lørdag den 23. oktober 2010

Mere tapet til børneværelset

Efter at vi forleden flyttede rundt på Thores værelse, blev bagsiden af det store skab, som står derinde, fri. På bagsiden er seks fine rum, som selvfølgelig inviterede til at blive tapetseret. Det er de så blevet med nogle af yndlingstapeterne og nu mangler vi så bare at få malet det lyserøde træ imellem. Men det bliver ikke lige nu, for det kræver jo at Thore ikke er på værelset nogle dage, da det lige skal dampe af.

Tapetet med pigen og det med fugle, æbler og børn er gemt fra Stinus' barndomshjem. Hurra for folk, som gemmer ting!

Ønsker en god weekend! Min byder på afsked med Stinus i lufthavnen senere i dag, da han skal en uge til Kina. Men vi får det bedste ud af det og får besøg både af en veninde og min mor :)

torsdag den 21. oktober 2010

Min mumiporcelænssamling

I dag modtog jeg med posten min seneste mumikop til samlingen - sommerkoppen med mumimor, der vander roser. I  den anledning fik jeg lige lyst til at vise hele samlingen her på bloggen. Den er efter mange års samlen ved at være ret omfattende...Øverst ses den nye sommerkop og de fire før den. Nederst de sidste fem års julekopper. Især er jeg glad for den ældste julekop, som er den med juletræet. Elsker detaljerne og også historien, den illustrerer. Det kan være i får et lille referat af den op til jul...Noget som jeg synes er særligt hyggeligt ved mumikrusene er at det, når der er dækket op med dem, altid er til at finde sit eget krus.

Kærlighedstallerkenen er den eneste ting jeg har mistet i min samling, da den blev baldret, men heldigvis fandt jeg den igen på nettet. Dog har denne en lidt buet bund, så jeg drømmer stadig om at finde en i god stand med flad bund. Skulle du ligge inde med en, som du bytter eller sælger, må du endelig skrive :) Jeg er i øvrigt også på jagt efter tallerkenen med mumrikken.

Her er de øvrige tallerkener fra samlingen.Kærlighedskoppen synes jeg er så fin med de sirlige illustrationer. Og jeg er vild med jubilæumskoppen, som er udkommet i år i anledning af mumitroldenes 65 års-jubilæum.

Samlingen tæller også de to sæt med børneservice og en kande med motiverne fra det ene sæt.

Endelig hænger der i vores køkken en fin lille samling af platter med de kære trolde. Der er lige en for lidt (eller meget) til at de kunne være i collagen uden gentagelser.

Er der mon andre herinde, der har en samling af mumiporcelæn, som de har lyst at vise frem? I så fald vil jeg meget gerne kigge med uanset størrelsen :)

Hav en dejlig dag!

onsdag den 13. oktober 2010

Højt på en gren en påfugl...


Seneste indkøb til juletræet fløj straks op i troldegrenen, der har hængt i stuen siden sidste jul. Det er vist ikke velanset at pynte op til jul midt i oktober, men mon ikke det går med en enkelt lille påfugl?

mandag den 11. oktober 2010

Stof

Den seneste tid er der både blevet byttet og købt lidt nyt stof. Jeg elsker de fine motiver og farver stoffet har og kan lide at have det i gemmerne.

De to øverste stoffer her er babysengetøj, jeg har købt. De nederste to er mindre stykker byttet med Ulla, som skal indgå i lappeprojekter. Især synes jeg at drengen med sommerfuglen er vildt skøn :)

I byttet med Ulla fik jeg også disse skønne Graziela-stoffer, som er mindre stykker. Jeg glæder mig til at lade dem indgå i forskellige projekter. Jeg er særligt vild med de to blå stoffer og er fortsat på jagt efter mere af det nederste blå (bytter gerne med alt muligt lækkert).

Disse skønne stoffer er købt. Det i midten fik jeg også noget af i byttet med Ulla og jeg er så glad for endelig at have fået noget af det smukke lilla og orange stof, som jeg har været på udkig efter meget længe. Jeg synes at de to farver er skønne sammen.

Endelig har jeg også købt dette fine Wiinblad-stof, som nok skal indgå i nogle puder til sofaen.

Ønsker en dejlig dag!

søndag den 10. oktober 2010

Hæklet frokost

Disse lækre madder og æblet har jeg byttet mig til med Laura, som har været i gang med hæklenålen. Med i pakken var også en osteskive, som jeg ikke nåede at få foreviget før Thore stod i stuen efter sin middagslur og maden måtte pakkes væk i al hast. Madpakken skal nemlig være kalendergaver i december.

Venindemiddag med hjemmelavet sushi

I fredags lavede jeg middag for nogle veninder. Menuen stod på hjemmelavet sushi med tun, laks, kammusling og rejer. Der var både nigiri og makiruller. Til dem der godt kan lide sushi og ikke har prøvet at lave det selv, kan jeg varmt anbefale det. Fisken blev købt et par dage forinden hos fiskehandleren og frosset ned for en sikkerheds skyld. Og det smagte - hvis jeg selv skal sige det - mindst ligeså godt som det man køber. Men det kræver lidt øvelse at få stykkerne til at blive rigtigt fine...

