torsdag den 27. oktober 2011

En ensom smølf får snart venner

Indtil for nylig har vi kun haft en eneste ensom smølf herhjemme - nemlig ham her, som for et lille års tid siden blev købt i ren nostalgi på et loppemarked.Jeg havde masser af smølfer som barn og tilmed både det store og et lille smølfehus. Men det var desværre kun til låns. Og som det jo er med lånte sager, måtte de leveres tilbage. Så altså ingen smølfer fra egen barndom i gemmerne.

Men nostalgien drev mig til at udvide samlingen lidt på sidste loppemarked. Nu har kiksesmølfen udsigt til en fin lille omgangskreds. Vennerne får han én efter én i pakkekalenderen i december, hvor der også vil gemme sig en fluesvamp og en blomst. Huset bliver muligvis en julegave - det har jeg endnu ikke besluttet.

Som barn holdt jeg meget af den detalje at der sidder en sommerfugl på huset og selvfølgelig var ballerina-Smølfine blandt de absolutte yndlinge - fordi hun er så fin.

Og inden nostalgien tager al fornuft, må jeg lige advare om at disse gamle smølfer (modsat de nye fra Schleich) indeholder ftalater, hvorfor det ikke er legetøj, man lige skal komme til at smage på. Vil man være på den sikre side eller give dem til et mindre barn er det derfor nok en bedre idé at købe de nye. Jeg har tænkt mig at supplere samlingen med de nye og se, hvor meget disse bliver leget med. Ender de med at ligge og flyde overalt, så Asta får sat tænderne i dem, ender de nok på en pyntehylde, og så kan de nye være legesmølferne.

onsdag den 26. oktober 2011

Æblekager

Æbletræerne i vores have bugner stadig af æbler, der bare venter på at blive spist. Stinus og Thore var meget overskudsagtige, da de kom hjem fra henholdsvis arbejde og børnehave i går, og med en skålfuld æbler, tryllede de hele to æblekager frem.

Den ene var en smuldretærte og den anden en almindelig dej med æblestykker i. Aftensmaden var heldigvis en rest fra dagen før, så mens vi spiste den bagte vi de lækre æblekager.

Og efter maden nød vi det ekstravagante kagebord med æbler på hele to forskellige måder. De var begge gode og tricket her er vist - udover lækre æbler naturligvis - "rigelig kanelsukker"...

Det kan varmt anbefales :)

tirsdag den 25. oktober 2011

Efterårssygdom og sidste stofpakker

På trods af at hele huset her havde efterårsferie i sidste uge er det begrænset hvad vi fik af oplevelser sammen alle sammen i denne omgang. Vi skiftedes nemlig til at være syge. Selv er jeg først rigtigt frisk nu. Sådan kan man også bruge en uges ferie...

Så nu hvor jeg igen er ovenpå, har jeg endelig fået pakket stofpakkerne fra sidste uge, så de er klar til afsendelse - og samtidig klippet nogle ekstra pakker. Det bliver sandsynligvis de sidste jeg laver inden afrejsen til New Zealand i januar, da stofbunkerne nu er blevet slanket nok. Er du interesseret i at købe en, kan du læse mere her. Og så lover jeg ellers at holde bloggen fri for salg for en stund ;)

God dag!

tirsdag den 18. oktober 2011

Stofpakker og feriehygge

Nu er der kun to og en halv måned til vi rejser til New Zealand. Vi er derfor så småt i gang med med at rydde op og ud. Alligevel sniger der sig stadig nyt ind hist og her, for hvad nu hvis der ikke er noget fedt retrostof og børnetøj at købe down under. Så må lagrene hellere fyldes lidt inden. Men jeg øver mig til stadighed i at lade mindst ligeså meget forlade huset, som der kommer til. Og jeg kan afsløre at det ikke er en nem øvelse for en samler som mig...


Her er et glimt af lidt af det jeg mener at kunne undvære. I denne omgang forsøger jeg mig med at sælge ud af nogle af yndlingsstofferne i stofpakker her i blogbutikken. Tag et kig forbi, hvis du vil se det hele og mangler lidt nyt til patchworkprojekter, puder, detaljer eller andet. Pris og nærmere info er på siden, hvor jeg regner med at lægge mere ind løbende, som oprydningen af stof skrider frem.

