tirsdag den 30. november 2010

Cupcakeworkshop

I weekenden drog jeg mod Århus med det primære formål at deltage i Julias cupcakeworkshop sammen med Mejse, Berit, Louise, Anne og Mia. Mine tårnhøje forventninger blev til fulde indfriet. Ud over at have haft en virkeligt hyggelig dag i selskab med nogle søde kvinder, har jeg nemlig lært en masse tricks og kan nu pynte kager som aldrig før. Her er de kager jeg lavede, som jeg synes blev bedst.

Jeg startede med min skykage og lavede derefter snekagen. Vi lavede lidt sjov med at jeg havde gang i et DMI-tema. De to øvrige er naturligvis et æbletræ med fine røde æbler og et æbletræ i blomst - jævnfør bloggens navn :)

Vi havde også lidt hyggeligt babyselskab, i det Mejse og Louise havde taget deres søde små sønner med. Den fine æblekage med ormen er Mias kreation.

Udenfor føg sneen og forhindrede desværre også to I at nå frem. Det mere kontrollerede snelandskab her er Julias kreation ligesom det nedenfor.

Julia bød også på både boller og kaffe. Simpelthen så fornemt - en rigtig hausfrau må man sige :)
Selv følte jeg mig også ret hausfrauisch med mit æbleforklæde, som jeg havde på i dagens anledning - på opfordring fra überhausfrauen :) Billedet med mig har jeg lånt hos Julia.Tusind tak til Jer allesammen for en fantastisk hyggelig dag - og en ekstra tak til Julia for det fine arrangement og alle tricksene!

fredag den 26. november 2010

Endelig englefryd

Efter to år i træk at have pakket det hele ark med englene her ned i julekassen uden at have fået det klippet, fik jeg i går fundet den spidse saks frem og færdiggjort projektet. Ikke en stor kreativ præstation, men rart at få gjort - så vi denne jul endelig kan nyde resultatet. Jeg synes at Christels streg er skøn!

God weekend!

torsdag den 25. november 2010

Julehumør

Kan man andet end blive i julehumør, når svigermor kommer forbi med barnebarnets (altså Thores) første juledekoration? Og når den oveni købet er så fin :)Og når dette er synet der møder én ved et kig ud af stuevinduet?

Julehumøret trænger sig i hvert fald på her. Jeg glæder mig så meget til at skulle lave juletraditioner selv og nu hvor Thore snart er to og et halv forstår han meget mere hvad det der jul går ud på. I år skal vi for allerførste gang holde jul bare os tre herhjemme. Det glæder jeg mig til. Og jeg glæder mig over at DR's børnejulekalender i år er med Sebastian Klein, som vi i forvejen er store fans af herhjemme :)

Nu må jeg vove mig ud i det fine vejr og ordne et par ting inden turen i morgen går til Århus, hvor jeg lørdag skal deltage i Julias cupcakeworkshop. Ih, hvor jeg glæder mig!

God dag!

To vindere

Jeg har nu skrevet og klippet alle lodderne til min lille give away. Lodderne fra dem der har ønsket at vinde båndene er i den ene skål og lodderne fra dem som helst vil have stoffet i den anden. Lodderne fra dem som ikke har skrevet hvad de helst vil vinde er blevet fordelt i de to skåle.Vinderne er:LillePil vinder det blomstrede stof i julefarver og Loppe-Shoppe de gamle bånd.

Tillykke til vinderne! Hvis I skriver jeres mailadresse herunder, sender jeg en mail :)

mandag den 22. november 2010

Baby nr. 2


Sidst på foråret eller først på sommeren bliver vi forældre og Thore storebror til den lille tut her. Efter en veloverstået nakkefoldsscanning i sidste uge føler jeg at vi nu for alvor kan glæde os.

