tirsdag den 31. maj 2011

Regnbuetæppe

Her venter jeg stadig på at baby melder sin ankomst. Som jeg skrev i går, har jeg søsat endnu et kreaprojekt, så ventetiden ikke føles for lang.Jeg havde lyst til at bruge nogle lidt andre farver end til de sidste mange projekter. Jeg kom i tanke om det fine regnbuetæppe, Julia lavede i sin tid og som kan ses her. Jeg legede lidt med tanken og fandt på at lave det lidt som en sol i stedet - med en varm gul midte og de andre farver ud fra denne.

Nu er alle lapperne skåret og lagt op og venter bare på at blive syet sammen. Mon det når at blive færdigt inden lillesøster ser dagens lys? Mon jeg må finde på flere projekter efter dette at fordrive ventetiden med?

Ønsker Jer en god dag!

mandag den 30. maj 2011

Nu et hjem med klaver...

Min termin passerede uden at lillesøster lod til at bemærke noget og jeg er nu gået over tid og gør hvad jeg kan for at holde utålmodigheden fra døren. I går var jeg således på loppemarked...

Det skønne børneklaver her var blandt fundene. Thore begyndte at spille på det med største iver, da det kom hjem. Jeg er lidt bange for at han ender med at blive lidt forvent og regne med gaver, hver gang jeg har været på loppemarked... Sidste søndag fandt jeg jo den skønneste lille trækvogn med bogstavklodser.
Et par kjoler til lillesøster blev det også til En ældre kvinde solgte nye hjemmesyede kjoler med tilhørende huer for den nette sum af 15 kroner per sæt. Det er en helt fjollet pris og jeg troede faktisk ikke mine egne ører.

Nu vil jeg kaste mig over næste kreaprojekt, som er et af de lidt større, så jeg har noget hyggeligt at få ventetiden til at gå med indtil fødslen :)

lørdag den 28. maj 2011

Kravlegårdsrand

Endnu et punkt kan streges på "to-do"-listen. Sådan en liste er god til at holde utålmodigheden på afstand her dagen før min termin. Thore blev født om morgenen dagen før termin, så lillesøster har tænkt sig at blive derinde lidt længere end storebror gjorde.
Punktet som i dag er blevet strøget fra listen er en rand til kravlegården. Det søde stof har jeg byttet mig til hos Mette i endnu en fin byttehandel. Tusind tak for byttet - det passer jo helt perfekt her :)

fredag den 27. maj 2011

Vintage sparkedragter

Overraskelsen som gemte sig i pakken fra Laura (omtalt her tidligere i dag) var denne søde røde sparkedragt i velour. Den passer helt perfekt til blusen med små katte, som var blandt weekendens loppefund. Tusind tak, Laura!

I skal da også lige se de andre gamle sparkedragter, som gemmer sig på hylderne med babytøj.

Disse to skønne dragter i frotté er fra svigermors gemmer. Hun har været god til at gemme fra børnenes barndom. Det er hyggeligt, når tingene kan gå i arv.

Dragten her er et loppefund - godt nok langt fra ét af de billige - men jeg kunne ikke stå for de skønne fluesvampe, så den måtte bare med hjem.

Den stribede sparkedragt er frotté og den gule af velour. Begge er fundet på loppemarked.

Jeg er spændt på, hvor meget alle de skønne gamle dragter bliver brugt. Det er da planen at de ikke kun skal ligge til pynt på hylden, men det er jo noget nemmere med de nye heldragter, der har trykknapper mellem benene. Vi får at se ;)

I øvrigt undrer jeg mig over at man ikke kan se mine faste læsere. Under "Faste læsere" er der for mig at se bare tomt. Ser det også sådan ud for Jer? Og er der nogen bud på, om man skal gøre noget ved det og eventuelt hvad?

En svale letted'

Denne skønne gamle svale skal nu bo her efter at den i går lettede fra Lauras hjem. Vi har nemlig endnu engang lavet et rigtigt fint bytte. På vej i posten er en pakke med nogle af mine absolutte yndlingsretrostoffer til Laura. Håber at de passer til det projekt, hun pønser på :)


Svalen ligger her på vores sofabord og overvejer, hvor den vil hænge.

I pakken fra Laura var også en lille overraskelse til babypigen. Den viser jeg senere i dag (medmindre jeg føder først)...

