mandag den 27. december 2010

Der bor en lille nissemand...

... hjemme hos os.

Julegaver til Thore

Thore var selvfølgelig den i familien, som fik flest julegaver. Nogle af de bedste kan i se her.

Han fik bl.a. en fin malebog (som han endnu er lidt for lille til), stofslangen som jeg har syet, klodserne med dyr, bogstaver og tal og lidt flere Lotte- og Totte-bøger til samlingen. Sidstnævnte er blandt de absolutte yndlinge (både hos Thore og os forældre), når der læses højt herhjemme.Blandt yndlingsgaverne er også Bamses hus, som Stinus valgte til Thore, elefanten fra Schleich og æggene til legekøkkenet.

Jeg syntes det var ret svært at lave en ønskeliste til Thore, når han ikke rigtigt mangler noget, men synes alligevel at han har fået mange fine og brugbare ting. Hvis jeg skal være ærlig synes jeg faktisk at hans gaver var ligeså sjove at se, som mine egne.

Håber at I nyder juledagene!

lørdag den 25. december 2010

Juleaften og nogle af yndlingsgaverne

Juleaften blev tilbragt herhjemme og vi nød bare at være os tre - Thore, Stinus og jeg. Menuen stod på den klassiske andesteg, hvor æbler og svesker dog var erstattet af æbler og figner. Til dessert fik vi selvfølgelig ris a l'amande.

Vi formåede at synge samtlige syv vers af "Højt fra træets grønne top" i dans om træet, men så rakte tålmodigheden heller ikke længere hos familiens yngste medlem, der var tiltrukket af kagefadet mere end af gaverne. Efter lidt tid blev de dog meget interessante...

Blandt mine yndlingsgaver er denne skønne tedåse, som jeg har fået af min veninde Kim. Hun kender og deler for det meste min smag. Fantastisk!

Svigermor havde vovet sig ud i køb af gammel julepynt, som jeg som bekendt samler på, og havde succes med sin jagt idet hun fandt disse fire skønne stykker.

Stinus gav mig blandt andet dette skønne fad med mumitroldene og en bog om dem.

Af Kim fik jeg også den fine dukketallerken øverst til højre herover. Nu har jeg så tre dele af det skønne gamle dukkestel med eventyr, som jeg samler på.

Jeg syntes lige at I måtte se disse gaver og en af dagene vil jeg også vise nogle af Thores bedste gaver på bloggen.

Jeg vil opfordre til at I også viser jeres yndlingsgaver frem på Jeres blogs ved lejlighed :)

Glædelig jul!

torsdag den 23. december 2010

Juletræet med sin pynt...

... venter på, vi får begyndt.


Årets juletræ er nu inde i varmen og pyntet efter alle kunstens regler. Min smag i julepynt er at det helst skal være gammelt. I mange år har jeg på loppemarkeder og rundt omkring på nettet samlet den fine pynt. Det eneste på træet som er nyt er lyskæden, som giver træet liv, når de levende lys ikke er tændt - de tændes kun selveste juleaften - og de skønne genoptryk af gamle julekurve og kræmmerhuse, som også er kommet på træet i år.

Jeg kan også sagtens se charmen i meget af det nye pynt, som findes, men har bare selv mest lyst at samle på det gamle.

Juletræet kan næsten ikke blive højt nok, hvis det står til mig og vores er således med stjerne kun 10 cm lavere end stuen. Jeg glæder mig til vi skal danse om træet med Thore og lægge gaverne under træet.

Ønsker Jer alle en glædelig jul!

fredag den 17. december 2010

Thores fællesjulegave

Som jeg fortalte forleden, får Thore en gave af hver af os for spændingens skyld. Vi siger dog til ham at de alle er både fra mor og far. Derudover får han en gave vi har valgt i fællesskab.Det var lidt svært at finde på noget, da han jo ikke mangler noget, men jeg faldt over disse skønne klodser hos Ulla. De er sjove, da de både har dyr, bogstaver og tal. Thore er meget glad for dyr og leger for tiden dyrepasser (ligesom Sebastian Klein), og så er han også begyndt at spørge til bogstaverne og vil have os til at stave ord. Jeg håber, at det ikke kun er mig, der synes at det er sjovt at lege med gaven ;)

God dag - nu er der kun en uge til jul!

torsdag den 16. december 2010

Sengetøj, stof og dug


Dette smukke art nouveau-agtige stof fandt jeg forleden. Jeg synes det er fantastisk fint og eventyrligt og glæder mig til at trylle med det.

