søndag den 29. april 2012

Stofpakker i blogbutikken

Jeg har lagt et par stofpakker i blogbutikken her.Pakkerne er denne gang sammensat på forhånd modsat overraskelsesstofpakkerne, som findes her. Så er du ude efter nogle bestemte farver til et kommende projekt, kan de nye pakker måske bruges.

Jeg kan dog garantere at også de andre pakker er fulde af retrolækkerier...

mandag den 23. april 2012

Tak!

For nogen tid siden fik jeg den bedste pakke nogensinde med posten - eller en af dem i hvert fald. Pakken var fra Mette Sofie, som havde hørt min bøn og solgt mig en Tommelise-lampe endda med den smukkeste sommerfugleskærm.

Jeg er så glad for hendes hjælp, så Asta nu kan få denne lampe med den helt rigtige skærm til.

For nogle år siden fandt jeg en Tommelise-lampe på et loppemarked og købte den ikke. Det har været en af de ting jeg har fortrudt mest at jeg ikke købte, men nu behøver jeg ikke at ærgre mig (så meget) mere.

I min jagt på at finde lampen til Asta købte jeg også en Tommelise på nettet, som var uden skærm. Hende viste jeg frem her. Hun er ganske sød også, men hende her er altså lige lidt bedre...

Her er de to Tommelise-piger sammen. Det er sjovt som de gamle lamper er ret forskellige. Jeg har læst mig til at hende uden sløjfen er den ældste. Jeg synes også at hun er lidt finere fordi hendes "hudfarve" er ensartet. Om jeg foretrækker den sorte eller guldfarvede ved jeg ikke, men jeg synes at hende til venstre ser lidt underlig ud med en klat guld på halsen... Lampen til venstre, som altså var den jeg havde i forvejen, synes jeg til gengæld er finere med den hvide knap, som næsten er usynlig i den fine åkandeblomst. Men det kan måske skiftes.

Jeg spår at mor og datter begge får en Tommelise, men jeg har jo stadig problemet med den manglende skærm, så hvis nogen derude har en sommerfugleskærm - intakt eller ej - vil jeg meget gerne købe den. Også selv hvis det er en anden slags. Ellers må jeg udfordre min kreativitet.

Og skulle nogen have en skærm, som de kun sælger med lampe, tager jeg også gerne lampen med, selvom jeg vist ikke rigtigt kan påstå at mangle den længere...

Tusind tak for hjælpen til Mette Sofie!

Tapetet har jeg i øvrigt købt hos Junette i hendes Etsy-shop, som kan blive et dyrt bekendtskab...

fredag den 20. april 2012

Indhentet af tiden...

Jeg har et par gange fortalt om mit igangværende projekt med at hækle et par hjemmesko til Asta.

Den første blev hurtigt færdig.

Jeg har klippet to stykker fåreskind med pels, som jeg har lavet huller i rundt i kanten og hæklet ind i med uldgarn.

Den sidste nåede jeg så langt med før jeg fandt ud af, at de desværre ikke kan nå at komme i brug fordi de allerede er det mindste til Asta - og det går jo ikke. Øv altså! Nu ryger de i skuffen indtil videre og før eller siden bliver de gjort færdige til en anden heldig baby.

Heldigvis lå der et andet par hjemmesko i gemmerne, som Asta kan bruge. Så nu er næste projekt et par hjemmesko til Thore, som jeg er godt i gang med. Så må vi håbe at jeg når at blive færdig før de er for små - ellers bliver de bare gemt til Asta...

torsdag den 19. april 2012

Blomstrede stoffer i blogbutikken

Jeg har netop lagt lidt flere blomstede retrostoffer i blogbutikken - alt sammen gamle sager købt her i New Zealand.Vær opmærksom på at jeg i blogbutikken lægger de nyeste stoffer på, så de er til sidst på siden for at der er orden på numrene. De kan vælges i sidebaren på blogbutikken.

Kig forbi, hvis der er noget der frister :)

fredag den 13. april 2012

Barnevognskæde med bambier og barnevognen på den anden side

Denne søde barnevognskæde var jeg så heldig at få i går af en af mine nye veninder hernede. Hun havde fundet den i en rodekasse i en genbrugsforretning og tænkt at det nok lige var mig. Om det er!

Nu hvor vores dejlige barnevogn fra Danmark er blevet hjemme, får den nok lov at blive gemt til Asta skal have en dukkevogn at køre rundt med.

Stoffet den ligger på er i øvrigt noget sengetøj, som min anden New Zealandske veninde har købt til mig. Så skønt!

Jeg blev lige nødt til at grave et par billeder af barnevognen frem fra arkivet. Vi købte den til Thore, og Asta nåede da også lige at bruge den i nogle måneder før vi rejste til New Zealand, hvor vi desværre ikke kunne have den med. Billederne herunder er omkring et halvt år gamle.

Jeg elskede at køre rundt med den fine gamle vogn, som knirkede og bumpede. En af de sjove ting var at jeg ofte faldt i snak med ældre kvinder, som fortalte, at sådan én havde de også kørt rundt med og det var vel nok dejligt at se sådan én igen. Så hyggeligt! Jeg kan forestille mig nostalgien og gætter på, at jeg også bliver sådan én, som må kommentere det, når jeg ser sådan en vogn i fremtiden.

