torsdag den 30. september 2010

Mere pynt til træet

Endnu et nyt gammelt stykke pynt er indkøbt til juletræet og i første omgang troldegrenen. Jeg elsker det gamle pynt med de fine detaljer og ejer stor set ikke noget nyt julepynt. I min verden skal julepynten helst være gammel for at have den rigtige stemning. Og så elsker jeg lidt specielle stykker glaspynt - og synes fx. at denne lidt (for) livagtige flue er ganske sjov :)

God aften!

søndag den 26. september 2010

Sommerens sidste loppemarked

Så blev det tid til sommerens sidste udendørs loppemarked for mit vedkommende og sæsonen blev heldigvis afsluttet med en masse gode fund :) Nogle af tingene her er dog fra et loppemarked for et par uger siden...

Blandt andet fandt jeg en fin lille pose med pailletter. Jeg har en del i forvejen og det er trods alt ikke så ofte de er i brug, men med mig hjem, det måtte de.

For nylig fandt jeg denne skønne klokkestreng med dyr fra skoven. Jeg tror at den får lov at være hel.

Jeg fandt også nogle søde mellemlægsservietter med fuglebroderier og de kommer nok til at indgå i noget nyt på et tidspunkt.Jeg var også heldig at falde over en kasse med originalt 70'er-børnetøj, hvoraf det meste er stribet. Prisen var helt skør - fem stykker for 20 kr. Så der røg lidt af hvert i posen - deriblandt lidt pigetøj, som altid kan ryge videre, hvis vi ikke får en pige i huset ;)I selvsamme kasse lå en gul frottébody med en rigtigt sjov hundeapplikation, men eftersom bodyen nærmest er kvadratisk kommer hunden til at pryde noget andet før eller siden. Den lækre striktrøje var også en ren foræring med sin pris på 15 kr. Skabet med de små skuffer (og hylder, som er lagt et andet sted), skal friskes lidt op inden det skal pryde badeværelset. Det lille skilt med drengen der tisser har jeg søgt længe (det eller pigen). Det skal selvfølgelig hænge på badeværelsesdøren.

T-shirten her er også et ægte børnetøjsfund, synes jeg. Synes det er ret svært at finde det gamle 70'er-børnetøj med motiver. Desværre er det kun en størrelse 70, så Thore kommer ikke i den. Trommen føjer vi til samlingen og har nu et regulært trommesæt med to af de såkaldte pædagogtrommer. Dem indviede Thore i dag til stor fornøjelse for os - det var muligvis mindre fornøjeligt for underboen. Endnu et fint puslespil er også blevet føjet til samlingen...

... og endnu et. Stoffet øverst er et lille dukkesengesæt, som jeg faldt for og nederst noget sengetøj, der skal bruges som stof og som jeg synes passer rigtigt fint til den kommende højtid i farven. Det bytter jeg gerne med og lægger på blogbutikken ved lejlighed.

Blusen med sommerfugle synes jeg er rigtigt sjov. Sengetøjet med børnemotiver er helt klassisk i farver og motiver. Det bytter jeg også med og lægger i blogbutikken. Vendespillet har de hyggeligste illustrationer og jeg glæder mig til Thore forstår konceptet helt :)

Endelig blev det til lidt fine hæklerier. Underligt at tænke på det store arbejde der er lagt heri, når man køber det for ingen penge...

Ønsker en god start på den ny uge :)

torsdag den 23. september 2010

Kreahyggedag

I dag besøgte jeg Lisbeth og havde en dejlig dag, hvor der både blev tid til at drikke kaffe og snakke, bytte stof og være krea - og så selvfølgelig hygge med hendes søde lille datter Martha.


Sådan nogle dage skulle man have flere af - og det får vi heldigvis for planen er at mødes hver anden torsdag og hygge med lidt krea :)

onsdag den 22. september 2010

Årets første julepynt

Så er årets første julepynt i hus. Disse to glaskugler med harlekintern og "sne" var jeg så heldig at finde på søndagens loppemarked og endda til kun 20 kr.

Jeg er entusiastisk samler af gammel julepynt - især glaspynt - og ser frem til at jeg kan pynte troldegrenen og ikke mindst juletræet med det fine stads. Men det er vist endnu lidt for tidligt at finde det frem :)

tirsdag den 21. september 2010

Strikket børnetøj

Inspireret af Ulla fik jeg lyst til at kigge i gemmerne med børnetøj og finde lidt af det fine strik frem, som gemmer sig der. Og jeg blev faktisk ret overrasket over mængden. Især har vi virkeligt mange huer. Jeg viser et udvalg af sagerne frem her.