Jeg fandt også det gule sengetøj herover - hele to dynebetræk og et pudebetræk, som nok får lov at forblive helt. Det sidste pudebetræk manglede desværre (så hvis nogle har stoffet, vil jeg meget gerne købe eller bytte nok til en hovedpude). Det er relativt småblomstret og jeg synes det er superhyggeligt. Men inden nogen tænker, at jeg har været meget heldig, kan jeg afsløre at det ikke var helt billigt ;)

Det nederste lyseblå er et mindre stykke. Jeg synes det er rigtigt skønt og lidt køkkenagtigt.

Endelig har jeg også erhvervet en skøn rund dug med Wiinblads tegninger og en dækkeserviet. Begge dele har et par småpletter, som måske ikke går af i vask, men jeg synes stadig at de er skønne og på dugens vilde motiv ses de næsten ikke. Bliver jeg for træt af dem, kan man jo finde saksen frem, hvis det rigtige projekt melder sig...

Ønsker en dejlig dag! For mit vedkommende byder dagen på lidt oprydning og julegaveindkøb. Og så vil jeg glæde mig over at have rundet 200 faste læsere. Tusind tak for det!

onsdag den 15. december 2010

Thores julegaveJuleaften er vi bare os tre og for at gøre det ekstra spændende har vi valgt at Thore udover en fælles gave, får en gave af hver af os, som er hemmelig for den anden. Af mig får han denne slange, som jeg netop har færdiggjort. Jeg har længe haft lyst til at sy sådan én og efter at være faldet over dette blogindlæg, fik jeg blod på tanden. Her fik jeg også øjnene op for denne side, hvor der er en masse gratis mønstre - deriblandt slange her.

Vanillekranse og små fund

I søndags bagte far og søn vanillekranse, mens jeg var til barnedåb. Lækkert at komme hjem til nybagte kager.

I en luksusgenbrugs fandt jeg de søde svampestager og glasset med egern. Jeg synes det er alt for lang tid siden jeg har været på loppemarked efterhånden, så i mangel af bedre måtte jeg nøjes med at købe andres fund :)

God dag!

tirsdag den 14. december 2010

Nyeste mumi

Denne vidunderlige tallerken har jeg været så heldig at finde i god og brugt stand. Den er udgået af produktion for mange år siden, så jeg synes virkelig at jeg har gjort et kup, selvom den kostede lidt.

Jeg elsker de mange mærkelige væsener i mumitroldenes univers.

Selvom det er tid til julegaver, skal der da også falde lidt af til én selv, ikke?

søndag den 12. december 2010

Barnedåb

I dag var jeg til denne skønne lille piges barnedåb og fejrede, at hun fik det smukke navn Martha. Selvom jeg ikke er troende, fik jeg æren af at stå fadder for hende og glæder mig så meget til at følge hende.Martha er min veninde Lisbeths datter. Efter at have været i kirken, spiste og hyggede vi hjemme hos familien, hvor der var fint pyntet. Jeg havde lavet en patchworkbold til Martha i gave. Det var en rigtigt hyggelig dag :)

lørdag den 11. december 2010

Brunkager, Beskow og julehygge

Her er et lille glimt af årets dekoration med kalenderlys. De skønne fluesvampe er naturligvis fundet på et loppemarked. Billedet med de små skovnisser og elverpigerne er endelig kommet i den helt rigtige ramme og venter nu på at få en plads på væggen. Jeg har købt det hos Fluesvampen, der både deler min kærlighed til fluesvampe og Elsa Beskow.

Kalenderlyset er vi som sædvanligt lidt bagud med. Jeg køber altid dette helt traditionelle lys med grangrene på hver side af tallene. Synes det er så hyggeligt. I går fik vi bagt brunkager, så der nu er to store kagedåser fyldt til randen. Duften hang i stuen hele dagen.

Hver aften klokken halv seks ser vi "Sebastians Jul" på DR. Thore elsker det og leger at han selv har en lille mus, der hedder Herkules inde i skabet...

Melankoli


Teenageårenes soundtrack var dette. Med alt hvad et teenagerhjerte kan begære af selvmedlidenhed og tristesse var det helt perfekt. Et kedeligt humør gav mig lyst til et genhør i dag og jeg synes stadig at det holder og udtrykker så meget på så fuldendt en måde...

Har du et album, der rummer den slags minder for dig?

fredag den 10. december 2010

I dag er det bloggens fødselsdag...

... hurra, hurra, hurraaa!!!

Og i dagens anledning har jeg trukket en vinder af min give away med julepynt.


Vinderen er Fru Hansen. Stort tillykke - jeg håber at du bliver glad for julepynten, som jeg nok skal sørge for når frem inden jul. Bare skriv din mailadresse herunder, så kan vi aftale nærmere :)

mandag den 6. december 2010

Julehyggedag

I søndags inviterede Tine til julekreahygge. Også Anne, Wenche, Susan, Jeanett, Asli, Heidi, Anne, Mia, Barbara og Anne-Mette havde trodset sneen. Det var en superhyggelig dag. Tusind tak til Tine for gæstfriheden!