Asta nød rigtigt at ligge og putte her. Patchworktæppet er et jeg har lavet og kan ses her. Det strikkede tæppe i regnbuefarver med en stribe hønsestrik er yndlingsbarselsgaven, som min venindes mor har strikket. Jeg elsker det og har det næsten altid med.

Og et lille glimt af en Asta, som er små fire måneder på billedet. Hvor er det sket meget!

Barnevognen står selvfølgelig trygt og godt i Danmark og bliver gemt...

tirsdag den 10. april 2012

Mit kreahjørne

Her i weekenden holdt vi housewarming for dem vi kender hernede og vores hjem blev indviet med manér. Vejret var med os, som det oftest er her, og det blev til en skøn eftermiddag med de franske døre på vid gab og børn og voksne både inde og ude.

Samme dag som gæsterne kom fik vi lige hængt en plakat og en lampe op. Det er altid godt at have en lille deadline, der gør at tingene bliver gjort.

Der var også lige en smule mere opryddet end sædvanligt, så en god anledning til lige at tage et par billeder...


Så nu ser mit kreahjørne/skrivebord i stuen sådan her ud. I kan se, hvordan det så ud for noget tid siden her.  Bakkebordet fandt jeg på et loppemarked for nyligt for kun en enkelt dollar. På det ligger en del af stofsamlingen.


Lampen fandt jeg i en genbrugsforretning kort efter at vi flyttede ind her og jeg nyder endelig at have fået den op at hænge.

Bånd og tråd er lige ved hånden - og pynter egentlig også meget godt.

Garnet står også klart til planlagte hækle- og strikkeprojekter i den gamle dukkevogn. Jeg er nybegynder i begge discipliner, men vil rigtigt gerne prøve begge dele af og har lige for tiden gang i hækleriet.


En alternativ påskegren blev det også til, selvom det ikke giver meget mening at fejre foråret på denne tid af året, når man bor på den sydlige halvkugle.

Som en anden "Prinsessen på ærten" sidder Astas dukke, som jeg har syet på Lisbeths kursus, ovenpå stofbunkerne.

Selvom der ikke altid er helt så pænt ryddet op som her, nyder jeg mit nye hjørne.

Hav en dejlig dag!

torsdag den 5. april 2012

Stofsalg i blogbutikken

Jeg har siden jeg flyttede til New Zealand holdt godt øje med hvad jeg kunne finde af gammelt sengetøj og andre skønne stoffer fra 70'erne og deromkring.


Det har resulteret i en pæn lille samling af skønne gamle stoffer - både de skønne blomstrede i almindelig sengetøjskvalitet...

... og forskellige motiver i en kraftigere bomuldskvalitet - hvoraf de fleste er ubrugte.

Da der er langt mere end jeg kan nå at bruge har jeg besluttet at holde et lille sommersalg, så I på den anden side kan få glæde af de New Zealandske lækkerier.

Min mand skal en smut forbi Danmark til sommer, så planen er at han tager stoffet med til Danmark, så jeg på den måde kan spare på portoen. Jeg tager derfor kun dansk porto. Bemærk at alle bestillingerne leveres omkring 1. juli.

Planen er indtil videre kun at sælge denne ene gang. Kig forbi blogbutikken her og se alle de forskellige stoffer. Der vil løbende blive lagt nyt på...

onsdag den 4. april 2012

Flere smølfer

På det seneste har jeg fundet lidt gamle smølfer på nettet, som bliver gemt til Thore har fødselsdag i juli. Jeg kan godt lide at købe gaver til børnene i god tid, så det der bliver købt ikke er tilfældige ting.


De smølfer vi havde i forvejen kan ses i indlægget her - bortset fra nogle af de nye smølfer, som vi har erhvervet i mellemtiden.

Huset her er næsten magen til et vi har i forvejen med rødt tag. Jeg synes at de små svampehuse er så skønne.

Sneglekareten har jeg aldrig set før og da jeg allerbedst kan lide skovtemaet i smølfernes univers, måtte jeg have den - selvom den ikke var helt billig.

Også svampesmølfen var et must. Jeg er vild med detaljen med lamellerne under den - ligesom der er på den fritstående svamp, som kan ses i det andet indlæg med smølfer.

En babysmølf måtte vi også have.

Nu må vi håber at jeg kan vente til Thores fødselsdag...

mandag den 2. april 2012

Efterlysning: Fugl med melodi

Da jeg i går læste om Annas lækre loppefund sprang mit hjerte næsten et slag over hen mod slutningen af indlægget. Det der for hende var det bedste fund er det også i mine øjne. Præcist sådan en fugl med optræk har længe stået højt på min ønskeliste til Asta.


Derfor forsøger jeg mig med en lille efterlysning her. Hvis du har en fugl som denne eller lignende, betaler jeg gerne en fin pris eller bytter med en god stofpakke efter din smag :)

Tak til Anna for lån af billedet!

Hav en fin dag!

Update: Jeg søger stadig fuglen her - i enten den røde eller en anden farve, men er muligvis også interesseret i andre musikspillefigurer, hvis du møder en på din vej.
 
Related Posts with Thumbnails