Jeg har desværre ikke en masse gode links jeg kan dele, da det meste er gaver eller loppefund, men planlægger at udvide samlingen ved hjælp af de gode links, Ulla har delt. Til de strikkekyndige er der måske alligevel lidt inspiration at hente her...Først er her et par af yndlingstingene i strik. Billedet til venstre er fra maj og til højre er et billede fra forleden.Her er øverst til venstre en hæklet cardigan, som er det eneste tøj jeg har fra jeg var lille udover nogle små futter, der har forputtet sig. Cardiganen er strikket til mig af min mormor, som jeg desværre mistede alt for tidligt. Jeg er vild med blåbærhuens farve. Den er købt af en dame, der strikkede nyt til salg på et loppemarked. Nederst er to små bluser, som min mor har strikket til Thore.

Den grønne cardigan har min gymnasieveninde strikket til Thore, da han var helt lille. Jordbær- og blåbærhuerne er købt brugt. De røde sokker har Thores oldemor strikket til ham. Den stribede djævlehue og vanten (hvis makker bruges til mobiltelefonen) har min mor strikket. Den lysegrønne er fundet på loppemarked.

Den mintgrønne hue har jeg fået af en fra mødregruppen, der ikke brød sig meget om hjemmestrik, og den turkise er fra en børnegenbrugsforretning, hvor der sælges ny strik. Vanterne er købt nye på loppemarked. Den mørkeblå strikkede elefanthue og den røde hue er også genbrugsfund. Den lille turkise bamse fik Thore i barselsgave af min mor, sammen med en større. De to var forbundet som "mor-barn"-bamser. Rigtigt sød idé, synes jeg.

Den stribede cardigan med hue til, har Thore fået af min mors moster. Den brune trøje er fundet i en børnegenbrugsforretning. De små uldne hjemmesko har min mor strikket. Den stribede trøje er den Thore har på øverst. Den var jeg heldig at falde over på Trendsales.

Den øverste vest er også en gave til Thore fra min mors moster. Den har vi haft virkeligt meget glæde af. Den anden vest er fra Småfolk og endnu for stor, ligesom den brune trøje fra H&M. Øverst til højre er et nærbillede af babytæppet, som alle de strikkede ting ligger på. Det har min mor købt brugt, men som meget andet 'brugt' strik er det som nyt.Øverst til venstre er den mørkeblå og cremefarvede anorak, som Thores oldemor har strikket til ham og som han har på øverst i indlægget. Den islandske sweater er et loppefund, som min veninde Kim har gjort til Thore. Nederst til venstre endnu en trøje fra H&M. Og til højre en norsk cardigan fra Stinus og hans søskendes barndom.

Jeg elsker når fine ting kan gå i arv. Som sagt har jeg desværre ikke meget tøj fra min egen. På billeder kan jeg se nogle ting, som jeg godt kunne ønske mig var blevet gemt, men sådan går det jo desværre ikke altid.

Især husker jeg den blå kjole med hvide katte forneden. Får jeg en pige en dag, må den simpelthen rekonstrueres. Den gule cardigan havde jeg elsket at have haft til Thore.

Holder du også af det hjemmestrikkede og det, som ligner?

mandag den 20. september 2010

Tivolitur

I lørdags havde jeg en hyggelig tur i Tivoli med en god veninde, der også er glad for de "vilde" forlystelser. Det er flere år siden jeg var der sidst, så genkendelsens glæde var stor og jeg tog en masse billeder af de ting jeg syntes var fine og fik prøvet de vildeste forlystelser.Selv på fliser og kloakdæksler er der fine detaljer og Pantomimeteatrets påfugl overgår det meste med sin magiske skønhed.

Karrusellen er så skøn og jeg synes også at iskiosken er ganske gennemført.

Denne lille hyggelige gade er som taget fra et eventyr, og de flotte glaslamper er jeg helt forelsket i - især når de er tændt om aftenen.

I forlystelsen "Den flyvende kuffert" rejser man i kuffert gennem H.C. Andersens eventyr og ser de fineste mekaniske dukker. Blot synd at den fine musik overdøves af en fortællerstemme.

Æstetikken er hentet både i mellemøstlig og kinesisk kultur. Øverst til højre et glimt af de to vel nok vildeste forlystelser, haven byder på. Både "Det Gyldne Tårn" og "Vertigo" kan varmt anbefales folk, der godt kan lide lidt vind i håret og et godt adrenalin-kick ;)

onsdag den 15. september 2010

Same but different...

