tirsdag den 30. oktober 2012

Willowbank og påfugledans

Her i byen, hvor meget er lukket på grund af jordskælvene, er der heldigvis stadig ting i nærheden at tage sig til for en børnefamilie. Da vi boede i Danmark nød vi at have årskort til Zoologisk Have. Det er nu erstattet af årskort til Willowbank, som er den skønneste dyrepark i udkanten af Christchurch. Vi har efterhånden været der en del gange, da det er ret tæt på vores hjem.

Parken er fuld af specielle New Zealandske dyr og selvom dette blogindlæg har rimeligt mange billeder, blev der ikke plads til mange af dem i denne omgang.

Vi startede med at fodre ålene - noget som Thore har samlet mod til.

Mellem billederne her nappede en af ålene Thore i fingeren og så fik Stinus lov at overtage fodringen.
Parken består af en lang sti. På vejen er der låger, der adskiller de forskellige områder og holder de mange fritgående dyr adskilt. Det fungerer rigtigt godt og stedet har langt fra så mange gæster som man kender det fra tilsvarende steder i Danmark. Det gør det til en rigtigt afslappende tur.

De små wallabyer er nysgerrige og kommer tæt på.

Sjovt nok fascinerer de helt små naturoplevelser ofte børn ligeså meget, som de store.
Asta var særligt fascineret af lemurerne med de fine haler.Også en guldfasan tiltrak sig opmærksomhed.


Der er også et område med bondegårdsdyr. Det er så fint lavet i gammel stil og fortæller historien om hvordan landbrugets dyr og maskiner kom til New Zealand.

Her gik også den fineste påfugl rundt.

Den fik lyst at imponere med sine fine halefjer, så det skulle foreviges grundigt...Jeg synes det er et vildt imponerende syn og jeg tror aldrig at jeg har set så fin en påfugl. Synes ofte de er lidt forpjuskede at se på.

Det fine syn ledsaget af den brusende lyd, der kommer, når påfuglen ryster fjerene, imponerede ikke kun mig, men også den det egentlig var tiltænkt. Og jeg smuttede videre for ikke at forstyrre romantikken...

I øvrigt læste jeg mig lige til at påfuglen tilhører fasanfamilien, så den smukke guldfasan er en slægtning til påfuglen her.


I landbrugsområdet står også en gammel traktor, som Thore altid skal køre en tur på.Til sidst får I lige det for New Zealand ikoniske bregneskud.

Ønsker en god dag!

14 kommentarer:

 1. nøj hvor ser det ud til at være noget af en skøn perle i har i det sted. Kan godt forstå i ofte aflægger det et besøg

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er virkelig et dejligt sted - ikke mindst fordi det ikke er så overrendt :)

   Og der er noget hyggeligt over det genkendelige - at komme det samme sted igen og igen - og alligevel er det forskelligt hver gang.

   Kh. Mirjam

   Slet
 2. Svar
  1. Tusind tak skal du have :)

   Kh. Mirjam

   Slet
 3. Åhhh hvor smukke billeder, kan virkelig godt forstå du nyder det der forårs mildhed som jeg fornemmer i har...

  og hvor hyggeligt med en lille hilsen inden sengetid, jeg gætter på du putter under dynen nu så :-) :-)

  Sov godt, og tak for en skøn zoo oplevelse på Jeres maner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lige præcist. Vejret er lunt, men endnu ikke sindssygt varmt. Det er dejligt! Synes faktisk godt at sommerheden kan blive lidt for meget ;)

   Kh. Mirjam

   Slet
 4. Super gode billeder! Og hvor har jeg bare lyst til at rejse til NZ - både for oplevelsernes, men også for VARMENS skyld! Her er koldt og regnfyldt - slet ikke rart!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, ja - så kender man det danske efterårsvejr. Det er så en af de få ting ved Danmark, som vi ikke savner ;) Så vi sørger for at samle sol til os for resten af livet. Vi sender sikkert et par tanker herned, når vi er hjemme i grå Danmark... Men altså trods gråvejr, så savner vi Danmark!

   Men New Zealand er helt sikkert et besøg værd. Vi regner også med at måtte herned igen, når børnene er lidt større. Tror det er super godt at rejse med lidt større børn her. Der er mange af de ting, som vi voksne synes er helt fantastiske, som de små ikke rigtigt forstår at værdsætte ;)

   Kh. Mirjam

   Slet
 5. ih kan altså virkelig godt lide dine billeder, de er så stemningsfyldte og dejlige, det føles næsten som om, man er der. Sidder lige et øjeblik og drømmer mig ned i varmen til smuk natur og farverige fugle :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord! :D

   Godt at jeg lige kan sende lidt varme og fin natur til et efterårsramt Danmark ;)

   Kh. Mirjam

   Slet
 6. Magical pictures! especially liked the peacock
  (beautiful tail, but a nasty voice).

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much! The peacock is really an amazing animal. Lucky we didn't hear it I guess from what you tell ;) I don't know what it sounds like.

   Cheers, Mirjam

   Slet

 
Related Posts with Thumbnails