onsdag den 27. april 2011

Køkkenlykke

Flere maleprojekter er blevet klaret i påskens løb, da vejret jo har været helt perfekt til det. Jobbet var naturligvis mandens, da det jo frarådes gravide at male ;)Forleden fik vi derfor endelig hængt dette lille skab til krydderier op i køkkenet. Det har overvintret i vores skur, da det trængte til lidt maling, inden det skulle hænges op.  Farven er en sart lyseblå og lidt svær at se her. Jeg synes, at det er en fin kontrast til den rødlige teak.

Nu vi er ved køkkenet, fik jeg lige lyst at vise Jer resten. Men jeg må erkende, at der blev ryddet lidt op, før jeg slap kameraet løs...

Jeg elsker den lysegrønne farve, vi har valgt til køkkenet, da jeg synes, at den lyser rummet op. I vinduet hænger en gammel juletræskæde af glas. Ovenover hænger rækken af mumiplatter, og i vindueskarmen har vi karse, som Thore har sået i vuggestuen. Jeg elsker de små gaver, som børn giver.

I køkkenet har vi også et lille bord, der både fungerer som en ekstra spiseplads udover spisebordet i stuen og ekstra bordplads, når vi mangler. Lampen er et vaskeægte "lossefund" og reddet fra en glascontainer. Utroligt nok havde den ikke et eneste skår.

Ølkassereolen rummer gamle henkogningsglas med mel, gryn, ris og lignende. Jeg holder især meget af glasset med salt, der har en kløver på låget. Der står Küchenglück - et hyggeligt ord, som jeg vil oversætte med køkkenlykke, og som altså inspirerede til indlæggets titel :)

Ovenpå vitrineskabet står de fleste af vores kaffe- og kakaodåser med netop kaffe og kakao. Skamlen har, som det ofte er set rundt omkring, fået lidt maling og tapet. Puden og stolen, den ligger på, er loppefund. Stofposen er hjembragt fra Indien og rummer indkøbsposer.

I vitrineskabet står en stor del af det porcelæn, jeg har samlet. Keramikskålene i vindueskarmen har jeg selv drejet.

Over komfuret hænger et par platter med Wiinblad, og i krogen under skråvæggen står kaffebønner og pulverkaffe i nogle af yndlingsdåserne. Kaffevarmeren har min mor strikket.

Brødkassen er et af de mere praktiske loppefund. Ovenpå står en gammel Falck-kasse med plaster og termometre ved siden af min madkasse. I vindueskarmen er tegneredskaberne lige ved hånden.

I mappen med Mymlens datter samler vi vores madopskrifter, og kanden står ikke kun til pynt, idet vi bruger den til vand til hverdag. Stofposen med det fine æblemotiv er købt hos Ulla og huser vores tøjklemmer. Postkortet med Sikker Hansens "Davregryn" hænger over køkkenvasken, og var vægpladsen til det, ville jeg elske at have den som plakat i stedet.

Endelig er der i køkkenet et mindre køkken. Under hylden med kogebøger kokkererer Thore nemlig. Her er både grydelapper fra Ullas hånd og hæklemad lavet af Laura. Nu hvor Thore nærmer sig de tre år, nøjes han dog ikke kun med at lave mad i sit eget køkken men hjælper også os i det store køkken ind imellem.

Selvom der ikke altid er så fint ryddet op som på billederne her, holder jeg meget af vores køkken.

torsdag den 21. april 2011

Nyt og gammelt børnetøj

Jeg fik lige lyst at vise lidt af det senest erhvervede børnetøj til pigebarnet frem. Nu nærmer terminen sig med hastige skridt (29. maj) og vi er vist ved at være godt dækket ind med tøj til det første års tid ;)


Den skønne vest i bomuld har jeg købt ny på loppemarked. Jeg kan godt lide den mørkelilla farve, som dog ikke helt kommer til sin ret her. Blomsterknappen er en sød detalje. En ny bluse fra en ældre Katvig-kollektion fandt jeg i Ullas blogbutik, og den skønne uldne elefanthue, i hvad der efter sigende skulle være færøsk strik, var at finde blandt noget arvetøj. Jeg håber at den passer den første vinter...Blondeskørtet er endnu et loppefund gjort for nyligt, og den gamle fine kjole har min mor købt.

Derudover har jeg fundet et par bluser i forskellige størrelser i det gamle lilla/lilla kløverprint fra Holly's. I forvejen har vi købt bluser i de tre andre gamle farvekombinationer til Thore i forskellige størrelser. Det er altså noget af yndlingstøjet.

Hvis nogen skulle have bluser liggende i disse farver, som de vil sælge, så er jeg meget interesseret, hvis bluserne er i fin stand og mindst str. 2/3 år.

mandag den 18. april 2011

Bånd i blogbutikken og ny header

Jeg har sorteret lidt i båndene i min syæske, og kan konstatere at der er lidt mere end jeg lige får brugt. Derfor har jeg sat lidt til salg i blogbutikken. Du kan finde det lige her. Jeg planlægger også at lade nogle bånd indgå i en give away, som jeg snart skyder i gang i anledning af foråret og at jeg snart runder et kvart tusinde læsere.

Har du i øvrigt bemærket min nye header? Den minder meget om den gamle, men er faktisk lidt anderledes. Hvad synes du?

Hav en dejlig dag!

onsdag den 13. april 2011

Hæklemad og hønsestrik

Udover den fine lilla mumitrold, som jeg viste frem på bloggen i går, indeholdt pakken fra Laura også en masse andet godt...