Velbekomme!

torsdag den 7. oktober 2010

Vintertid er suppetid...

Okay, det er måske ikke helt vinter endnu, men med mørket og kulden kommer vinteren - og med den suppen. I dag tog vi forsmag på vinteren med en marokkansk inspireret én af slagsen, hvori der blandt andet indgår spidskommen, koriander og kanel. Stinus er køkkenchef her i huset og den der oftest kokkerer. Suppen her var ingen undtagelse.

Dagen blev tilbragt i selskab med Lisbeth. I dag blev vores kreahyggedag mere til kaffehygge end kreativitet. Sådan skal det være nogle gange...Ønsker en fantastisk weekend! Min starter med en forsinket fødselsdagsmiddag i morgen for mig selv sammen med nogle gode veninder. Der står hjemmelavet sushi på menuen. Jeg glæder mig :)

mandag den 4. oktober 2010

Thores bogFor et års tid siden faldt jeg over denne hjemmeside og lavede en Fidipus-bog til Thore med billeder af ham og dem, han kender. Jeg skrev den i et letforståeligt sprog, så den kunne læses op for ham. Den var tænkt til at ligge i vuggestuen, men vi blev faktisk så glade for at have den herhjemme, at vi måtte have en ekstra.Ikke mindst i vuggestuen er Fidipus-bogen blevet flittigt læst - både af Thore og de andre børn. Tanken er, at det binder hjem og institution tættere sammen, idet det betyder noget for barnet at bringe sin historie med i institutionen. Den tanke kan jeg godt lide, og jeg har fået bekræftet af pædagogerne, at det også har virket i praksis. De kraftige sider og plastomslaget har gjort, at bogen også har holdt til al læsningen.

Nu synes jeg, det er på tide, at Thore får en ny bog, så der ikke kun er babybilleder i den. Den gamle får nok lov at ligge i vuggestuen fortsat, da børn jo elsker det genkendelige, men en ny er på vej med nye billeder af Thore.

Vi har været rigtigt glade for "Thores bog", som vores Fidipus-bog hedder. Hvis du skulle have fået lyst til at lave en selv, kan du benytte dig af, at Fidipus har tilbudt at give bloggens læsere lidt rabat ved bestilling af bogen. I skal blot skrive en mail til info@fidipus.dk om, at I har set tilbuddet på æbleblomst-bloggen, så får I en rabatkode, som kan bruges ved bestilling og gør, at I får bogen fragtfrit.

lørdag den 2. oktober 2010

Nostalgisk efterlysning

Som barn havde jeg denne fine skråstol - og i øvrigt en skøn sparkedragt med kyllinger. Ingen af delene findes mere - i hvert fald er de ikke i min varetægt. Jeg tænkte, om nogen derude mon kunne tænkes at have lidt af det fine stof med bamserne, som de vil sælge eller bytte?

I så fald, vil jeg meget gerne høre nærmere :)

fredag den 1. oktober 2010

Vintergarderoben

Så er der købt ind til Thore til en kold vinter - og lidt til den næste.

Vinterstøvlerne fra Angulus blev i år petroleumsfarvede. De mørkebrune, som jeg ellers er mest vild med, var desværre udsolgt i den størrelse. Den strikkede elefanthue er fundet i en genbrugsforretning.


Da der skulle købes flyverdragt faldt jeg først for en fra Småfolk fra sidste sæson, som jeg synes er finere end den fra i år, men den er rigeligt (læs: alt for) stor, og jeg måtte jeg købe en mindre. Det lykkedes mig desværre ikke at få fat i Småfolks str. 1-2 år fra sidste år. Hvis nogen skulle ligge inde med én i den størrelse, som er i pæn stand og som de ikke får brug for, er jeg meget interesseret i at købe den :)

Som alternativ har jeg købt en lækker dragt fra Ver de Terre i en støvet brun. Kan godt lide, at der ikke er alt for mange sporty detaljer på den ;)

Nye stoffer

Den seneste tid har jeg indgået en del bytterier og også købt lidt stof. Noget er ganske små stykker til patchworkprojekter og andet er større stykker.Det nederste turkise med hvide og lilla blomster er byttet med Mette. Jeg synes kattestoffet er lidt kitsch med de lyserøde øjne, kattene har.


Det øverste stof her har jeg byttet med Katrine. Og det til højre med kløvere har jeg byttet med Mia. Og samlingen af grønt stof er blevet udvidet med endnu mere.Det nederste med kløvere til venstre her er et forholdsvis lille stykke, som skal gemmes til små detaljer. Det har jeg også byttet med Mia. Det nederste til højre er sengetøj fra Ej Sikke Lej og noget, som jeg har ledt længe efter, da jeg er vild med det enkle print og den grønne farve. Det bytter jeg gerne med og har også lagt det i blogbutikken.

Af stofferne her har jeg også byttet mig til de fleste.

Hav en dejlig 1. oktober :)
 
Related Posts with Thumbnails