Jeg hører hverken til dem, der ingen gener har i forbindelse med graviditet eller dem, som er meget hårdt ramt, men med træthed, moderat kvalme og lidt ondt i lænden ind imellem, placerer jeg mig vist ind til videre i den store midte, som kan mærke at der sker ting i kroppen, men på et udholdeligt niveau. Jeg håber meget at det fortsætter sådan.

I starten af det nye år skal jeg scannes igen - og der får vi forhåbentlig kønnet at vide. Vi vil gerne vide det, så babyen indeni kan gå fra at være en den til en han eller hun.

Ønsker en dejlig dag!

tirsdag den 16. november 2010

Patchwork med børnestof

Det går langsomt fremad med det seneste patchworkprojekt, der skal blive et sengetæppe til Thores seng. Ifølge den oprindelige plan skulle det være færdigt til jul, men jeg ved ikke helt om den holder...

Det er skønt at sætte saksen i nogle af yndlingsstofferne og se dem blive del af noget blivende. Jeg har en passion for retrobørnestoffer og har efterhånden samlet en del. Det er dog en samling, der altid kan tåle at blive udvidet ;)

God dag!

mandag den 15. november 2010

Efterår

Forleden besøgte vi nogle venner, der har en søn lidt ældre end Thore og gik blandt andet en lang tur i nærheden af hvor de bor. Her faldt jeg i svime over de mange smukke røde bær, der var på buske og træer og sakkede hurtigt bagud på grund af alle de motiver, der måtte foreviges. Hver årstid har virkelig sin skønhed. Kontrasten mellem den røde frugt og det visne løv er fantastisk, synes jeg.

Drengene klædte sig ud og nød indholdet af en bugnende klæd-ud-kasse. Her må i nøjes med Thore, da jeg helst spørger før jeg lægger billeder af folk ud - især deres børn :)

Jeg vil fortsætte mit seneste patchworkprojekt, som jeg endelig er kommet godt i gang med inden jeg skal til møde med vuggestuebestyrelsen, som jeg sidder i.

Ønsker en god dag!

fredag den 12. november 2010

Nu er det jul igen...

... eller det er der nok delte meninger om. Og egentlig synes jeg også at det plejer at kunne vente til december, men i år har jeg besluttet at vi godt kan begynde at pynte op så småt allerede nu - fordi det hygger og glæder. Derudover har vi altid har pynten hængende langt ind i det nye år og måske giver det mere mening at nyde den op til jul i stedet for længe efter?


I hvert fald er troldegrenen nu pyntet med det fineste af det pynt, jeg igennem tiden har samlet. Langt de fleste ting er købt på loppemarkeder og en mindre del er arvet. Jeg samler på gammel julepynt og har stort set ikke noget nyt i min samling. Jeg kan bedst lide de gamle ting fordi jeg synes de har mere sjæl eller magi. Det er lidt svært at forklare, men det er noget med detaljerne...
Både storken, påfuglen, svampene og flyvemaskinen er blandt de stykker jeg holder mest af. Storken har jeg købt først på året efter virkelig at have manglet sådan én sidste jul, hvor vi for første gang holdt jul selv.

Kuglen med prikker øverst en magen til en vi havde hjemme, så den er forbundet med en del nostalgi - selvom det ikke er den rigtige. Jeg synes at fisken er vidunderlig med sit grønlige glimmer og blandt mine bedste loppefund. Jeg forestiller mig at det er den fra eventyret om tryllefisken. Kuglen med englen er af det pureste plastik. Jeg ville gerne finde mere kitsch julepynt i samme stil. Fuglen med den blå hale, som jeg har lignende i grøn, er lidt speciel med sin farvede hale. Langt de fleste fugle har hvide haler.

Karusellen synes jeg er skøn med de mange detaljer og hjertet er fint med sin sarte gennemsigtighed. Endelig har jeg en passion for lidt mærkelig og gerne en smule makaber julepynt, som jeg synes insekterne her er.

