lørdag den 28. januar 2012

Første fund i New Zealand

Jeg har gjort mig mine første skønne fund her i mit nye land.
Bedst af alt er dette fantastiske gardin, som nok får lov at forblive helt og som jeg håber kan komme op at hænge i vores nye hjem, som vi flytter ind i om en uge. Jeg synes det er så skønt - både farver og motiver. Ulla har tidligere vist andre skønne farvekombinationer af stoffet frem her.

Jeg faldt også for disse morsomme og meget overdrevne øreringe. Om de kommer til at blive brugt er jeg lidt i tvivl om, da de er forholdsvis tunge og holdes på med clips, men jeg måtte bare eje dem! Muligvis ender de på en opslagstavle eller i en skål til pynt...

Udover luksusting som smykker og stoffer til samlingen, skal vi også erhverve os stort set alt som skal bruges til et hjem. Vi endte nemlig med kun at tage ganske lidt med herned - dvs. vores flybagage og hvad vi lige kunne sende i nogle få flyttekasser med posten.

En æggedeler er jo en ren nødvendighed (måske ikke), og jeg faldt over denne gedigne sag, der må have levet sine første halvtreds år og derfor nok kan forventes at have et langt og godt liv fremover også. Der er noget lækkert over gamle ting, som bare holder.

Æggedeleren lå i mit skød, da jeg tog billedet her, for jeg syntes at den passede fint til min nederdel ;)

Også en dukkeseng har vi erhvervet os. Det søde tæppe fulgte med. Thores dukke, som er lavet på kursus hos Lisbeth, sidder her og hygger sig. Han har kaldt den Oldemor på trods af at den er en dreng. For nylig havde den fået endnu et navn og hed Oldemor Thore, fordi den ifølge Thore ligner ham. Det er netop en af tankerne med dukkerne, at man laver dem så den ligner barnet der skal have den mest muligt, for at det kan spejle sig i dukken. Oldemor har tøj på fra Stinus' barndomshjem og blusen havde Thore også på som nyfødt. Det er hyggeligt at tænke på...

Ønsker Jer en dejlig dag!

torsdag den 26. januar 2012

Nyt legetøj

Så længe som jeg husker har jeg drømt om at erhverve mig et spejlreflekskamera, men med mit forbrug af loppefund er der ofte ikke flere tusinde til overs til større indkøb, men nu skulle det være...


Det blev dette lækre kamera, som fra nu af vil tage størstedelen af billederne herhjemme. Hidtil har alle billeder været taget med...... dette lille lommekamera, som på trods af størrelsen faktisk er ganske okay. Men efter at have leget med det nye kamera kan jeg hurtigt fastslå at det tager meget bedre billeder.

I næste uge tager vi på ferie, da vi er hjemløse indtil vi flytter ind i vores nye hjem i starten af februar. Vi har købt et telt, lejet en bil og tager en tur ud og ser lidt på landet. Vi planlægger blandt andet at lægge vejen forbi Mount Cook, så det er en god anledning til at lege mere med det ny kamera. Med det landskab og et nyt og udmærket kamera kan det vist ikke gå helt galt...

tirsdag den 24. januar 2012

Sommerstemning

Forleden fangede jeg denne skønne billedserie...

... og tænker at jeg lige vil sende lidt sommerstemning i retning af den nordlige kugle.

Hav en dejlig dag!

tirsdag den 17. januar 2012

Home is where the heart is...

... og hvor jeg fra nu af går hjemme med begge vores dejlige børn.

Hverdagen begyndte i går, hvor Stinus startede på sit arbejde på universitetet hernede. Som det er almindeligt her skal jeg gå hjemme med begge børn i den tid vi er her. Jeg ser det som et stort privilegium og en stor udfordring også. Der er mange behov der skal tilgodeses med både en baby og en treårig i huset, men jeg er sikker på at det nok skal gå fint, selvom der sikkert også ind imellem vil være dage, hvor man savner et pusterum.

Selvom det sted vi bor nu er midlertidigt og vi skal flytte ud allerede om to uger, har jeg indrettet det lidt hyggeligt, så vi kan føle os hjemme så længe. Vi har ikke taget så mange af vores ting med til New Zealand, så de ting der er med er nøje udvalgt. Kronjyderne og børnebestikket er selvfølgelig med, ligesom nogle få af dåserne og et par porcelænsfigurer. Jeg mangler stadig en del farver og krydderier i min samling af kronjyder og giver gerne en god pris eller noget lækkert i bytte, hvis nogen skulle have lyst til at hjælpe med at udvide den... Udover de små krydderikrukker søger jeg en gul thedåse.

På køkkenbordet står den fineste lille årstidsbog, som vi har arvet fra en slægtning. Den har et billede til hver årstid, hvor himlen kan dreje rundt og figuren i døren forsvinde... I vinduet i stuen hænger yndlingsuroerne - pigen med stjernerne og månen var et stort ønske til Asta, da hun blev født og blev foræret af den ene faster. Den anden uro med de små blomsteralfer forelskede jeg mig i hos Lisbeth og måtte også købe en. Uroer er gode at flytte med til den anden side af jorden - de fylder kun lidt i bagagen og meget i rummet. Dåsen er en jeg har med mig fra barndomshjemmet.

Til børnene har jeg også pakket noget af det bedste ned. Velkendte tæpper og puder, vognen med bogstavklodser, dukker lavet på Lisbeths kurser, gammel stabelklovn, ny stabelregnbue og Zoo-dåsen fyldt med Schleich-dyr.

