lørdag den 29. december 2012

Sommerjuleaften

På juleaftensdag sad vi om eftermiddagen og drak kold hvid glögg med rosiner og granatæble i haven, mens Asta sov. Til det spiste vi honningkager og jordbær dekoreret som svampe og nissehuer.Her fik Thore sin første gave, som var en løbecykel.Vi tog årets første kartofler, salat og gulerødder fra haven.Det blev en del af vores helt klassiske julemiddag med and, som overhovedet ikke er klassisk her, hvorfor det at finde en and var lidt en udfordring.

Og selvom temperaturen lå på omkring 25 grader var det som altid lækker mad. Til dessert skulle vi selvfølgelig have risalamande, som det hører sig til. Her måtte vi forsøge os med hjemmelavet kirsebærsauce - og det kan godt anbefales, da det smagte langt bedre end det vi plejer at købe færdigt.Juletræet blev pyntet med røde roser fra haven. Det var en idé jeg fik noget tid før jul - sikkert inspireret af Anna, der pyntede sit træ med silkepapirsroser, som du kan se her. Så fint!Roserne var meget festlige og idéen løste problemet med manglende pynt på træet. Samtidig var det også med til at gøre juleaften lidt særlig, da roserne jo kun holdt kort tid. På den måde erstattede de næsten de levende lys, som vi kun plejer at tænde juleaften.Børnene blev lige foreviget foran juletræet og Astas røde velourkjole matchede endda roserne både i farve og "skær".Efter nogle julesange fik Thore den første julegave, som var en stor trillebi. Den lille har vi haft så stor glæde af - og den bruger begge børn. Nu summer de to bier rundt i huset sammen.
Og her er lidt flere billeder fra vores aften. Det var rigtigt hyggeligt og alt i alt ikke meget anderledes end vinterjuleaften - bortset altså fra eftermiddagen i haven, bare tæer på gulvet og det gode fotolys til langt ud på aftenen. Det var mere i måneden op til jul at det føltes anderledes - da julestemningen skulle findes. Jeg forbinder, som de fleste danskere, ikke jul med sommer. Men jeg elsker traditioner og at skabe nye for børnene er så meningsfuldt. Når vi tager hjem til Danmark igen skal de nye sommerjuletraditioner helt sikkert med - og måske være del af en hyggedag i sommerferien...

Vi har endnu to jule her i New Zealand før vi tager hjem mod Danmark. Nu har vi nemlig fundet ud af mere præcist hvor længe vi bliver. Planen er at flytte hjem til Storkøbenhavn i foråret 2015. Så der er god tid til at få set det smukke land og savne dem derhjemme.

Håber at alle Jer der læser med har haft en fantastisk jul!

8 kommentarer:

 1. Det må da være meget rart at få afklaret, hvorlænge I skal blive i New Zealand, og det virker heldigvis til, at I trives.
  Jeres julefest ser helt fantastisk dejlig ud. Det er virkelig smukt med de friske røde roser. Og børnene er bare så numser i deres fine tøj. Meget dejlige billeder.
  Nu er julen jo ovre, og det er vist på de tider, hvor man istedet skal ønske godt nytår. Håber det nye år bringer lykke og glæde til dig og din famile.
  Kh. Kate

  SvarSlet
 2. smukke billeder!
  Hvor ser det bare hyggeligt ud! :D og hun er da for yndig i den kjole ;)

  SvarSlet
 3. Hvor ser det altså bare SÅ hyggeligt ud! Og hvor er det bare en fantastisk løsning med roser på juletræet og nye kartofler og gulerødder fra haven.
  Kærlig hilsen
  Louise

  SvarSlet
 4. Ord i har gjort meget for at få traditionerne med i julen, synes det er så fint gjort. Julemiddag på et tæppe i haven og friske roser på juletræet, super! Rigtig glædelig jul og godt nytår :-)

  SvarSlet
 5. Jeg ønsker dig og dine kære et rigtig godt nytår.
  Håber i kommer godt ind i det nye år!
  Kh Sabrina / brineh.blogspot.dk

  SvarSlet
 6. Hej :)

  Sikke en dejlig blog du har her :) den minder mig om sommer i farverne.

  Dejligt at se billeder fyldt med lys og varme. Lige nu skinner solen i Danmark, så jeg vil gå en tur så længe det varer.

  Godt nytår!

  Kh. Jenny

  SvarSlet
 7. Så gøy å se hvordan man kan feire julen i New Zealand. Den dukken du har sydd er superfin, og så mange, herlige stoffer du bruker :)

  SvarSlet
 8. Hvor ser det hyggeligt ud - savner sol helt vildt nu!

  - Kit

  SvarSlet

 
Related Posts with Thumbnails