Her nyder vi at have en uges ferie sammen alle fire, men der er mange praktiske ting vi skal have styr på inden vi flytter, så det er ikke kun ren afslapning. Heldigvis er der også en masse dejlige mennesker vi skal nå at se inden flytningen, så det sociale prioriteres også meget højt :) Ugen byder således på aftaler med både venner og familie.

Her til aften spiste vi græskarsuppe og lavede en græskarmand. Det er en tilbagevendende tradition og selvom vi før har gjort det på selve Allehelgensaften, var det en perfekt måde at hilse ferien og kulden velkommen på her til aften. Og vi kan jo altid nuppe endnu et græskar senere, hvis det her bliver kedeligt at se på. Græskarsuppen er jo også lækker mad. Sidste års græskar og suppe kan du se her. Tilbagevendende traditioner er virkelig noget af det bedste :)

God ferie til dem der har det - og en dejlig uge til alle andre!

fredag den 14. oktober 2011

I ring

Her i blogverdenen er der jo fantastisk mange dygtige syersker, som også sælger af deres kreationer. Jeg synes at det er en fascinerende tanke at disse ting bliver brugt og elsket - ofte af flere små børn. Når det er unika genkender man ind imellem en kreation.For et par år siden - før jeg vidste at vi skulle have en pige - så jeg pludselig denne dejlige vest på Trendsales. Jeg købte den ikke dengang, men var ærligt talt meget fristet på trods af at den ville ende i skuffen til hvis vi fik en pige. Siden genkendte jeg den her på Lines oversigt over tøj hun har syet igennem tiden med dette billede:

Billede lånt her hos Line

I mine øjne er netop denne vest særligt skøn. Jeg er vild med det storblomstrede retrostof i de skønne blå farver. Forleden faldt jeg så helt tilfældigt over selvsamme vest, som jeg aldrig helt havde glemt - igen på Trendsales. Og nu - mange vaske og et par piger efter - er den min lille Astas. Og den er stadig fin og lækker og med de skønneste detaljer.

Der er nu noget fascinerende over genbrug og god kvalitet :)

onsdag den 12. oktober 2011

Lækkerhed med kaffe i

Jeg har alle dage haft en særlig glæde ved porcelæn. Det har aldrig været lige meget hvilket krus kaffen blev drukket af eller hvilken tallerken rugbrødet blev spist af. Der proppes således stadig nye krus, skåle og tallerkener ind i mine skabe, som bugner. Jeg tror faktisk at vi kunne invitere omkring hundrede personer til mad og kaffe uden at mangle andet end plads i huset...Det nyeste krus i skabet er dette, som jeg synes er helt fantastisk.

Både den lille skovalf, svampene og de kære små insekter er alle motiver jeg elsker.

Det var min veninde Kim, som spottede det på nettet. At hun lod mig købe det, gør det jo næsten til en gave ;)

Nu må jeg lave mig en kop aftenkaffe og nyde nyerhvervelsen og min søde baby, som har sovet sødt, mens storebror blev puttet og læst for efter alle kunstens regler. Det kan ellers godt være svært at få det hele til at gå op i en højere enhed, når man er alene hjemme med ungerne. Men det er skønt, når det hele flasker sig...

God aften!

Heldragt efterlyses

 
Denne lækre heldragt landede for nyligt i min postkasse. Desværre er den allerede i det mindste til Asta - for ikke at sige at den faktisk allerede er for lille. Så nu må jeg høre, om nogen derude kan hjælpe med en i størrelsen større. Den jeg har her hedder 62/68, så den næste hedder sikkert 74/80. Hvis nogen har den eller andet i dette lækre print, som de vil sælge, giver jeg gerne en god pris eller en fin pakke retrostof i bytte :)

Hav en dejlig dag!

