torsdag den 31. marts 2011

Invitationer til min ikke-fødselsdag

I dag sender jeg de første invitationer til min ikke-fødselsdag i maj til en udsøgt skare af veninder. Jeg har lyst til at se dem og sludre med dem inden en lille ny baby tager det meste af min opmærksomhed. Så der bliver ingen venindefødselsdag, som jeg ellers har tradition for, i august i år. Arrangementet har jeg haft i tankerne i årevis - siden jeg fandt det mest fantastiske testel, som du kan se her. Kager skal der selvfølgelig være i rigelige mængder - omend de nok ikke bliver helt så overdådige, som den du kan se her. Den er i øvrigt lavet af hende her har jeg siden fundet ud af.

Ih, hvor jeg glæder mig!

onsdag den 30. marts 2011

Legekrogens nye tæppe

Et af weekendens bedste loppefund var uden tvivl vattæppet her, som jeg fik til bare 50 kroner. Nu lyser det op i legekrogen midt i stuen med sin smukke gule farve. Det er helt perfekt og ikke alt for dominerende i mønstret.

Legekrogen opfordrer til leg midt i stuen, og selvom værelset er lige ved siden af, foregår det meste her hvor vi er samlet alle sammen. Den er vist rimeligt 70'er-ramt med sine umalede ølkasser, pædagogtrommer og de gule og brune farver.

Trommerne er blandt yndlingslegetøjet, da de udover at frembringe skønne rytmer, kan bruges til at fylde alt det andet legetøj op i. Det er en leg, Thore længe har kunnet lide. Over kasserne hænger dels en tegning Thore har lavet og dels et billede af børn og voksne fra vuggestuen. Patchworkbolden var den første af den slags, jeg syede og kløverposen, hvor bogstavklodserne ligger i, har Ulla syet.

Hav en god dag!

tirsdag den 29. marts 2011

Fås de med kat på?

Overskriften er, som nogen måske husker, et citat fra noget af det bedste børnefjernsyn nogensinde - nemlig "Nana".

Anledningen til blogindlægget her er denne fine ozonlampe, som jeg købte på weekendens loppemarked. Jeg synes at disse lamper er skønne på deres helt egen særprægede måde, og med katten her tæller samlingen nu tre, som jeg må vise frem ved lejlighed. Planen er dog at samlingen må slutte her, da mandens begejstring er til at overse...

Noget andet nyt med kattemotiv er disse to skønne babyhåndklæder, som jeg har købt af en læser, der her så min glæde ved håndklæder med børnemotiver.

Derudover gemmer der sig blandt andre disse katte herhjemme...

Emaljekrus på badeværelset - Porcelænskat på Thores værelse - Glansbillede på opslagstavlen - Fastelavnskat som Thore har lavet, der hænger i stuen


Bluse til lillesøster - Køleskabsmagnet - Sandform
Babydynebetræk til lillesøster - Det ny babyhåndklæde - Lille pude med korsstingsbroderi


I morgen vil jeg vise endnu et af weekendens loppefund.

God aften!

mandag den 28. marts 2011

Redebyggeri

Nu er sengen stort set klar til lillesøsters ankomst. Jeg syede forleden sengeranden færdig og kunne ikke dy mig for at rede sengen, selvom der stadig er to måneder til termin. Så det hele skal nok lige en tur i vaskemaskinen inden det tages i brug, da det forhåbentlig når at samle lidt støv inden vores datter kommer til verden.

I weekenden var jeg på loppemarked og gjorde nogle rigtigt gode fund, som jeg vil vise frem i ugens løb.

mandag den 21. marts 2011

I glas og ramme...

Her i weekenden fik jeg færdiggjort den billedvæg, jeg længe har planlagt at lave over fjernsynet. For nyligt lavede jeg en lignende med familiebilleder over sofaen, som du kan se her. Det er dejligt endelig at få nogle af de billeder, rammer og ting op, som længe har ligget og ventet...

Hele billedvæggen - Mark Ryden: "Tears" - Porcelænsmåge
 
Reklamepostkort tegnet af Aage Sikker Hansen - Wiinblad-platte "Aften" - Gammelt postkort - Et stykke yndlingstapet jeg allernådigst fik af min veninde Lisbeth


Alphonse Maria Mucha: "Månen" - Gammelt ikonbillede af gudinden Saraswati hjembragt fra Indien - Wiinblad-platte "Morgen"
Gammelt billede hjembragt fra Indien - Platte jeg har fået af min veninde Kim - Korsstingsbroderi med citronsommerfugl, som min oldemor lavede til mig, da jeg var barn

torsdag den 10. marts 2011

Hej Oldemor!