Legetøjsklassikerne blev der også plads til og legemaden, hvoraf et stor del er hæklet af Laura. Derudover har vi taget en masse danske børnebøger med. Det er jo ikke noget vi lige finder hernede. Sengetøj i alle størrelser er også blevet prioriteret ligesom retrostof og symaskine er med. Kreatid skal der også være selvom børnene fylder det meste.

Da vi bager en hel del selv og godt grej er det bedste udgangspunkt blev vores elskede køkkenhjælper også prioriteret. Det søde par øverst til venstre pryder vores smørboks. Nederst er den blomstrende rosmarinbusk i haven her.

Wiinblad-plakaten måtte også op her i vores midlertidige hjem samt den lille bid af yndlingstapetet, som jeg har fået af Lisbeth og har indrammet. Patchworkpuden og kattepuden pryder igen sofaen og i vinduet står den lille papirslygte, som jeg har lavet sammen med de søde piger i min mødregruppe.

Rundt om i hjemmet er altså en masse ting, der glæder mit øje og også minder om folk jeg savner og tænker på. Det gør at det minder mere om et rigtigt hjem for mig, selvom det altså kun er midlertidigt og der er væg-til-væg-tæpper overalt ;)

lørdag den 14. januar 2012

Den første uge i New Zealand

Den første uge her i landet er gået med at nyde sommeren, indrette os og søge hus. Vi er landet midt i sommer og sol. Vejret har uden tvivl gjort det hele noget nemmere. At sige farvel til alt det velkendte er jo en ret stor ting, så at der er lidt feriestemning over projektet gør bestemt ikke noget. I indlægget her får I lige en smagsprøve på sommeren her og nogle af de mere og mindre eksotiske blomster vi har mødt på vores vej.

I vores jagt på et godt og lejet hus har vi gået mange lange kilometer igennem Christchurch og set en del. Efter at have set de første tre huse var jeg mildt sagt ikke meget optimistisk. De var meget dårligt holdt og jeg frygtede at det var den generelle standard. Men heldigvis har vi siden set flere ganske fine huse. Det vi allerhelst ville have besøgte vi i dag og kort efter fremvisningen, hvor mange mennesker var mødt op blev vi ringet op af ejeren, som tilbød os en kontrakt - det var så skønt. Ikke mindst fordi vi netop havde læst i den lokale avis om at mange søger forgæves for tiden.

Vi flytter til det nye hus i starten af februar, så til den tid vil jeg vise lidt billeder. Huset har en dejligt stor have, som er perfekt at lege i. I den findes blandt andet vindruer, purløg og en lille rosmarinbusk og sikkert andre spiselige ting, som vi ser med tiden. Gulvene i køkken, stue og entré er af træ, hvilket ellers ikke er noget man ser meget. Væg-til-væg-tæpper er uden tvivl det mest almindelige her. Derudover er den godt indrettet med lige den plads vi behøver og sammenhængende køkken, spisekrog og stue. Det er lidt hyggeligt, når man kan stå i køkkenet og stadig være en del af det, der sker i stuen og omvendt.

Jeg glæder mig rigtigt meget til at indrette det nye hjem og er sikker på at vi nok skal få gjort det hyggeligt. Der er helt sikkert ting som jeg selv havde valgt anderledes i selve huset, men det er lidt svært at få det hele som man vil have det, når de hernede generelt har en ret anderledes stil end os nordboer.I vores jagt på det helt rigtige hus kom vi også forbi et temmeligt miserabelt hus, som bestemt var retro, men ikke på den rigtigt gode måde. Det så simpelthen ud som om ingen havde rørt en finger siden 70'erne! Dertil var der også lige et par jordskælvsskader. Dog var der den smukkeste reol i de mest indbydende farver. Jeg kunne derfor ikke dy mig for diskret at fiske kameraet op af tasken og tage billedet herover, som jeg lige må dele. Jeg er vild med den farvesammensætning.

Nu er det vist ved at være sengetid her. Ønsker Jer en dejlig dag i Danmark (eller hvor I er)!

tirsdag den 10. januar 2012

På den anden side...

Så er vi landet godt på den anden side og har nydt de første dage her. Der er selvfølgelig allerede blevet taget hundredevis af billeder, men her til aften (det er det nemlig her) må i nøjes med billederne fra flyet, hvor vi for første gang så vores nye hjem New Zealand.Pludselig frem af skydækket dukkede de fineste bjergtinder.


Glæden over de eventyr som venter blev ikke mindre ved det smukke syn...

Udsigten var helt postkort-agtig med det meget blå vand.


Thore var meget fascineret af de fine iskrystaller på ydersiden af flyets rude.

Rejsen gik rigtigt godt på trods af at det er lidt en udfordring at rejse med små børn og så med en rejsetid på godt et døgn.

Vi er landet midt i sommervarmen og nyder nogle stille dage inden hverdagen begynder her i vores nye land. Vi er blevet taget rigtigt godt imod af det vennepar vi har hernede og de andre min mand Stinus skal arbejde sammen med på universitetet. Nu gælder det jagten på det helt rigtige hjem til vores lille familie. Den bolig vi bor i nu er udmærket, men kun midlertidig.

Det første døgn vi var her havde vi nogle mindre jordskælv, så også det har vi en fornemmelse af hvad er nu. Skælvene føltes mest som om jorden vuggede. Jeg synes ikke at det var skræmmende, men snarere lidt spændende. Dog kan jeg sagtens forestille mig at det er voldsomt at opleve et kraftigere skælv og den oplevelse kan jeg godt undvære.

Ønsker Jer en dejlig og ikke for kold dag! ;)
 
Related Posts with Thumbnails