God dag!

torsdag den 26. maj 2011

Nyt dørskilt

I dag hygger jeg mig med vores nye dørskilt, hvor endnu et navn er føjet til i forhold til det sidste. Jeg nyder samtidig den fine buket, som Thore plukkede forleden med sin farmor i hendes have - og som indeholder bl.a. margueritter, kornblomster, akelejer, forglemmigej og syrener. Den er dejligt vild at se på og dufter skønt. Vasen er noget mere minimalistisk end hvad vi ellers har. Den er dog et kært mindre fra vores bryllup på rådhuset, hvor den var en gave fra kommunen. Det var faktisk - modsat hvad mange tror om rådhusbryllupper - en ganske fin højtidelighed :)Det er efterhånden nogle år siden jeg lavede mit første dørskilt med korssting. Dengang stod kun min kærestes (som nu er min mand) og mit navn. Da jeg ventede Thore, lavede jeg et nyt med hans navn og nu skal der så igen et nyt op, så hele familien er med.Både bogstaverne og elefanterne, som begge er meget simple, er nogle jeg selv har lavet mønstret på. Her ses det nuværende dørskilt (som altså sidder på postkassen) og en suttekæde jeg i sin tid lavede til Thore. Den holdt sig desværre ikke pæn og hvid så længe.

Dørskiltene laminerer jeg, så de kan tåle vind og vejr.

Ønsker Jer en dejlig dag!

Pakkepost

Pakkeposten var en mand jeg havde glædet mig til at se, da han i går kom med en fin pakke til mig fra Anette.

Heri lå nemlig et juniorsæt med de højt elskede elefanter, som jeg havde købt af hende, og også en lille overraskelse - nemlig en skøn blomstret sparkedragt til "lillesøster".

Tusind tak, Anette!

mandag den 23. maj 2011

Klar til lillesøster

Nu er der under en uge til terminen og vi er ved at være rimeligt klar til lillesøsters ankomst. Utålmodigheden har dog ikke indfundet sig endnu, for der er stadig en masse ting, det kunne være dejligt at nå før hun kommer.

Men i skal da lige se det som er klart allerede...

Vi har lavet en ekstra pusleplads i soveværelset, så vi nu har en på hver etage. Puslebordet, som er et gammelt spisebord og tidligere blev brugt til skrivebord, er blevet beklædt med voksdug.

På knagerækken hænger tre gamle børnebøjler, en hæklet cardigan fra min barndom, som min mormor har lavet til mig (hende som vores datter skal opkaldes efter), en suttepose med det skønneste blå hestestof, som Ulla har lavet og en hjelm, Lisbeth har lavet, med det fineste gamle korsstingsbroderi med sommerfugle.

Over knagerækken hænger i en gammel ramme et stykke af yndlingstapetet, som jeg var så heldig allernådigst at få af Lisbeth ;) Svampelampens svage lys tror jeg er godt til at skifte en ble om natten uden at vække barn og mand for meget.

Lillesøsters seng er sådan én, som er sat på siden af vores og bare forstørrer den lidt. Thore sov hos os de første måneder, hvilket vi var glade for, så det skal lillesøster selvfølgelig også. På denne måde er sengen også skærmet af, så jeg kan amme hende om natten uden at hun skal ligge på kanten af sengen.

Jeg har syet en sengerand til sengen, så den er lidt mere huleagtig, og de små arme og ben ikke forvilder sig ind mellem tremmerne. Elefantsengetøjet er det absolutte yndlingssengetøj og skulle nogen have noget, de vil sælge eller bytte, er jeg meget interesseret.

Kaninen og dukken bor i sengen indtil fødslen. Dukken har jeg syet på et af Lisbeths kurser og kaninen faldt jeg bare for, da jeg så den i en butik. Den er slasket på den helt rigtige måde.

Liften står klar i barnevognen med et nyt liftdynebetræk, som jeg har syet af det skønneste æblestof. Her venter også den søde lilla mumitrold, som Laura har hæklet. Lignende kan købes her. At få pudset barnevognen er et af de projekter, som endnu ikke er krydset af på "to-do"-listen.

Kravlegården er blevet samlet og huser indtil videre et blødt vattæppe nederst og tæppet jeg syede for nyligt øverst samt yndlingsbørnepuden. Nu mangler der bare baby og legetøj. Vi har lidt fra Thore var baby, men jeg har også lyst til lidt nyt...

Nu vil jeg spise lidt frokost inden min efterhånden obligatoriske middagslur. Jeg skal jo helst være frisk, hvis nu fødslen pludselig går i gang :)

søndag den 22. maj 2011

Dagens loppefund

 
I dag var jeg en lille smut på loppemarked og fandt et par rigtigt fine ting. Det allerbedste var disse små fine gamle klodser, som minder meget om de store nye, Thore fik i julegave, og som du kan se i indlægget her.

Klodserne lå endda i den originale trækvogn. Jeg er vild med de simple illustrationer. Prisen jeg betalte var sølle 40 kroner - jeg havde gerne givet meget mere. Kvinden, jeg købte dem af, mente at det var gamle Brio-klodser. Er der nogen, der ved om det er rigtigt?

Jeg købte også en lille håndfuld udstiksforme til samlingen. Især er jeg vild med den lille svamp.

