mandag den 18. juli 2011

Loppefund og ferie

I dag var jeg en smut på loppemarked og kom blandt andet hjem med disse skønne sager...

... en kæmpestor kasse med Brio-tog, middagstallerkener til samlingen, et par æggebægre, en lille ramme, noget retrobørnestof, en fugl til salt, en Alfons Åberg-bog og en sommerdragt til Asta.

De nye tog og skinner fyldte straks hele gulvet.Jeg erhvervede mig også dette skønne retrostof i rigtigt god stand med børn. Det er et par gardiner. Da jeg har mere end jeg selv skal bruge, bytter jeg gerne med det. Skulle nogen have lyst at bytte med andet retrobørnestof, er I velkomne til at sende en mail med billeder af det I ønsker at bytte med til min mailadresse, som findes i sidebjælken.

Vi har ikke de store planer denne sommer, men nyder at komme lidt ned i tempo her i ferien. Når vejret er til det nyder vi at være haven med børnene...Hav en dejlig dag!

søndag den 10. juli 2011

Efterlysning: Tommelise

Jeg har i noget tid forgæves ledt efter en sengelampe til Asta. Jeg har udset mig en helt bestemt og vil nu høre, om nogen af Jer kan hjælpe?

Billede lånt fra www.hcandersen-homepage.dk


Det drejer sig om denne ældre sag med Tommelise. Jeg har set den både i hvid og rød. Jeg er ligeglad med hvilken farve den har - bare den er pæn i malingen uden for mange skrammer. Den originale skærm er en sommerfugl - og er den med er det selvfølgelig allerbedst (selv hvis den har huller). Jeg køber også gerne skærmen alene.

Jeg bliver simpelthen så glad, hvis nogen derude kan hjælpe og giver gerne en god pris :)

torsdag den 7. juli 2011

God karma

Her ligger Asta i kravlegården og nyder sin nye gave - nemlig den søde Graziela-billedbog, som posten overraskede os med i går. Det er Mette, der har været så sød at købe den til os, da hun for nylig var i Berlin. Tusind tak, Mette - den er jeg sikker på, at vi får rigtigt meget glæde af.

Den skønne body, som Asta har på er en gave fra en anden sød blogger - nemlig Malene. Den passer rigtigt godt lige nu - og det er jo helt perfekt her i sommervarmen.

Sammen med bogen havde Mette også sendt en lap med de skønne elefanter i en farve, jeg mangler (!). Jeg pønser på et projekt, hvor den kommer mest muligt til sin ret - og får selskab af elefanter i andre farver. På pakken sad et af Mettes hjemmehæklede kort. Så fint!

Malene havde udover den søde body med æbler sendt en tilsvarende med disse fine lilla blomster, samt et par små ting, der kan bruges kreativt - deriblandt denne søde mellemlægsserviet.

For nylig kom også en anden overraskelse med posten. Pia, som vandt min sidste give away, havde nemlig syet en hagesmæk til mig, hvor hun brugte noget af det bånd hun havde vundet. Rigtigt sød idé!

Jeg bliver helt rørt over folks betænksomhed her i "blogland", hvor kun få kender hinanden i virkeligheden, men man alligevel føler at man kender mange. Det er god karma! Og karma vil som bekendt altid afføde tilsvarende karma. Så jeg overvejer snart at sætte gang i endnu en give away. Jeg skal bare lige finde på, hvad "gaven" skal være denne gang.

Jeg vil lige tilføje, at min brug af karmabegrebet mest af alt udtrykker en vis grad af fagnørdethed, i det jeg læser religionsvidenskab - når jeg altså ikke lige er på barsel ;)

onsdag den 6. juli 2011

De overlevende III

I dag er turen så kommet til de overlevende sengesæt i babystørrelse. Her viste jeg de overlevende voksensengesæt frem og her dem i juniorstørrelse. I kommentarerne under hvert indlæg, kan man finde links fra andre, der hoppede med på legen. Tak til Jer, som har været på jagt i gemmerne - det var rigtigt sjovt at se, hvad I har samlet af fine sager :)

Her er bunken af sengesæt i babystørrelse og de to vi har i brug lige nu - med en sovende Asta for et par timer siden.

