torsdag den 22. december 2011

Så trækkes stikket...

I dag sender vi vores ting til New Zealand og da det også gælder computeren vil jeg kun sporadisk være på nettet fra nu af.Jeg glæder mig til vi er ankommet til vores mere permanente bolig i landet i februar og skal pakke tingene ud og indrette os på ny. Efter jul flytter vi ind hos svigermor og bor der til vi rejser i starten af januar. Der skal vi så bo i en midlertidig bolig imens vi finder det helt rigtige sted for os at bo.Jeg ønsker Jer en rigtigt glædelig jul og et godt nytår! Hvis muligheden byder sig, vil jeg give lyd ind imellem, men ellers regner jeg først med for alvor at være på igen i februar.

onsdag den 21. december 2011

Juletræet med sin pynt

Som lovet er her billeder af juletræet i hel figur.


Fisken øverst er et af de stykker jeg holder mest af. Den er ret atypisk med al den glimmer. Kuglen i midten har både sneglimmer og pailletter. Nederst er en kugle, som i havde magen til i mit barndomshjem. Den bringer minder, selvom det ikke er den kugle.

På de øverste grene hænger meget af yndlingspynten. Både kagehuset, julemanden og rensdyret er arvede sager.

Kæder med små glaskugler, som den til venstre her er på de øverste to etager af mit juletræ. De er loppefund. Kogekonen til højre er arvet. Jeg elsker hendes detaljer - især de fine røde kinder.

Mit juletræ har næsten udelukkende gammel glaspynt. For mig emmer det af magi og sjæl.

Hvad er der på dit juletræ? Hvis du har en blog og viser dit træ, kunne det være sjovt et link i en kommentar herunder.

Lækkerier med posten

I den seneste tid er der kommet en del lækkert med posten - blandt andet tre pakker fra blogland.

Stofferne her har jeg byttet med Mette. Tak for endnu et fint bytte!

Af Line har jeg fået lov at købe disse skønne kattestoffer. Efter elefanterne er det et af de allerskønneste stoffer, synes jeg. I forvejen har jeg dem både i hvide og lyserøde. Allerbedst kan jeg lide de lyseblå her og de lyserøde.

Ole Lukøje her er også fra Lines gemmer. Tak for en fin handel!

Endelig har jeg også købt de lækreste strikveste fra Charlotte, som du kan se her og byttet mig til den efterlyste frottédragt i en størrelse, som Asta passer, med Julie. Tusind tak til Jer også!

Der er nu ikke meget der er bedre end gode bytterier og pakker med gode ting man har købt til sig selv...

søndag den 18. december 2011

Kriblen og krablen på juletræet

Noget af det pynt jeg holder allermest af er det lidt mere mærkelige gamle pynt, som man også falder over, når man ser på gammel julepynt. Heriblandt er insekter og edderkopper...

Dette perleinsekt er næsten helt livagtigt med sine lange leddelte ben...

Edderkoppen, som jeg fandt på sidste loppemarked, har det fineste lille spind øverst på træet...

... og her sidder også billen, som er blandt favoritterne.

Anna viser i december sin fine samling af julepynt frem og fortæller også lidt af historien. Det synes jeg er rigtigt sjovt at blive lidt klogere på. For selvom jeg ivrigt samler på det skønne gamle stads, så ved jeg ikke så meget om det.

I indlægget her viser hun sin bille og dagens indlæg omhandler fluesvampe til at sætte på grenene. Selv har jeg kun tre og den fineste af dem, skal I da lige have med...

Ønsker Jer en god aften! Her er planen at pakke mere ned. Vi har nemlig en deadline på torsdag, hvor et fragtfirma henter alle de ting vi skal have med til New Zealand - og ikke har med i flyet.

torsdag den 15. december 2011

Juletræspynt

I år er juletræet blevet købt, sat op og pyntet langt tidligere end sædvanligt, da det skal tages ned igen kort tid efter jul på grund af flytningen og vi i stedet vil nyde det i tiden op til jul.

I får lige et kig på nogle af detaljerne i dag - og lidt flere samt et helt træ ved lejlighed...

På vores juletræ hænger næsten udelukkende gammel glaspynt, som jeg samler på. En af undtagelserne er kurvene og kræmmerhusene, som er genoptryk for størstedelens vedkommende. Endnu har vi ikke meget hjemmeklippet pynt på træet, men med tiden kunne det være hyggeligt også at få det.

Harlekin-kuglerne med "mika"-sne, synes jeg er så fine.

Samlingens fugle er noget af det bedste. Den hvide fugl med lyserødt og -blåt øverst er lidt anderledes fordi den er mat og flyvefuglen er med sine vinger mindre almindelig end de siddende fugle med klemmer. Flyvefuglen er et af de nye stykker pynt, som er kommet til siden sidste jul. Klokken er fra svigermors gemmer og så sød med sin ringlen. Endelig er hjorten et arvestykke.

