tirsdag den 25. januar 2011

Billedvæg


Jeg har endelig fået færdiggjort den væg med billeder og minder, som jeg længe har villet lave. Her er gipsafstøbninger af Thores hænder og fødder fra han var baby, billeder fra Stinus' og min barndom, bryllupsbilleder og selvfølgelig en masse billeder af Thore. Der hænger også et par ældre tegninger og postkort, som jeg rigtigt godt kan lide. Med tiden må de nok vige for flere fotografier. Rammerne, hvoraf nogle er træ og de fleste metal, er med en enkelt undtagelse loppefund.

mandag den 24. januar 2011

Porcelæn II: Sonja og de andre piger

I min samling af porcelæn er delene fra Sonja-stellet fra Aluminia noget af det jeg bruger mest og holder mest af. Den sarte lyseblå farve bliver jeg bare aldrig træt af. Samlingen tæller nogle tallerkener og fade i forskellige størrelser.

Hvis det skal være helt rigtigt er "Sonja" og mange af de andre ting, jeg samler, faktisk ikke porcelæn, men derimod fajance, som netop Aluminia var specialister i. Det er to forskellige typer ler og har forskellig holdbarhed og brændingstemperatur. I sin tid var fajancen "fattigmandsporcelæn" og kunne ikke måle sig med den finere og mere holdbare porcelæn fra fx. Den Kongelige Porcelænsfabrik.


I mine skabe bor også et par andre piger - Lone, Lise og Corinna. Lone og Lise er støbt i samme form og bemalet med henholdsvis blåt og grønt. Især er jeg vild med det grønne Lise - og jeg leder efter et velholdt fad i det stel. Corinna er støvet grønt med hvide kanter og samme faconer som Sonja (og mange andre af Aluminias stel). Jeg synes det er sødt, men tror at jeg holder samlingen til den sovseskål, kartoffelskål og to kagetallerkener, som den tæller.

Bor nogle af pigerne her også hjemme hos dig?

(Mit første indlæg om porcelænet herhjemme, kan du læse her, hvor jeg viser lidt af Aluminias Confetti-stel og mumistellet kan ses her.)

fredag den 21. januar 2011

Porcelæn I: Confetti

Herhjemme bugner skabene af porcelæn og fajance. Igennem mange år har det været en af mine passioner at samle alle mulige forskellige skønne ting sammen på loppemarkeder og andre steder, og jeg kan derfor kun svare "Nej", når Camille her spørger, om vi andre kan begrænse os til ét stel.

Jeg har længe tænkt, at det kunne være hyggeligt at vise Jer samlingen, men på Camilles opfordring, vil jeg nu gøre alvor af det... For overskuelighedens skyld bliver det til flere indlæg med kun et fokus i hvert.

Tidligere har jeg i øvrigt vist mit mumiporcelæn frem. Jeg er altid på udkig efter flere dele til det, så har du noget, jeg ikke har, vil jeg helt sikkert gerne købe det (medmindre det stadig fås i butikkerne) :)

I dag vil jeg vise Jer Confetti-stellet fra Aluminia, som nogle nok kender.

Udover en enorm stabel af kagetallerkener og et par tekopper (som kameraet overså), tæller samlingen også et såkaldt cabaret-fad i bordeaux, som vi fx. har fremme i julen, hvor der ikke kan komme nok forskellige slags slik og andet godt frem. En enkelt sort middagstallerken er det også blevet til, men den er desværre afgået ved døden. Sorte middagstallerkener til stellet er en af de ting, jeg altid er på udkig efter på loppemarkeder.

Af alle farverne holder jeg mest af den sarte grønne, som står øverst i stabelen af kagetallerkener. Det fremgår nok også af, at de tre øverste tallerkener har den farve.

Mokkakopperne her, som vi bruger til espresso, findes modsat kagetallerkenerne kun i seks farver. De er lidt kitsch med den indvendige guldbelægning, hvilket kun gør det endnu sjovere ind imellem at finde dem frem fra gemmerne.

onsdag den 19. januar 2011

Endnu et dukkebarn

Weekenden tilbragte jeg i Lisbeths selskab på et af hendes dukkekurser. Det kom der denne søde dukkepige ud af, som er tiltænkt vores ufødte pige. Det er den anden dukke jeg laver. Sidste år var jeg også på kursus hos Lisbeth og lavede en drengedukke til Thore.

Jeg er vild med dukkernes udtryk og at de laves af lækre naturmaterialer. De er stoppet hårdt med uld, så de føles dejlige og dufter også.

Her på billedet har dukken en af Lisbeths hæklede blomster i håret, og er iklædt en af Thores babyundertrøjer og en dukkejakke, jeg har haft siden jeg var barn.

God aften!

onsdag den 12. januar 2011

Babystrik og lidt nyt til mor

Når nu jeg endnu ikke selv har taget mig tiden til at lære at strikke, er der ikke noget bedre end at få glæde af andres evner. Disse skønne bukser har jeg købt til baby og modtaget med posten i dag og jeg er ovenud tilfreds og imponeret over de fine detaljer.