Og her yndlingssengesættene med de søde elefanter i babystørrelse, som udover selvfølgelig at blive brugt og nydt også udgør et samleobjekt for mig. Derfor er jeg også altid på udkig efter andre farvekombinationer. Ved at der findes en del flere end dem jeg har her ;)

Grunden til at jeg så tydeligt har sat mit "navn" på dem, er at jeg flere steder på nettet er stødt på mine billeder uden at være blevet spurgt om det var i orden. Og det synes jeg ikke er så rart.

Næst efter elefanterne er dette herlige bondegårdsdynebetræk min klare favorit på hylden med babysengetøj.

Jeg synes også at det meget politisk korrekte sengesæt her fra Verdensnaturfonden er skønt.

Og Bamse og Kylling indgår også i samlingen af babybetræk. Det til venstre har jeg i øvrigt også i juniorstørrelse, som jeg gerne bytter med. Det er dog lidt lysere i farverne.

Kattene her er nu også søde (det er vist samler-tankegang) - og de passer så fint med det lyserøde brokadepudebetræk, som jo godt nok kun bruges til pynt indtil videre...

Endelig er der det småblomstrede med nisser, svampe, æble og fugle øverst til venstre. Og sørme om ikke Disney har fået en fod indenfor med dette Bambi-betræk med tern og kløvere... Det nederste med kløvere er et pudebetræk, som jeg har fået forærende af min veninde Kim. Det er så fint!

Jeg har også en del sengetøj med kniplinger, mellemværk og fladsting i gemmerne, men det må blive vist frem for sig en anden gang.

Igen vil jeg opfordre til at dem, der har lyst (og en blog), viser frem, hvad de har i gemmerne. Skriv gerne et link herunder, så det er nemt at finde det rigtige indlæg - også ved en senere lejlighed :)

God dag!

mandag den 4. juli 2011

De overlevende II

I forgårs viste jeg mine overlevende voksensengesæt frem her. Jeg opfordrede til at dem, der også har nogle i gemmerne, viser dem frem og kan se at flere vil følge opfordringen. Jeg glæder mig til at gå på opdagelse. Det ville være super, hvis Jer, der gør, vil skrive det direkte link i en kommentar under indlægget her, så det er nemt at finde Jeres indlæg - også senere :)

I dag vil jeg vise Jer bunken af sengesæt i juniorstørrelse. Jeg må indrømme at den faktisk er lidt stor i forhold til hvor mange sæt vi egentlig har brug for, så det er yndlingssættene, der bruges igen og igen. Thores personlige favorit er - underligt nok - det grønne til højre, som er et nyt print. Derfor er det også i brug og ikke i bunken. Jeg ville umiddelbart tro at et barn var mere til sjove motiver.

Motivet her havde jeg det som barn - både som gardiner og sengetøj. Det jeg har i dag er ikke det jeg havde dengang, men motiverne er de samme højt elskede af Bamse og Kylling. Utroligt hvordan de figurer og fjernsynsudsendelserne stadig holder.

Det nye her er også hyggeligt synes jeg. Her er alle de velkendte ting fra udsendelserne og nu også Ælling.

Sengetøjet med pandaerne fra Verdensnaturfonden havde jeg også som barn, så det har jeg også et ret nostalgisk forhold til.

Dynebetrækket her mangler desværre et pudebetræk. Jeg synes at det er rigtigt sjovt med de mange detaljer og dyrene, som har ret sjove udtryk.

Samlingen tæller også to sengesæt med disse sjove bamser.

Og vi har tre juniorsæt med de elskede elefanter.

(Jeg kunne dog meget godt bruge flere juniorsæt med dem - gerne i andre farver. Man er vel samler ;) Skulle nogen ville bytte eller sælge mig sådanne, må I endelig lade høre fra Jer. Bytter stort set med alt i samlingen. Hvis nogen er i besiddelse af hele juniorsæt og kun skal bruge det som stof, er jeg også interesseret i at høre fra Jer, da vi så evt. kunne bytte (har nogle babysæt og lidt stof med elefanterne også)).