Et af de stykker i min samling jeg holder mest af er påfuglen, som ses her øverst til højre. Storken sidder traditionen tro nær træets top. De to fugle, der også er med i collagen her er anderledes fra de fleste andre gamle fugle ved at de har farvede haler - i henholdsvis blå og grøn.

Englen i plastikkuglen er den eneste plastkugle jeg har, men jeg synes den er rigtigt sjov. Den lille karrusel, som ses øverst, har jeg i to forskellige udgaver. På vores træ hænger på de to øverste "etager" gamle kæder med bittesmå glaskugler. Stykket nederst til højre er et af de mange stykker perleglaspynt, der er i min samling. Jeg har så længe jeg husker været særligt glad for denne type pynt, fordi jeg husker et stykke på min mors juletræ, som var helt magisk...

... nemlig hjertet her, som min mor i år forærede mig som en tidlig julegave. Det hænger nu i voksenhøjde allerøverst på vores juletræ.

Herhjemme er vi nu for alvor i gang med flytterod og pakning, så det er rart når man har brug for et roligt øjeblik og lidt ro for øjnene, at sidde og kigge lidt på træet.

Ønsker jer en dejlig aften!

tirsdag den 13. december 2011

Julestemning

På trods af at vi er ved at pakke vores hjem ned inden turen går til New Zealand, er der blevet tid og plads til at julepynte og -hygge. Der bliver også bagt julekager og brændt mandler. Vi har begrænset os til vanillekranse, brunkager og honningkager.

 Af vanillekransebagningen blev hele processen dokumenteret...

Asta er blevet julepyntet med skønneste gamle røde smækbukser med æbler og blomster.

Kagedåsen er en gammel og tysk en af slagsen. Årets kalenderlysdekoration ligner sig selv med svampe, bær og en enkelt nisse. Den sølvfarvede hjort er ret gammel og lig den vi har på juletræet. Englen er en kreation fra Thore, da han gik i vuggestue.

Christels engle er også et fast indslag i vores jul ligesom den skønne gamle kravlenisse med parret, som er tegnet af Philip. Fra hendes hånd har vi flere, som jeg håber, at jeg kan nå at vise frem inden vi flytter.

Jeg får desværre ikke rigtigt tid til at kommentere på alle de skønne blogs jeg jævnligt kommer forbi for tiden, men nyder mange af de dejlige indlæg her i julemåneden - ikke mindst Annas. Hun viser i løbet af december meget af sit skønne gamle julepynt frem og et kig forbi kan klart anbefales!

Hav en dejlig dag!

søndag den 11. december 2011

Prægtige platter

I disse dage har vi travlt med både at pakke vores ting sammen og sige "på gensyn" til venner og familie inden rejsen om kort tid går til New Zealand, hvor vi skal bo i over to år. Bloggen her fortsætter, men måske der kommer nogle pauser ind imellem...

I sidste weekend var jeg heldig at finde mange gode ting på det sidste loppemarked længe. Blandt dem var flere ting jeg længe har håbet at finde.Platterne her er netop nogle jeg har søgt og nu endelig har fundet. Til venstre er den originale og til højre er et genoptryk. Jeg synes motivet er herligt i al sin naivitet. Det er lidt atypisk for Bjørn Wiinblad og minder mig meget om Ib Spang Olsen, hvis illustrationer jeg også holder meget af.

Denne lille platte eller skål er mere karakteristisk for Wiinblad og er købt på en af sommerens mange markeder og her er jeg især vild med skyggen med blomster på næsen og den hævede hånd, der minder mig om en hinduistisk hilsen.Platten her er tegnet af Ib Spang Olsen. Den er som de andre et loppefund. Jeg synes den er særligt fin.

Ønsker Jer en god aften!

onsdag den 7. december 2011

Sengetøj og æbler med posten

For noget tid siden fik jeg et dejligt brev med posten fra Libbie, der godt ville bytte efter at jeg have efterlyst det skønne sengesæt her. Hun havde også sendt de søde små æbler med.

Endnu et babysengesæt er føjet til samlingen og nogen kunne måske undre sig over, hvad jeg bruger alle de sengesæt til, som jeg efterhånden har samlet sammen. Babysættene bruger jeg på babydynerne som små puttedyner eller vattæpper og på små puder i legekrogen. Det er lidt sjovere end at det kun samler støv på hylder i skabet...

Tusind tak for byttet, Libbie!

mandag den 5. december 2011

Et halvt år

I dag er det et halvt år siden at vores dejlige lille Asta kom til verden. Utroligt så meget der sker på det første halve år. Hun er gået fra at være helt spæd til nu at være en meget udadvendt lille pige, der elsker at charmere sine omgivelser.

Utroligt hvordan sådan et lille menneske fuldstændig kan erobre ens hjerte på ingen tid.