Der var både risengrød, æbleskiver og rigelige mængder af kager og andet sødt. Blandt andet havde Anne tryllet de fineste cupcakes frem ved hjælp af de kyndige tricks vi lærte hos Julia i sidste weekend på cupcakeworkshoppen.

Vi var også kreative. Der blev både leget med selvtørrende ler og perler, strikket og hæklet. Og så spillede vi pakkespil, hvor alle havde alle medbragt mindst én hjemmelavet gave.Jeg fik kreeret nogle julehjerter på perleplader, og i pakkespillet vandt jeg de søde babuska-ophæng, som Susan havde syet, samt de fineste blomster, som Jeanett havde hæklet. Jeanett vandt min gave, som var et lille porcelænsophæng med kanin og flagermus.

Du kan læse mere om dagen hos Tine, Heidi, Mia, Anne, Susan, Jeanett, Asli og Anne.

Tusind tak for en fantastisk hyggelig dag, allesammen - ikke mindst Tine, der lagde hjem til :)

lørdag den 4. december 2010

Nye stoffer - også lidt i blogbutikken

Jeg har været vældigt god til at holde lidt igen med stofindkøbene på det seneste - og har måske endda skilt mig af med nogenlunde ligeså meget, som jeg har erhvervet. Det er godt, for jeg har snart ikke mere plads på hylderne. Men lidt kan der da presses ind hist og her. Blandt andet er der blevet plads til disse...

Jeg har lidt af dem alle i forvejen, men lidt ekstra kan sagtens bruges. Det nederste til højre kommer i blogbutikken, da jeg har lidt mere end jeg regner med at bruge selv.

Det øverste brune her er et sengesæt, som indtil videre får lov at forblive helt. Jeg er ret vild med det. Det minder mig om sommerhus og bedsteforældre - gode minder :) Det nederste skal bruges til syprojekter og kommer også i blogbutikken om lidt. Jeg synes de lavendelblå blomster er skønne blandt alt det brune.

Hav en dejlig lørdag!

fredag den 3. december 2010

Dukkehusets første beboere

Nu er de første beboere flyttet ind i det dukkehus, Thore fik i forgårs. Han fik en dukke og en stol i pakkekalenderen både i dag og i går. De meget typisk institutionsagtige dukker og møblerne fandt jeg på det lokale loppemarked i sommers. På et tidspunkt kan det være at de får nyt tøj, men indtil videre får de lov at se ud, som da jeg fandt dem.

Tusind tak for at så mange har lyst at lege med i min lille give away i anledning af bloggens fødselsdag :)

God fredag!

torsdag den 2. december 2010

Fødselsdags-give away

I anledning af at bloggen her fylder et år lige om lidt, vil jeg lave en lille give away. Jeg syntes at det skulle være lidt julet, så må indrømme at præmien er overskud fra julekassen. Men genbrug er jo godt, så mon ikke det går?

Jeg trækker en vinder på bloggens 1-års fødselsdag den 10. december.

Reglerne er de sædvanlige:
- 1 lod for en kommentar
- 2 lodder for kommentar og fast læser
- 3 lodder for kommentar, fast læser og link fra din blog

Håber at nogen har lyst at lege med :)

onsdag den 1. december 2010

Kæmpekalendergaven

I dag fik Thore sin første pakkekalendergave nogensinde - og måske også den største. I hvert fald fik han dukkehuset her, som er blevet både malet og tapetseret siden det så sådan her ud, da jeg fandt det på et loppemarked i sommers. Det er sådan et dejligt holdbart institutionsdukkehus, som kan holde til alt. Jeg fandt desuden nogle dukkehusmøbler og dukker, så hans pakkekalender indeholder både inventar og beboere til huset. Så er omkring halvdelen af gaverne allerede klaret. I får nok et kig på både dem og resten af gaverne i månedens løb.


Jeg husker, at Ulla sidste år gave hendes drenge et gammelt dukkehus med det fineste inventar og mange skønne detaljer. Jeg kan afsløre at det Thore får er noget mindre avanceret, men mon ikke også det passer bedre til Thores alder?

Bagved Thore hænger beviset på at Stinus er en meget forkælet 30-årig. Det er nemlig julekalenderen fra hans mor.

Jeg fik brugt mange af mine gamle tapeter til huset og er især vild med det blomstrede nederst til højre.

Hav en dejlig 1. december!
 
Related Posts with Thumbnails