Hvis du selv blogger og samler på gammel julepynt, vil jeg opfordre dig til at vise sagerne frem og meget gerne dele linket i en kommentar herunder. Det behøver ikke være glaspynt.

Det er da ikke for tidligt at finde julesagerne frem, vel? Resten af vores julepynt bliver nu nok liggende i julekassen lidt endnu...

God weekend!

torsdag den 11. november 2010

Lækkersult

Jeg ved ikke om det er min lækkersult eller forventningens glæde, der driver mig til at skrive dette indlæg. I hvert fald glæder jeg mig vildt meget til at deltage i cupcakeworkshop hos Julia om godt to uger. Jeg er sikker på at jeg lærer en masse nye ting, jeg får glæde af fremover, når jeg skal forsøge at imponere mine gæster med fine kager.

Jeg fik lige lyst at vise jer lidt af hvad der gemmer sig i arkivet af kagebilleder. Det er jo altid inspirerende at se andres kreationer...
Et fast indslag her i huset til fødselsdage er pastelfarvede vanillecupcakes - eller fairycakes, som vi også kalder de små kager.

En anden version af cupcakes jeg har serveret er de giftigt udseende fluesvamp-cupcakes nederst til venstre. Kagernes facon passer perfekt til svampetema, men jeg må indrømme at jeg ikke synes at farven er så appetitvækkende. Under kagerne har jeg lagt citronmelisseblade for at give indtryk af en skovbund.

Bondegårdskagen så jeg i en kogebog og jeg synes at det er en skøn idé omend den også ser lidt giftig ud. Det er en chokoladekage med grøn glasur og kokos indfarvet med rigelige mængder grøn frugtfarve. Jeg har den holdning at vi sparer på tilsætningsstofferne til hverdag og derfor godt kan give den gas ved særlige lejligheder.

Kajkagerne lavede vi til Thores fødselsdag i år og modsat de opskrifter vi så, brugte vi jordbærsyltetøj i smørcremen i stedet for rød frugtfarve og jordbærsmag. Og de smagte vildt godt!

Endelig er her de lagkager jeg har lavet til Thores fødselsdage. På den første var der himmeltema med lyseblå glasur (der desværre flød lidt for meget ud), gule stjerner og den hvide flødeskum som en krans af skyer. Det kunne jeg godt finde på at gentage - og eventuelt lave lidt sjovt i sugerpaste til pynt. På den anden lagkage er jeg bare gået amok med købte jordbær og ribs og solbær fra haven - også ganske festligt. Idéen med at skrive med ribs fik jeg, da jeg synes det er svært at skrive pænt med glasur - og det fungerede overraskende godt.

Jeg håber, at der er nogen idéer, der kan bruges - skriv gerne en kommentar, hvis du føler dig inspireret ;)

onsdag den 10. november 2010

Nyeste stofkøb og lidt sengetøj til sønnen


Stoffet her med fugle, sommerfugle og blomster er blandt de seneste, der har fundet vej herhjem. Det skal helt sikkert bruges til den ene side af en pude og passer perfekt i størrelsen.Det er også blevet til lidt blomstret retrostof i forskellige farver. Det orange kommer der nok lidt af i blogbutikken på et tidspunkt, da der er nok til lidt bytte.

Endelig har jeg købt lidt sengetøj til Thore. Han mangler godt nok slet ikke, men jeg kunne ikke stå for disse to. Thore er meget glad for Peter Pedal, som vi læser en del herhjemme. Så især det har gjort stor lykke.

I dag har Thore og jeg hygget herhjemme, da han var lidt pyldret i morges og om lidt skal vi afsted til svigermor og nyde en and i anledning af Mortens aften. I svigerfamilien er det onkel Morten, der fejres og er med som æresgæst ;)

God aften!

mandag den 8. november 2010

Give away med bånd og julestof

Jeg synes at det er på tide med en lille give away - i anledning af at det snart er jul.I gemmerne fandt jeg det lidt julede retrostof i rødt og hvidt samt nogle fine gamle bånd. Min tanke er, at der bliver en lille pakke med hver ting - altså én med bånd og én med retrostof.