Der var blandt andet lidt nyt til legekøkkenet: et bundt af de fineste små radiser (elsker detaljen med rodspidsen), en karton mælk og det jeg havde set allermest frem til at give Thore - en "tubbykage".

Jeg ved at mange voksne elsker at hade Teletubbies, men her har vi altså overgivet os, da drengen elsker de underlige væsener. Teletubbierne spiser med største velbehag disse sjove kager og Thore har flere gange ytret ønske om at få sådan én. Derfor spurgte jeg Laura, om hun mon kunne lave sådan en. Jeg havde regnet med en varm modtagelse fra Thore, men da han havde åbnet gaven, sagde han med bævende underlæbe, at han gerne ville have en rigtig tubbykage. Selvom han var lidt overtræt og jeg er sikker på at den hæklede kage nok skal blive elsket før eller siden, er der vist ingen tvivl om at jeg må i køkkenet og være kreativ på et tidspunkt...

Endelig indeholdt pakken fra Laura også beskæftigelse til min forestående barsel - nemlig en kopi af bogen "Hønsestrik", som jeg længe har ønsket mig. Tusind, tusind tak! Jeg skal gøre mit ypperste for at den ikke skal få lov at samle støv for længe - og nu, hvor det er sagt her, må jeg hellere leve op til det ;) Jeg synes at hønsestrik er superfint og vil så gerne lære kunsten selv.

I øvrigt ligger alle de fine sager her på en anden nyerhvervelse - nemlig et skønt vattæppe i børnestørrelse. Jeg er vild med farvesammensætningen lyserød/orange.

Ønsker en god aften!

tirsdag den 12. april 2011

Lilla mumitrold

I dag var jeg på posthuset for at hente en pakke fra Laura. Vi har nemlig byttet. Præcist hvad hun havde sendt kom som en dejlig overraskelse, men jeg havde fortalt lidt om hvilke ting, vi ønskede os...I pakken lå blandt andet denne skønne mumitrold, som selvfølgelig bliver til vores lille pige. Lige præcist sådan en lille fyr manglede vi også til hende, da min erfaring er at et lille tøjdyr er et hit i starten.

Tusind tak, Laura!

Vintagepude med Pjerrot

I weekenden var jeg på loppemarked med en veninde og bragte blandt andet dette fine gamle pudebetræk med mig hjem. Jeg synes at det er rigtigt fint og kan godt lide detaljerne - månen, mønstret på kjolen og de kinesiske lamper i træerne.


Motivet mindede mig om børnesangen "Pjerrot sagde til månen" og det vakte min nysgerrighed. Er pigen her den omtalte Pierrette eller Columbine - og er det to forskellige personer? En søgning på Google resulterede dog ikke i at jeg blev meget klogere, men til gengæld fandt jeg disse fine gamle billeder...
Umiddelbart vil jeg tro at den klovneagtige pige med kraven og pigen med klovnehat på puden er netop Pierrette og ikke Columbine, men jeg ved det ikke. Måske du ved noget?

mandag den 11. april 2011

Påskegrene

Forleden blev der pyntet påskegrene herhjemme.

Vi har kirsebærgrene med træpynt og "gæslinger" med plastpynt. Det meste af pynten er fra loppemarkeder og genbrugsforretninger, men de prikkede trææg og det blå med en påmalet fugl er fra barndomshjemmet.
Det er måske lidt tidligt at påskepynte, men jeg kan godt lide at årets forskellige tidspunkter markeres.

Indkøb til forårsgarderoben

Herhjemme er vi lidt fodformede - i hvert fald har både Thore og jeg brede fødder og høj svang og trives bedst i et par andefødder. De seneste par dage er forårets og sommerens sko blevet indkøbt. Thores to brune par er fra Angulus og mine fra Green Comfort - sidstnævnte et mærke, som jeg ikke er stødt på før. Faconen er meget som Angulus' brede modeller - og lige mig. Jeg kan godt lide enkle og klassiske sko uden for mange fancy detaljer - som disse.

Jeg har det på samme måde med termotøj, som jo er vældigt praktisk i foråret og efteråret. Desværre viste det sig i år at være utroligt svært at finde et klassisk mørkeblåt sæt uden "pynt", som jeg foretrækker det, men til sidst lykkedes det heldigvis - hos Name It.

Så nu kan foråret bare slå rødder :)

søndag den 10. april 2011

Første forårsdag

I sidste weekend nød vi den første rigtigt forårsagtige dag i min svigermors have. Her blev der blandt andet fisket og spillet bold.

Også legehuset blev indviet for sæsonen.

I dag er vejret ligeså fint og Thore er i dag alene på besøg hos sin farmor, imens jeg har planer om at være lidt huslig...

God søndag!

tirsdag den 5. april 2011

Bytteri og fin gave

For nyligt kom posten med den skønneste pakke fra Ulla.I den lå blandt andre disse herlige stoffer, som jeg længe har drømt om at have lidt af til mine små projekter. Nu skal projekterne bare vælges med omhu, så det fine stof kommer til sin ret.


I pakken lå også den dejligste overraskelse i form af dette skønne håndklæde. Tusind tak, Ulla! Det vil blive nydt og passet på her :) Ulla viste i øvrigt alle sine skønne håndklæder frem i dette indlæg.

Det er så hyggeligt at få pakker med posten og endnu mere når indholdet byder på gode overraskelser :)

God aften!

søndag den 3. april 2011

Dejlig dåse

Denne skønhed af en dåse fandt jeg sidste weekend på loppemarked. Udover det flotte fugle- og blomstermotiv, er jeg vild med både faconen og farverne, så det er altså en dåse lige efter mit hoved.
 
Related Posts with Thumbnails