I dag fik jeg med posten det nederste af stofferne i denne collage. Synes det er sjovt hvordan det samme mønster får et helt nyt udtryk, når farverne udskiftes...

Jeg synes umiddelbart at den midterste farvekombination er mest interessant. Synes farverne spiller meget godt sammen. Men jeg er også vild med den øverste.

Hvilken kan du bedst lide?

tirsdag den 14. september 2010

Patchwork med heksagoner i alle størrelser...

Jeg er blevet ret hooked på det her med at sy patchwork i hånden. Faktisk har jeg altid foretrukket at sy i hånden - måske fordi jeg aldrig er blevet helt fortrolig med symaskiner. Men håber at det kommer nu, hvor jeg netop har investeret i en ordentlig en af slagsen :)

Her er et billede af mit første patchworkprojekt, som bliver en pude. Jeg mangler bare at sy bagbeklædning på. Planen var oprindeligt, at det skulle beklæde en stol - men efter at have brugt mange timer på det, nænnede jeg ikke at det skulle slides op så hurtigt.

Jeg kan godt lide at det er så nemt at have patchwork med på farten (måske ikke hvis man syer en større ting) og har i høj grad benyttet mig af spildtid i tog og bus. Således var mit andet projekt med hexagoner resultatet af tid til overs på en rejse. Her manglede jeg vinkelmåler og lineal til at kunne lave en ny størrelse sekskanter, men lurede at en ny størrelse kunne laves ved at forbinde hjørner i de sekskantede papstykker, jeg allerede havde - vældigt smart :) Mistede dog hurtigt interesse for mit mini-heksagonprojekt, da jeg havde mere lyst til at arbejde med kæmpestore heksagoner i andre farver...Mit nye projekt er således et sengetæppe til Thore, hvor bl.a. disse lapper skal indgå:

Det bliver et stort arbejde, men jeg er sikker på at jeg - og forhåbentlig også Thore - vil elske resultatet :)

God dag!

lørdag den 11. september 2010

Plastikbørnebøjler

En ting jeg slet ikke kan stå for, er gamle børnebøjler af plastik. Jeg synes det er sjovt at finde de forskellige motiver. I går fandt jeg således både en gammel og en ny bøjle. Men I skal da lige se de forskellige typer jeg har.To skønne gamle bøjler med samme motiv med "Rødhætte og ulven" fik jeg for nyligt af en veninde i fødselsdagsgave. Synes detaljerne er vildt gode, som fx. svampens prikker, den frække ræv og det lille pindsvin.

Den fine lyseblå bøjle var den min lille samling blev udvidet med i går. Synes der er lidt "Alice i Eventyrland" over den med den lille pige og den alt for store edderkop.

Samlingen tæller også denne "skriggule" bøjle med "Hans og Grete" og den enkle orange bøjle. Elsker detaljerne i den gule bøjle - især uglen, katten og svampen.

Bøjlerne her er af nyere dato og lavet efter gamle. De fleste kender nok den fine bøjle med dådyr fra Fashion Goose, som findes i næsten alle regnbuens farver. Den blå med fuglene findes i blå og lyserød og kan blandt andet købes i Akimbo i København.

Gød lørdag!

torsdag den 9. september 2010

Bryllupsdag

I dag er det et år siden vi blev gift på rådhuset og det er jo en helt perfekt anledning til at mindes den dejlige dag igen. Billederne er taget af en sød pige jeg kender, der er rigtigt god til at fotografere.
Tanker om at samle og nye stoffer

Jeg er i sandhed en samler og gør det ikke halvt, når jeg kaster min kærlighed på noget. Jeg er nærmest loppeafhængig og ser altid frem til næste loppemarked. Det ses herhjemme og vi bor langt fra minimalistisk. Nogle af de ting jeg har holdt mest af at samle er dåser, porcelæn, julepynt, børnebøger og børnetøj (indrømmet!) - og ofte foretrækker jeg gamle velholdte ting fremfor nye. Stof og sengetøj er også en af de ting jeg kan lide at samle på. Jeg glæder mig over de fine motiver, mønstre og farver og nyder at trylle nye ting frem af dem, selvom jeg må indrømme at stofindkøbene er betydeligt større end forbruget herhjemme.

Jeg elsker at bruge bloggen her som et sted at fremvise de nye (og ældre) fund. På den måde glæder jeg mig endnu engang over fundet og deler det samtidig med andre, der ofte sætter pris på samme ting. Jeg nyder på samme måde at se andres fund. Synes også at det er en sjov måde selv at kunne huske hvornår jeg købte hvad på.

Den seneste tid har jeg byttet mig til, fået og købt lidt forskelligt stof og sengetøj...