Skriv i din kommentar hvilken pakke du helst vil vinde.

1 lod får du for en kommentar herunder
2 lodder får du for at være fast læser og kommentere.
3 lodder får du for at være fast læser, kommentere og linke fra din blog.

Jeg håber, at I har lyst at lege med. Vinderen trækkes den 24. november - altså præcist en måned før jul.

God dag!

onsdag den 3. november 2010

Upudset sølvtøj

Jeg har længe villet vise jer nogle flere af de ting, der gemmer sig rundt omkring herhjemme. Nu er turen så kommet til sølvtøjet, men jeg må indrømme at jeg ikke gad besværet med at pudse det inden fotograferingen, så i får lige den ærlige version her. Faktisk synes jeg også at det mister lidt magi, hvis det bliver alt for nypudset... Jeg fik den morsomme tanke, at hvis man havde skrevet blogs for omtrent hundrede år siden, kunne upudset sølvtøj sammen med ustrøgne duge meget vel have svaret til en beskidt krog eller vasketøj på gulvet i dag...

Det meste af mit sølvtøj er købt rundt omkring på loppemarkeder, men enkelte ting er arvet - og det er selvfølgelig de bedste. Det meste er tretårnet (ægte sølv) og nogle få ting totårnet (sølvbelagt). Her er de absolutte yndlingsting, som heldigvis har tre tårne, så de ikke bliver slidt op. Skeen og gaflen med Tommelise er købt af min nu afdøde mormor til min mor, da hun var barn. Da jeg blev født fik hun desuden indgraveret mit navn og det synes jeg er noget af det hyggeligste - at det har en historie i familien. Derudover synes jeg at motivet er så fint. Skeen med anden er min fars barneske, som han gav Thore til hans navngivning.

Af min mor fik Thore denne nye barneske med Ole Lukøje, som jeg også synes er virkeligt skøn. Det skal måske lige tilføjes at mine forældre er skilt og der derfor ikke blev koordineret gaver ;) De øvrige skeer her har det tilfælles at der er banket mønster i dem. Fint gammelt håndværk!

De fleste af disse fine ting er sølvplet eller totårnet og altså sølvbelagt. Det betyder jo desværre at sølvet slides af med tiden og de holder derfor ikke for evigt. Men de er jo skønne alligevel - og kan altid bruges i en sukkerskål eller et marmeladeglas. Da jeg begyndte at samle købte jeg mest totårnet, da det er betydeligt billigere, men i dag nøjes jeg hellere med mindre og køber tretårnet.

Endelig er der i samlingen nogle emaljebelagte ting, som jeg synes er superfine. Ligesom med de andre ting, bruger jeg dem sjældent, men det er jo heller ikke det vigtigste for en samler...

tirsdag den 2. november 2010

Everyone hail to the Pumpkin King...


Efter en uges tid som eneforælder i hjemmet, var det at hente Stinus i lufthavnen søndag aften, hvor han vendte hjem fra Kina, virkelig noget vi havde set frem til. Han blev hilst velkommen af græskarhovedet her. Jeg fandt et råd på nettet om at pensle det indvendigt med Atamon, for at det kan holde længere. Det er hermed givet videre...Aftenens menu var græskarsuppe af fibrene og kødet fra selvsamme græskar og toppet med kernerne derfra. Det ville jo være ærgerligt ikke at bruge det hele, når nu man kan. Kernerne var ristet og derefter vendt i en blanding af soyasauce og honning. Suppen var inspireret af den, man kan finde en opskrift på i bogen "Suveræne Succeser", som mange nok vil kende. Jeg synes den bog er både tilpas inspirerende til og tilgængelig for en som mig, der altså ikke er født med en grydeske i hånden ;)
 
Related Posts with Thumbnails