tirsdag den 11. oktober 2011

My girl

Når jeg går herhjemme på barsel med lille Asta kan jeg godt lide at synge og spille denne sang for hende - og for mig. Den minder mig om det held at jeg er her med et helt perfekt lille menneskebarn - min pige.
I've got sunshine on a cloudy day
When it's cold outside I've got the month of May

Well, I guess you'll say what can make me feel this way?
My girl, talkin' 'bout my girl


I've got so much honey the bees envy me

I've got a sweeter song than the birds in the trees

Well, I guess you'll say what can make me feel this way?
My girl, talkin' 'bout my girl

I don't need no money, fortune or fame
I've got all the riches, baby one man can claim


Well, I guess you'll say what can make me feel this way?
My girl, talkin' 'bout my girl

Talkin' bout my girl

I've got sushine on cloudy day with my girl
I've even got the month of May with my girl

søndag den 9. oktober 2011

Fine fugle

Jeg er vild med gamle kitsch porcelænsfugle og er glad for at den øverste herover efter sidste weekends loppemarked fik sig en ven.

Jeg har i forvejen nogle stykker rundt omkring herhjemme og har endnu et par stykker på vej, som jeg glæder mig til at finde de helt rigtige steder til.

God søndag aften! Jeg skal som mange andre tilbringe en times tid i selskab med "Borgen".

torsdag den 6. oktober 2011

Retroloppefund til køkkenet

Forleden viste jeg det første af søndagens loppefund frem her. Søndagens loppemarked fristede også med sit store udvalg af lækre retrosager til køkkenet.

Bakken her, som jeg synes har en sjov og lidt anderledes farvekombination, kunne jeg ikke lade stå.

Den røde dåse her kom også med hjem og passer så fint med den brune, som jeg også har købt for nylig. Jeg synes det er sjovt at blomsten er næsten den samme som på plastdåsen, jeg også købte i søndags. For rigtigt at kunne nyde det fine motiv, har jeg fyldt flormelis i - så er vi også klar til den kolde tids mange æbleskiver.


Endelig kom også en Erik Kold-dåse og et skønt hjerteglas med hjem. Især er jeg vild med hjerteglasset. Jeg synes ikke så tit at man ser den slags ting af glas - de er oftest af plastik.

God dag!

onsdag den 5. oktober 2011

Fire månederFor præcist fire måneder siden så hende her dagens lys. Siden er en stor del af hverdagen gået med at opfylde hendes behov og kigge beundrende på hende.Det er ikke mindre fantastisk at blive mor for anden gang. På en måde synes jeg faktisk at overskuddet er større til at nyde det. Man bruger måske ikke lige så meget tid på den lille her anden gang, fordi den nu skal deles, men den tid der bruges er mere afslappet og bekymringerne er små i forhold til første gang.

Og klichéen om at tiden flyver er jo så sand som noget. På den ene side føles det som om at det var i går jeg gik og var gået en uge over tiden med hende og på den anden side føles det som om hun har været her altid. Men en tredjedel år er da også en del.

Hvordan har andre andengangsmødre derude oplevet det i forhold til første gang? Og tredjegangsmødrene? Og dem med flere børn? Det kunne være sjovt at høre Jeres erfaringer.

God aften!

tirsdag den 4. oktober 2011

Zoo-dåsen

I søndags var jeg på loppemarked og købte en masse lækre sager, hvoraf jeg vil vise nogle på bloggen de næste dage.Blandt andet hjembragte jeg denne lækre dåse, som jeg fortrød at jeg ikke havde købt da jeg en anden dag var på loppemarked. Jeg faldt over den dengang lige før jeg skulle hjem og gad ikke rigtigt købe mere. Man bliver nogle gange lidt mæt efter mange timers loppejagt, synes jeg. Så jeg måtte i søndags bide i det sure æble og betale over dobbelt så meget som jeg fik den tilbudt til sidst. Men det er okay for jeg er vild med den.

Og hvad gemmer sig mon i dåsen her?

Thores zoo-dyr naturligvis. Og dåsen er da også tiltænkt børneværelset. Zoo-dyrene er for de flestes vedkommende købt i Zoo, hvor vi har haft tradition for at Thore måtte vælge et dyr hver gang vi var der.
 
Related Posts with Thumbnails