Disse to sengesæt er også blandt yndlingene. Mangler desværre pudebetræk af det øverste (hvorfor jeg gerne køber eller bytter mig til det).

Disse to sæt er de nyeste i samlingen og ligeledes blandt dem jeg holder mest af.

Det blå til venstre med blomsterne er et pudebetræk fra Stinus' barndom, som desværre har mistet sit dynebetræk. Det bruger vi ofte til de enlige dynebetræk. Sengesættet med elefanterne til højre bytter jeg gerne med. Bliver jo nødt til ind imellem at skille mig af med lidt, når der kommer nyt til...

Jeg vil igen opfordre til at du finder juniorsættene frem og viser dem på din blog (hvis du har en). Det ville være super med links i kommentarfeltet herunder, så man nemt kan finde det rigtige indlæg :)

Et indlæg med babysengetøj følger en af de nærmeste dage.

God aften!

lørdag den 2. juli 2011

De overlevende

Her taler jeg ikke om katastrofer af nogen slags, men derimod om de sengesæt i voksenstørrelse, som får lov at overleve som sådan herhjemme. Det er nu ikke fordi jeg har sat saksen i mange hele sengesæt. Det meste af mit stof har jeg købt i mindre bidder. Så samlingen her repræsenterer en stor del af de voksensengesæt i god stand, som er kommet i min nærhed. Dog har nogle måttet lade livet og få nyt liv...

Jeg elsker at se på de smukke farver og mønstre...Her er mit første retrosengesæt øverst og det sidst ankomne nederst. Sidstnævnte mangler desværre pudebetræk (hvorfor jeg gerne køber eller bytter mig til stof til sådan et, hvis nogen har dette i gemmerne). Jeg er vild med den måde man ser stænglerne på på det øverste betræk og også de mange nuancer af brun. Det nye betræk er helt anderledes og mere romantisk i stilen, men jeg er også vild med de klare pastelfarver.
De to sæt her har jeg to af (bortset fra et manglende pudebetræk af det øverste, som jeg også gerne køber eller bytter mig til). Det gule, som har relativt små blomster er jeg helt vild med. Måske fordi jeg synes at det med farverne gul, brun og orange er indbegrebet af retro for mig. Det turkise holder jeg nu også meget af - og det ser alt for lækkert ud, når sengen er redt op med det.

De mere barnlige sæt i samlingen af voksensengesæt er disse - et med cirkusdyr og et med mumitroldene i den fineste lysegrønne farve.

Det sæt i samlingen, som har de vildeste farver - og som manden i øvrigt mindst kan lide - er dette pink stribede og blomstrede. Jeg synes at farverne er vildt sjove og blomsterne fine med de sirlige streger.

Og de mest afdæmpede i samlingen er disse to. De minder mig om barndom og bedsteforældrenes sommerhus. Skønt!

Jeg vil slutte med en opfordring til at I andre retroelskende kvinder (og mænd, hvis der er nogen), viser Jeres overlevende retrosengesæt i retrostil frem og linker herunder. Det kunne være sjovt at se, hvilke sæt, der gemmer sig rundt omkring og hvilke der er Jeres favoritter.

Hvis tiden er der, følger indlæg med de overlevende junior- og babysengetøj en af dagene.

God lørdag!

fredag den 1. juli 2011

Mint

På opfordring af Julia, har jeg været på jagt med kameraet og fanget de ting herhjemme, som er mintgrønne. Det kom der disse collager ud af:

Hylde over puslebord i soveværelset

Et af mine smykkeskrin - er vild med illustrationerne og den lille englekanin

Melaminskeer - mine mintgrønne dele af stellet Confetti - vandkande - mumidåse

Retrostof (som kan findes i blogbutikken og byttes og sælges) - Flødekande og sukkerskål i presset glas - Gammel Margretheskål fra 50'erne - Heldragt med ukrudt (måske mere turkis end mintgrøn)

Porcelænskande, som bruges til mælk til kaffen herhjemme (der skal MEGET mælk i min kaffe) - strikvest - min oldemors gamle kaffedåse


Jeg er vild med farven!
 
Related Posts with Thumbnails