Ønsker Jer en god dag!

lørdag den 21. maj 2011

Strik og solskin

Forleden modtog jeg disse skønne strikveste, som Charlotte har strikket. Jeg kan godt lide at fylde skufferne i god tid og købe større størrelser af lækre ting. Og disse veste er naturligvis til vores ufødte datter. Jeg gætter på, at der kommer et par mere til samlingen med tiden...

I dag gik vi en lille tur i det skønne vejr. Nu hvor terminen nærmer sig, begynder tankerne at kredse meget om den forestående familieforøgelse, og det bliver pludselig meget virkeligt.

fredag den 20. maj 2011

Vinderen af min forårsgiveaway

Så har jeg trukket en vinder af min forårsgiveaway.Den heldige blev Pia, der har bloggen "Mum 2 2 boys". Bare send mig en mail på adressen, der står i højre spalte, så sender jeg en pakke med fine bånd til dig :)

Tusind tak fordi I var så mange, der havde lyst at lege med! Det kan være, at det ikke er sidste gang, jeg skal udlodde lidt af de bånd, jeg har samlet sammen i tidens løb. Hvis du ikke kan leve uden lidt bånd, sælger jeg også nogle af dem i min blogbutik, lige her. Og jeg er altid frisk på bytte :)

Nu står den på forårsrengøring. Vi nærmer os jo med hastige skridt terminen, som nu er om kun 9 dage og det ville jo være skønt at komme hjem fra hospitalet til et rent og ryddeligt hjem.

Ønsker Jer alle en god fridag!

mandag den 16. maj 2011

Lækre loppefund

Nu er loppesæsonen om sider godt i gang og jeg indviede den - trods graviditetsgener - i går med blandt andet disse fund...
Den helt klassiske tedåse i en stor størrelse måtte med hjem. Det samme gjaldt tre røde Wiinbladplatter og en lillebitte sort, som jeg nærmest fik forærende. Jeg fandt også tre gamle glasperlekæder - en sort og to med "metalglans" i alle regnbuens farver, samt et par øreringe dertil. Jeg glæder mig til at lufte de fine kæder ved lejlighed.

Det allerbedste fund var børnebogen her, som jeg faktisk har ledt efter, på grund af de fantastisk søde tegninger.

Der kom også et halvt alfabet med hjem. I forvejen står der THORE på hans dør og lillesøsters navn er også fundet, men der blev udskiftet et lidt grimt A med et pænere - og så er der ellers nok til at have Skæg med bogstaver (som er Thores absolutte yndlingsmusik og -program for tiden).

De sidste fund her er ikke gjort på loppemarked, men på nettet. Grazielas hjerter i miniformat er nu at finde i samlingen sammen med det skønne brune og orange stof. Bøjlerne måtte jeg have i min lille "samling". Nogle af de andre kan ses i indlægget her. Også Julie har vist sin lille samling frem her. Den blå er i øvrigt den som i dag ofte ses i reproduktion.

God dag!

lørdag den 14. maj 2011

Lillesøsters legetæppe og æbletræ i blomst

Så blev lillesøsters legetæppe endelig færdigt og endnu et punkt kan stryges fra "to-do"-listen. Det er spændende hvor meget jeg når at få færdigt inden hun kommer ud til os. Jeg har endnu et par ting eller ti på listen, som det kunne være skønt at nå.


På den ene side har jeg syet en masse lapper sammen og på den anden er et stykke af yndlingsstoffet med elefanter blevet brugt.

Det er egentlig sjovt at vores datter mest hedder "lillesøster" - på trods af at vi besluttede hvad hendes navn skulle være for længe siden. Det er som om hun først skal have navnet helt, når vi møder hende.

Terminen er om godt to uger, så nu kan fødslen begynde når som helst. Til min store lettelse var jordemoderen sikker på at hun havde vendt sig rigtigt, da hun mærkede på maven til konsultationen i går. Den lille har ellers ligget i underkropsstilling ret længe.

Og så må I jo også lige se vores blomstrende æbletræ i forhaven. Ingen æbleblomstblog uden billeder af æbletræet i blomst! På den hænger en gammel solcellelyskæde, som næsten er forsvundet i blade.

Billedet af mig og maven er taget i vores stue forleden og det af Thore er taget en dag vi var på besøg hos hans oldemor.

torsdag den 12. maj 2011

Fine fund

Det er ved at være lang tid siden jeg sidst har vist nogle gode stoffund frem her på bloggen. Det skyldes ikke mådehold, men lysten har bare ikke lige været der. Nu er der alligevel dukket et par ting op, som jeg ikke kan lade være med at dele med ligesindede.