Det søde brune stof med bamser og kløvere er et juniorsengesæt, som jeg vil bruge som det er til Thore. Han har efterhånden pænt meget sengetøj, så jeg er begyndt at overveje om han overhovedet får mulighed for at nå at få et nært forhold til noget af det. Det med at kunne huske barndommens sengetøj synes jeg er noget ganske særligt og jeg husker selvfølgelig mit, som desværre ikke er gemt. Mere om det en anden gang. Det nederste med de brede pink striber er et voksendynebetræk, som jeg også vil bevare som det er. Det øverste i højre hjørne måtte jeg bare have - det er jo mit blognavn: æble+blomst :)

Når det gælder retrostof kan jeg lide stort set alle farver. Det er mere det samlede udtryk som tæller fremfor bestemte farver. Jeg kan lide både klare og brune farver, men også sarte pasteller som disse. Det blå i midten har jeg netop fået et helt dynebetræk af af svigermor og det kommer sammen med det øverste lilla i blogbutikken ved lejlighed - til salg og bytte.

Det gule og det nederste turkisblå her har jeg byttet i en lille byttehandel med Julie. Det andet er købt og her kan jeg især godt lide de fine margueritter.

Jeg har også købt et par dækkeservietter med Wiinblad-tegninger, men nænner helt sikkert ikke at bruge dem til det formål. Stoffet med vintergækker er jeg helt vild med - farverne spiller godt sammen og så er det fint at det er et anderledes og meget genkendeligt blomstermotiv, synes jeg.

Af svigermor fik jeg udover det blålige dynebetræk også dette blå, som er et lille juniorpudebetræk. Det skal få lov at forblive intakt. Synes det er så hyggeligt at hun har gemt det sengetøj hendes børn brugte som børn. Nu kan Thore sove på det pudebetræk, som hans far i sin tid sov på som dreng. Det andet stof var jeg ellevild, da jeg fandt. Jeg har nemlig noget med fluesvampe og har faktisk haft det længe før det blev "moderne" ;) Jeg plejer at sige (med et snert af selvironi), at det er den eneste trend jeg nogensinde har foregrebet.

Jeg er også blevet den lykkelige ejer af dette fine Wiinblad-pudebetræk, som nu pryder sofaen. Da Stinus så det, sagde han (som han ofte gør) "Det er godt nok 70'er-agtigt", og det var ikke så meget entusiasme at spore i hans tonefald... Jeg er sikker på, at han nok skal blive glad for det ;)

onsdag den 8. september 2010

Så er der serveret...

Ind imellem er der en give away som man ligesom lidt hellere vil vinde end alle de andre. Sådan havde jeg det med Lauras sushi-give away. Efter at have sundet mig ovenpå skuffelsen, bestilte jeg derfor straks en lille trøstepræmie hos hende og modtog i dag disse fine og stadig friske maki og nigiri:

De er så fint lavet og så er hæklet legemad altså bare lige end tand lækrere end det stof- og træmad vi i forvejen har herhjemme. Og indtil jeg selv lærer kunsten, vil jeg i fulde drag nyde andres små kunstværker.

Ønsker Jer en dejlig sensommerdag (det er stadig sensommer, når solen skinner, det er varmt og haven fuld af blomster)!

mandag den 6. september 2010

Fantastisk plastik og detaljer fra badeværelset

Disse smukke og lidt gennemsigtige perlekæder faldt jeg over i dag i den kinesiske forretning, der ligger i nærheden. De måtte bare med hjem og jeg overvejer at lave dem om til lidt kortere kæder, da længden ikke lige umiddelbart er mig. Men jeg så straks for mig, hvordan de skulle hænge og pynte på badeværelset - og det gør de så nu.

Pastelfarverne er der flere af i forvejen på badeværelset. På den lille turkise knagerække hænger mange af mine øreringe - både dem jeg bruger meget og dem jeg aldrig bruger. Lyseholderen til juletræ med guldkalv er fra Christianias julemarked, som jeg så vidt muligt besøger hvert år. Der er mange fine håndlavede ting - og alt for mange mennesker. I dåsen har jeg ørestikker og hårspænder.

På sidste loppemarked jeg besøgte fandt jeg den spinkle turkise vasketøjskurv, som giver lidt mere liv end den hvide, den erstatter. Jeg har på det seneste fundet mange fine gamle plastkurve, som jeg må vise frem ved lejlighed. I badet står Thores badekar med legeting og på kaklerne er en hjemmeklippet wallsticker med blækspruttemotiv frit efter dem man kan se på Mini Rodini's skønne prints. Den knaldgule kanin holder håndklædet, som Holly's lavede nogle år tilbage. Og endelig står der pt. hele to mumitoilettasker på badeværelset. Den ene hjemmekreeret (ikke af mig) og den anden har jeg fået i gave af en veninde.

