof.

Hav en dejlig dag!

fredag den 4. maj 2012

Fuglene er landet

Jeg trængte til lidt nyt herhjemme og improviserede forleden en skabelon til små tapetspurve. Så nu er der landet et par stykker rundt omkring i hjemmet.

Denne sidder i køkkenet...


... og denne på badeværelset.

I bedste engelske stil er bad og toilet adskilt.

Der blev også lige plads til en på indersiden af toiletdøren.

Egentlig ved jeg ikke om det er lidt for moderne til min smag med silhouetter af denne slags, men indtil videre spreder de lidt glæde og farve, når jeg ser dem rundt omkring i hjemmet. Og så minder de mig om Lisbeth, som har mange små sjove tapetdekorationer rundt omkring i sit hjem. Hun er en af dem jeg savner meget, når jeg sidder her på den anden side...

Ønsker Jer en dejlig dag! Her ser jeg frem til at Stinus kommer hjem om et par timer og så er der weekend med blandt andet loppemarked lørdag morgen.

torsdag den 3. maj 2012

Mere til samlingen og solskin fra New Zealand

For nyligt fortalte jeg her, hvordan jeg er faldet for et New Zealandsk porcelænsstel.


På det seneste har jeg udvidet samlingen. Først fandt jeg seks kagetallerkener og i dag kom posten med seks kopper med tilhørende underkopper. Lækkert!

Dugen her er egentlig sengetøj - det senest ankomne fund. Jeg regner med at bruge det som dug, for det synes jeg fungerer meget godt. Noget kommer muligvis i blogbutikken også.

Med kaffestel og dug kan vi holde ordentlige kaffeselskaber, hvilket er hyggeligt ikke mindst fordi vi nærmer os fødselsdagssæsonen. Her i familien har vi nemlig alle fire fødselsdag i løbet af sommeren - eller dvs. vinteren så længe vi er i New Zealand...

Men det er nu ikke så slemt, for dagene er stadig solrige og lune. Billederne herunder er taget i eftermiddag, hvor vi var en lille tur på den nærliggende legeplads efter jeg havde hentet Thore i hans børnehave. Han er begyndt at gå nogle formiddage om ugen, da vi fandt en rigtigt god børnehave i nærheden. Selvom jeg er hjemme synes jeg at de oplevelser han kan få i en god børnehave er noget særligt.
Hav en dejlig dag!

tirsdag den 1. maj 2012

Vintage børnebøjler

Jeg har før vist lidt frem fra samlingen af vintage børnebøjler her og her.Posten er netop kommet med en større pakke med de fineste gamle vintagebørnebøjler. Der er en del dubletter. Noget af overskuddet har jeg lagt på blogbutikken her.

Det kan være at jeg en dag skulle fotografere hele samlingen? Og så pønser jeg på at lave en bøjlestang til Astas tøj, så de mange bøjler kan komme til ære og værdighed - og jeg i øvrigt kan nyde synet af det tøj, som ikke er i brug...
 
Related Posts with Thumbnails