Derudover er det også blevet til et par nye t-shirts til mig. Jeg er vild med de mere enkle børneprints til voksne og har efterhånden en anseelig samling af Holly's kløvere på mine hylder. I dag kunne jeg føje disse fra Zirkus Zirkus til.

Hav en dejlig dag!

tirsdag den 11. januar 2011

Babyshopping

Efter nyheden om at vi venter en pige, har jeg naturligvis ikke kunnet dy mig for at gå på jagt efter pigetøj. Udover Thores tøj, hvoraf jeg vil betegne størstedelen som unisex, skal der suppleres med lidt lilla, rødt og lyserødt.

Det meste er købt på Trendsales og lidt er købt nyt. Jeg har aldrig syntes, at brugt tøj var dårligere end nyt, så længe det er pænt og velholdt. Og man får jo så meget mere for pengene, hvilket er rart, når man har en lidt dyr smag ;)

Ønsker Jer en god dag!

lørdag den 8. januar 2011

Pigetøj og tanker om børnetøj

Da jeg ventede Thore hyggede jeg mig med at gå og finde tøj til ham. Det blev lidt en hobby og jeg elsker stadig alle de fine mønstre og farver, tøjet til de små fås i. Jeg bilder mig på ingen måde ind at det er en nødvendighed eller primært er for hans skyld, men hygger mig selv med det.

Jeg har været lidt forudseende eller måske bare fjollet og købt pigetøj på loppemarkeder og andre steder de sidste par år, når jeg har fundet noget, som jeg synes var godt og billigt eller bare særligt lækkert. Vi vidste, at vi skulle have mere end et barn, så jeg tænkte, at det jo altid kunne komme videre, hvis ikke vi fik en pige. Men nu får vi altså selv brug for det.

De seneste dage har jeg fundet det frem fra gemmerne - og det er ikke så lidt, der har gemt sig der, har jeg fundet ud af...

Jeg har også i tidens løb fundet noget skønt sengetøj i pigefarver...


Men udover alt det fine pigetøj, skal vores datter også genbruge en masse af Thores tøj. Jeg kan godt lide, når børnetøj passer begge køn, og synes ikke at det altid behøver at være så opdelt...

Har du nogensinde købt kønsspecifikt børnetøj før du kendte barnets køn eller før du var gravid - eller kunne du aldrig finde på det?

tirsdag den 4. januar 2011

It's a girl!

I dag var vi til gennemscanning og fik igen et kig på vores andet barn, som vi glæder os til at møde omkring slutningen af maj. Alt så fint ud og til vores store glæde kunne de se kønnet. Vi venter os en lille pige. Jeg er så spændt og vil nu nyde at kunne gå og forberede lidt til hendes ankomst. Der skal både købes lidt tøj, lidt ting og så selvfølgelig kreeres lidt.

Faktisk er navnet allerede besluttet. Vi har siden vi ventede Thore (og måske endda lidt længere tilbage) vidst at fik vi en pige, skulle hun hedde Asta - og det skal hun så. Navnet var min mormors, men hende mistede vi desværre alt for tidligt, da jeg stadig var barn. Men minderne om hende har jeg stadig og de er gode og varme.

Borten med rådyr her er vistnok fra hendes hånd (eller hendes mors). Den har i mange år ligget i gemmerne og ventet på at blive brugt. Som mellemværk til en lille dyne synes jeg, at den egner sig perfekt. Her til aften måtte jeg lige have fat i de pigede stoffer i samlingen og prøve at sætte noget sammen. Det er virkelig sjovt at lege lidt med de pigede sager. Stoffet og båndene her ligger bare løst, men jeg synes umiddelbart at det er godt sammen, så det bliver nok syet sammen i morgen, hvis jeg stadig er tilfreds i dagslysets skær. I øvrigt tror jeg at der har sneget sig lidt Lisbethsk inspiration ind her - men det er jo bestemt heller ikke det værste ;)

mandag den 3. januar 2011

Godt nytår!

Her er et par stemningsbilleder fra vores nytårsaften, som blev tilbragt herhjemme bare os tre. Stinus havde lavet en lækker middag til os - bortset fra sushien, som jeg stod for. Først fik vi hummersuppe og dernæst sushi. Så fik vi en lille pause fra menuen i form af en champagnesorbet. Hovedretten var hjortekølle med rodfrugtcreme, svampe stegt med bacon og balsamicoglaserede løg. Og til dessert fik vi chokolade- og porteris.

Det var en rigtigt hyggelig aften. Thore sov fra det store festfyrværkeri omkring midnat, men nød
nød at se fyrværkeri fra vinduet i aftenens løb og var helt fortryllet af de stjernekastere vi tændte. Troldegrenen blev pyntet med små serpentiner fra nytårsknallerter (eller hvad de hedder).

Godt nytår!
 
Related Posts with Thumbnails