Man bliver glad af at omgive sig med smukke og sjove ting :)

søndag den 5. september 2010

Alternativt modeshow

I lørdags hjalp jeg en sød og meget dygtig pige jeg kender med at vise hendes smukke kreationer frem til et alternativt modeshow. Hun kan virkelig noget helt specielt med en symaskine og fremtryller udover fine blondeskørter blandt andet de smukkeste korsetter, jeg i mit liv har set. Sammen med hende (i hvidt) og to fælles veninder (yderst til venstre og højre) var jeg "model" for en dag. Bagefter havde vi en rigtigt festlig aften/nat.

Det var lidt angstprovokerende at skulle gå ud i rampelyset, men ikke nær så slemt i øjeblikket, som jeg havde forestillet mig. Jeg er ikke normalt en person, der bryder mig om at være centrum for opmærksomheden, men det er nok meget sundt at udfordre sig selv ind imellem.

Jeg pønser på måske at bestille et af Nøkkes håndlavede korsetter efter mine mål på et tidspunkt. I så fald drømmer jeg om et lignende det hvide, hun selv har på her.

Skulle noget have interesse for hendes ting, formidler jeg selvfølgelig gerne kontakten.

fredag den 3. september 2010

Gamle dåser

Karen har opfordret dem, der har lyst at lege med, til at vise deres kagedåser frem. Og jeg var ikke sen til at synes at det var en fremragende anledning til at kigge hele samlingen herhjemme igennem. Og den er temmeligt omfattende efterhånden fandt jeg ud af.

Jeg viser her hele samlingen af gamle dåser frem. De bor rundt omkring i huset - de fleste i køkkenet, men enkelte pynter rundt omkring og nogle er simpelthen gemt væk pga. pladsmangel. Men de fleste har også en praktisk funktion og gemmer på et eller andet...


Yndlingdåserne er disse to, som er arvestykker, jeg har haft siden jeg var barn. Synes at den blomstrede er fantastisk smuk og den med Snehvide er også skøn, selvom jeg normalt ikke er så meget til Disney. I den gemmer jeg meget af mit kagepynt.
Dåsen med fugle og den blå med Harlekin og Columbine er loppefund. Er især vild med den blå. Dåsen med rødt låg er også et arvestykke.

I køkkenet er en hel hylde tilegnet røde dåser og mange har kinesiske motiver. Den orange i nederste højre hjørne holder jeg særligt meget af. Synes at de karikerede fugle på den er sjove. De fleste af disse dåser indeholder te. Vi er egentlig ikke de store tedrikkere, men har et ret stort udvalg.

Ovenpå vitrineskabet i køkkenet bor samlingen af kaffe- og kakaodåser. Bemærk de to udgaver af Ögon Cacao. Nummer to og tre fra venstre er arvestykker og resten loppefund. De indeholder så vidt muligt det de er beregnet til, hvilket også gør det lidt nemmere at finde rundt i de mange dåser.

Den skønne flade dåse med det magiske landskab stå på mit skrivebord og giver en stemning af eventyr.

Store kagedåser må man også have til når der bages småkager. De sorte, som egentlig er søde står oftest gemt bag kaffedåserne på vitrineskabet, da der ikke er plads til alle. De blå derimod står fremme og indeholder de talrige udstiksforme jeg har samlet.

Hvis jeg skal have en traditionel madpakke med rugbrød med bruger jeg min fine grønne madkasse, som er et loppefund. Falck-kassen er et arvestykke og indeholder plaster.

Den sjove dåse med fotografier af små piger har jeg to af, så de står så man kan se begge sider af dåsen. Den kaffedåse vi bruger mest (fordi den er størst og kan indeholde en hel pose umalet kaffe) står ved kaffekanderne på køkkenbordet.

En af mine absolutte yndlingsdåser er denne skønne gamle sag med mumitroldene, som jeg har fået i gave af en veninde.


Disse sidste to dåser er mine seneste fund af dåser. De udtrykker nok meget godt min ret sammensatte smag. Det ser næsten ud som om at sommerfuglen på den brune dåse er fløjet hen og har sat sig på den hvide...

Hvis du har fået lyst at hoppe på denne leg eller har et ældre indlæg på din blog med dåser, må du endelig dele linket i en kommentar her :)

Ønsker en dejlig dag!
 
Related Posts with Thumbnails