Ønsker Jer en dejlig dag!

søndag den 4. december 2011

Nisselandskab

Et nisselandskab må der til med en treårig i huset.


Jeg husker selv nisselandskabet som en af de mest magiske ting ved julen som barn. For en uges tid siden kastede jeg mig således ud i vat og nisser. Men jeg syntes at Thore skulle have lov at lege med landskabet og det blev meget hurtigt noget af et roderi med vattotter overalt.

Så fandt jeg på at bruge et stykke hvidt fleecestof og det fungerer meget bedre til et legevenligt nisselandskab og har stadig det der gennemsigtige look som nyfalden sne har. Det kan jeg klart anbefale fremfor vat!

Rensdyrene og juletræerne her er fra loppemarkedet i går. De er sjove og gamle, men kan samtidig godt klare lidt leg. Før loppemarkedet havde nisselandskabet en plasthjort og som grantræer rigtige granstykker i en lille klat ler.

Nissemor blev fundet i en rodekasse i en antikforretning for nylig. Hun har fået en af de små nisser, som dem øverst i indlægget, i armene. Nissefar på kælken fandt jeg i går på loppemarkedet.

Rundt omkring i snelandskabet er der små gamle glimmersnesøjler og -kugler, samt uldkugler, så der kan leges sneboldkamp.

Har I nisselandskab derhjemme og hvad er de vigtigste ingredienser i det?

lørdag den 3. december 2011

Måske de bedste loppefund nogensinde?

I dag var jeg på, ikke bare årets sidste loppemarked, men simpelthen mit sidste loppemarked i Danmark i årevis... Nu er der ret præcist en måned til vi rejser til New Zealand. Og jeg glæder mig til at se, om der gemmer sig nogle sjove fund dernede.

Men på det sidste loppemarked herhjemme i nogen tid var det som om de højere magter (som jeg godt nok ikke tror på) ville at jeg skulle finde alt det jeg drømte om - og lidt til. Mange af dagens fund var ting, jeg har ledt efter i laaaang tid. Så skøn en afslutning på trods af at det var min intention at begrænse mig lidt her midt i det begyndende flytterod. Men når drømmefundene bare ligger i kø, må man jo være taknemmelig og tage dem med hjem, ikke sandt?

I får nogle af dem i dette indlæg, og resten en af dagene...

Jeg har et stykke tid jagtet den helt rigtige dukkevogn. Og i dag var den der pludselig - til den fine pris på 200 kr. og i ganske fin stand. Tanken er at Asta skal have den i fødselsdagsgave, når hun bliver tre år og at den venter på hende herhjemme i Danmark. Hun fylder nemlig tre år først på sommeren 2014. Det er omkring den tid vi planlægger at komme hjem. Vognen har været en tur oppe i stuen for at blive gjort lidt rent og her blev den prøvekørt af Thore. Hvis han forelsker sig vildt i den, får han den måske med til New Zealand. Udover denne har vi et par af de mindre dukkevogne, som du kan se her.

Knagerne her med de sjove mandeansigter er også blandt de ting jeg længe har ledt efter, så glæden var stor over at finde hele fem styk. Jeg forelskede mig i dem, da en af mine veninder havde dem i sin entré, som en fast del af den lejlighed, hun boede i. Derfor blev de, hvor de var, da hun flyttede.

Min veninde Kim, som er min hyppigste loppemakker, var på markedet i dag lidt før mig og hende kan jeg takke for at denne skønne knagerække med elefanter nu er min. Hun vidste at jeg var på jagt efter flere udover den jeg har i forvejen. Den kan du se i indlægget her. Denne er magen til bortset fra, at den er en elefant mindre. Jeg har tidligere set den i blå også og er meget interesseret i andre farver eller motiver. Mon du kender nogen? Udover den søde idé med knagerne som snabler og skruerne som øjne er jeg faldet for de mærkelige "negertegninger", som virkelig er et fortidslevn fra dengang, hvor det ikke var en kokosnød, den lille Jumbo skulle bruge som rangle. Det er godt at det er nye tider og pudsigt hvordan man tænkte så anderledes for relativt få år siden...


Endnu et par svampestager er flyttet ind. De er så søde, når de er tændt, men desværre også vældigt upraktiske idet de let bliver helt svedne, hvis man et øjeblik glemmer dem...

Et fint gammelt bær til juletræet, som måtte med hjem på grund af det sjove pink glimmer.

Det skønne gamle edderkoppespind til juletræet er endnu en af de ting, jeg længe har søgt. Endelig kan jeg føje det til samlingen.

Dette helt fantastiske 70'er-babysæt i størrelse nyfødt måtte bare med hjem og kommer nok til at tjene som dukketøj.

Som sagt er der flere gode fund fra dagens loppejagt - også af dem jeg på forhånd havde udset mig - men de kommer en af dagene.

Ønsker en god aften!
 
Related Posts with Thumbnails