mandag den 27. februar 2012

Nye tallerkener

Efter i nogen tid at have måttet nøjes med hvide tallerkener, som vi har lånt af nogle venner, har vi nu endelig erhvervet os nogle, som er mere os. Alle de fine tallerkener, vi i forvejen har, ligger nemlig i Danmark.

Vi blev enige om at kunne leve med disse. Indtil videre har jeg købt fire, men planen er at udvide samlingen med tiden.

Til aften fik vi Thores livret - nemlig fiskefrikadeller. Det er ikke noget folk i New Zealand spiser, så vidt vi ved, så vi har kastet os over at lave farsen selv, hvilket egentlig ikke er så svært.

Og så bemærkede jeg lige, at jeg har rundet 500 læsere. Vildt! Jeg er glad for at mange hygger sig med at læse med her og nyder altid de kommentarer, der kommer på bloggen. Jeg prøver også at svare alle kommentarerne, men der går tit et par dage, før jeg får det gjort.

Ønsker en dejlig dag til alle derude på den anden side af skærmen!

lørdag den 25. februar 2012

Velkommen indenfor: Stuen

Som lovet forleden får I lov at følge med i, hvordan vi efterhånden får indrettet vores nye hjem.

Efter at vi for nyligt fik internet, kunne jagten på møbler til vores nye hjem for alvor gå ind. Udover at det er sjovt at købe og vælge gamle møbler, er det jo generelt også en hel del billigere end at købe nyt, hvilket ikke gør noget, når man skal fylde et helt hjem. Og her i landet er Ikea ikke et koncept man har importeret endnu.

Som jeg har nævnt tidligere, er stilen hernede langt fra det vi kender fra Danmark. Hvidt og lyst er ikke det folk går efter her, og at vi har fundet et hjem med en stue med trægulv, på trods af at farven måske kunne være bedre, må siges at være både usædvanligt og utroligt heldigt set fra vores synspunkt. Stort set alle hjem her har væg-til-væg-tæpper i de fleste rum. Dog er New Zealænderne heldigvis ikke som englænderne vilde med tæpper i badeværelserne.Sofaen her fik vi i dag og bordet i går.Over sofaen hænger et stykke indrammet tapet fra min søde veninde.

Vi har også købt et lille sy- og skrivebord, en taburet, en madras samt en masse spisebordsstole.Madrassen er en midlertidig løsning, men meget hyggelig med alle tæpperne og puderne. Kvinden vi købte den af havde betrukket en ny madras med et gammelt lagen, som hun ikke regnede for noget. Det gør jeg! Stolen i hjørnet er en af otte spisestuestole vi har erhvervet med henblik på at male dem, når overskuddet er der eller vi bliver trætte af at se på dem, som de er.

Fra stuen kan haven ses fra de franske døre, som åbner til terassen.

På væggene i stuen hænger klokkenstrengen med illustrationer fra H.C. Andersens eventyr, som min mormor Asta broderede i sin tid, et postkort af Mark Ryden fra min veninde Kim og et kort med en Ib Spang Olsen-tegning.

Der er dog stadig et par ting, vi skal have styr på. Her ses husets vigtigste installation: forbindelsen til internettet, som er i hjørnet bag sofaen. Det kunne måske gøres lidt pænere...

Men bemærk lige Thores bidrag til indretningen - den hvide Duplo-klods, som er kilet ind mellem stikkontakterne. Det er hans hvidenskab, som har en masse knapper og den får selvfølgelig lov at blive siddende.

På billedet ses også vores bogreol med samtlige bøger, vi har med herned, når man fraregner alle børnebøgerne. Udvalget er begrænset til lidt kreabøger, skeptisk litteratur, lidt om børneopdragelse og selvfølgelig Lonely Planet, så vi ikke farer vild...

Den lyserøde lampe er et fund jeg gjorde hernede for nyligt og jeg glæder mig til at finde det helt rigtige sted til den.

Hav en dejlig dag! Her står den nu på kærestehygge med tapas i vores nye sofa inden sengetid...

tirsdag den 21. februar 2012

Stoffund fra den anden side...

Da vi i januar forlod Danmark for at flytte til New Zealand havde jeg ikke store forventninger til fremtidige stoffund, men jeg er blevet positivt overrasket indtil videre...

Mit første stoffund kan du se i indlægget her. Det søde gardin pynter nu i legeværelset, som er ved siden af stuen og hvor børnenes legetøj er samlet. I får snart et kig derind...

Siden har jeg fundet lidt andet også...

Dette stof er særligt skønt. Det er helt ubrugt og lækker kraftigt bomuld til fx. gardiner.

Blomstrede stoffer er det også blevet til. Jeg overvejer måske at sælge noget af det på et tidspunkt, da der er mere end jeg lige umiddelbart har planer med, men da portoen til Danmark er lidt høj, bliver det nok et samlet "udsalg", hvor tingene sendes samlet - hvis altså det bliver...

Jeg er spændt på, hvilke skatte der ellers ligger her og venter på mig.

Hav en dejlig dag!

fredag den 17. februar 2012

I hus

Endelig er jeg igen forbundet med internettet efter omkring tre uger i isolation. Utroligt så meget man kan savne det. Det hjælper ikke at bo i et stort set tomt hus og hungre efter at gå på jagt efter brugt inventar...

Vi havde en helt fantastisk telttur i starten af måneden, hvor vi fik en god smagsprøve på, hvor fantastisk New Zealands natur er. Jeg vil ved lejlighed vise billeder fra turen.

Da vi kom tilbage til Christchurch for to uger siden, flyttede vi ind her...

Det er et fint lille hus, som hverken er for stort eller for småt.

Bag det er en dejligt stor græsplæne og en terrasse.

På garagen gror der vin, og foran er der et grøntsagsbed, som trænger til en kærlig hånd.

På siden af huset er der plads til at tørre tøj, og så er der den smukkeste blomst foran vores soveværelsesvindue.

Jeg ved ikke, hvad den hedder. Mon der er nogen af Jer, der ved det?

Til sidst får I et kig ind ad køkkenvinduet, foran hvilket der gror et oliventræ. Meget eksotisk for en dansker...

Selve huset er indtil videre relativt tomt, men I får snart et kig indenfor, så I kan se, hvor langt vi er med projektet at opbygge et nyt hjem - og efterhånden som det skrider frem, vil jeg vise lidt ind imellem.

Ønsker Jer en dejlig dag!
 
Related Posts with Thumbnails