Som faste læsere gennem tiden vil vide har jeg især et blødt punkt, når det kommer til børnemotiver. Især kattestoffet herover synes jeg er helt fantastisk og det skal overvejes nøje før saksen får lov at komme i nærheden. Jeg kan i øvrigt se, at Småfolk har lånt motivet. Det øverste orange stof har de også lånt fra. Det er et helt juniorbetræk og skulle nogen være helt forelskede i det, kan jeg muligvis overtales til et bytte med andet retrobørnestof ;) Grazielas orange hjerter er der også blevet indkøbt lidt af. Synes at orange er så fint som kontrast til andre farver. Det nederste blomstrede stof er frotté og fra en veninde.

Det skønne blomstrede her til højre er også frotté. Faktisk tæller min "samling" kun disse to stykker, og da jeg er ret vild med frotté skal de bruges med omhu. Det blå Sødahl-stof er også fra en veninde.

Endelig må i lige se det skønneste håndklæde jeg længe har mødt. Det var jeg så heldig at finde i Ulla's blogbutik. Fantastisk!

Ønsker Jer en dejlig solskinsdag :)

tirsdag den 10. maj 2011

Et fabelagtigt teselskab

I anledning af alt og ingenting inviterede jeg i lørdags et par håndfulde veninder til teselskab med alt hvad dertil hører af kager og fint porcelæn. Jeg var inspireret af "Alice i Eventyrland" - både i invitationen og borddækningen.


Udover de altid tilbagevendende pastelfarvede cupcakes eller fairycakes, som de også kaldes, blev der serveret gulerodskage med græskarkerner og hjemmegjorte flødeboller med kaffefyld og marcipanbunde. Mums!

En veninde medbragte den fineste cupcakeopsats fuld af lækkerier og dertil et par flasker af den lækreste boblende limonade - lige noget for en gravid med lyst til fest. Jeg fik også nogle andre fine gaver - blandt andet en lydbog til de kommende ammestunder i sofaen :)

Efter kageorgiet blev der spist grøntsagstærter, nydt drikkevarer og snakket til først på natten. Det var en superhyggelig dag og aften - lige hvad jeg havde lyst til inden den slags snart er en umulighed med en baby på armen :)

fredag den 6. maj 2011

Barselsgaver

Et af punkterne på min lange "to-do"-liste (jvf. gårsdagens indlæg) var at lave et tæppe i barselsgave til min søde lille nevø, som nu er en måned gammel. Det er kun anden gang jeg forsøger mig med kantebånd og selvom det langt fra er perfekt, er jeg godt tilfreds. Tæppet nåede ikke at blive færdigt til første gang vi så ham, men forleden blev det endelig færdigt...

Til gengæld fik vores lille nevø den lille bold her første gang vi besøgte ham og hans forældre efter fødslen.

Nu gælder det lillesøsters tæppe, som kun lige mangler kantebånd :)

torsdag den 5. maj 2011

Den søde ventetid...

Nu er der under en måned til min termin og det er for alvor ved at gå op for mig, at jeg skal se at få gjort de ting, jeg vil nå inden vores datter kommer til verden. Det bliver desværre ikke nemmere af at mine bækkenproblemer er blevet forværret den seneste tid. Jeg var så dum at komme til at bære Thore forleden for at trøste efter han var faldet - og det skulle jeg altså ikke have gjort. Så tiden må deles mellem projekterne på den stadig ret lange "to-do"-liste og sengen...
 

Der er heldigvis ting, der kan streges fra listen løbende. Dette skab, som skal hænge over puslepladsen i soveværelset kom op i weekenden efter at Stinus for nyligt havde gang i penslerne. Den lyse mintgrønne farve er blevet lige som jeg drømte om.

Udover en enkelt pynteting - porcelænshjorten - er hylderne fulde af praktiske ting: Tøj i de tre første størrelser, stofbleer, skumklude og bleer. Jeg er glad for de gamle plastkurve fra 70'erne, som også pryder min reol med stof.

Jeg nyder at gå og fylde hylderne og forberede ankomsten. Når hele puslekrogen er færdig, får I endnu et glimt :)

Ønsker en dejlig dag! For mit vedkommende skal der syes et tæppe til lillesøster. Mere herom senere...

tirsdag den 3. maj 2011

Forårsgiveaway

I anledning af forårets komme og at jeg nu har rundet 250 faste læsere, vil jeg skyde en lille giveaway i gang her på bloggen. Præmien er en lille pakke med mindre stykker af nogle gamle fine bånd jeg har samlet. I den vil indgå nogle af båndene herunder.


Reglerne er de sædvanlige:
- 1 lod for en kommentar (husk mailadresse, hvis du ikke har en blog)
- 2 lodder for kommentar og fast læser
- 3 lodder for kommentar, fast læser og link med billedet ovenfor på din blog

Jeg lukker for deltagelse torsdag den 19. maj og trækker hurtigst muligt derefter en vinder.

Nogle af båndene kan i øvrigt også købes her i min blogbutik.
 
Related Posts with Thumbnails