Thore er glad for sin telefon, som er en ældre model, hvor vi har fjernet kablet og stikket. Det er hyggeligt at den gamle sag kan blive brugt selvom vi ellers kun har mobiltelefoner.


Her ringer han til sin oldemor, som han er meget glad for. Hans dukke er endda opkaldt efter hende og hedder altså Oldemor - selvom det er en dreng. Det synes vi er ret sødt :)

onsdag den 9. marts 2011

Barndommens land

Jeg faldt forleden over en hyggelig opfordring til at finde barndomsbillederne frem fra gemmerne. Da jeg elsker at fordybe mig i fortidens minder, kunne jeg naturligvis ikke sidde sådan en invitation overhørig.

Derfor får I her nogle af yndlingsbillederne fra min barndom...

Min mor og jeg i køkkenet samme dag, som vi kom hjem fra hospitalet efter min fødsel.

2 måneder gammel i min skråstol. Fem generationer af kvinder: Tipoldemor, Mormor, Mor med mig og Oldemor.


Halvandet år med hjemmesyede smækbukser og telefon. Et og et kvart år med strikkjole og klodser.


Jeg er knapt tre år og plukker blomster med min mor ved mine bedsteforældres sommerhus.


Jeg er to år og fodrer ænder med min bedstefar. Bemærk den fine brune fløjlsklapvogn og den smukke hvide and (som jeg husker).


Fire år med ny cykel og yndlingskjolen. Tre år til jul.

Knapt seks år i havebassin.


Knapt syv år i balje ved mine bedsteforældres sommerhus.
I skal også lige nyde synet af min mand, som han så ud for omkring tredive år siden...

Min mand i hjemmestrik og brun fløjlsbarnevogn.
Hvis flere skulle få lyst at vise billeder fra barndommen, må I meget gerne dele linket til Jeres blogindlæg herunder :)

 Tidligere har jeg også haft fat i fotoalbummet her, her og her.

tirsdag den 8. marts 2011

Børnehåndklæder


For nyligt fik jeg det skønneste stribede børnehåndklæde af en veninde i farverne blå, orange, gul og lyserød. Jeg er vild med både farverne og dyremotiverne.

I forvejen er dette røde og hvide håndklæde med hætte Thores absolutte yndlings.

De øvrige babyhåndklæder er med kløvere. Fuglemotivet er på en hagesmæk, jeg også har fået af min veninde.

Det orange håndklæde med ænder har jeg haft siden jeg var barn.

Det lyserøde og hvide håndklæde her er et loppefund og har de skønneste motiver, synes jeg. Det bruger vi selv på badeværelset.

Oldemors hæklede grydelapper

På opfordring af Camille, har jeg fundet mine hæklede grydelapper med dukkeansigt frem fra gemmerne. Du kan se Camilles her. Min oldemor har lavet dem. Nu hænger de i køkkenet sammen med de fine runde med stjernemønster, som min oldemor masseproducerede, men som her er genskabt af min mors moster. Dukkegrydelapperne husker jeg fra min barndom.

Vældigt kitsch!

fredag den 4. marts 2011

Fastelavn er mit navn...

I dag er der fastelavnsfest i vuggestuen og jeg sendte i morges et lille træ afsted. I det bor en solsort. De brune hjemmesko var desværre lige gået i stykker, så et par fluesvampe poppede op ved træets fod i stedet...

God weekend!

tirsdag den 1. marts 2011

RostiForleden kom posten med de fine røde melaminkopper herover. De er fra Line, der har bloggen Husflidskabet, som jeg holder af at følge. Tusind tak for de fine kopper! For mig er der dømt ren nostalgi, især når de røde kopper pryder bordet herhjemme, da min børnehave havde de samme. Udover røde kopper har jeg også en enkelt brun og en grøn af samme slags. De æggebægre vi bruger mest er af samme mærke - dels har vi de lyseblå, som jeg vil tro er fra omkring 50'erne, og dels de mørkere blå, som jeg vil tro er fra omkring 70'erne. Faconen er mere skarp og mindre rund på de mørke.I legekøkkenet bor der også et par skåle fra Rosti - de såkaldte Margrethe-skåle, som i dag også fås små. Grydelapperne er i øvrigt købt hos Ulla.

Stablen af store Margrethe-skåle er knapt så 70'er-retroramt. Til gengæld er der dømt 50'er-pasteller. De tre skåle øverst til venstre er købt fra nye for få år siden. Nederst til venstre er de oprindelige gamle skåle i de tre farver, man dengang kunne få - nemlig den mintgrønne, lyseblå og lysegule. Jeg elsker stablen af pastelfarvede skåle og bliver helt glad hver gang jeg åbner skabet, hvor de står.

God aften!
 
Related Posts with Thumbnails