tirsdag den 29. juni 2010

Den bedste smoothie og mere bytte

Dagens morgenmad bestod af hjemmebagte græskarboller og smoothie. Til trods for at der på hylden står en bog med et væld af fristende smoothieopskrifter, laver vi næsten altid den samme. Jeg tænker at mange af jer laver smoothie lidt i samme stil, men i det tilfælde at nogen ikke kender denne skønne drik, vil jeg lide dele den med jer.


Jeg laver altid smoothie lidt på gefühl og har derfor ikke angivet vægt og rumfang. Men en god opskrift til omkring tre-fire store glas smoothie består af:

- 1 banan
- en del juice
- ca. halvt så meget mælk som juice
- frosne jordbær (ikke for mange - konsistensen skal være flydende)

Det er nemmest at blende banan og væske før man tilsætter de frosne bær. Derudover kan tilsættes æbler og gulerødder og sikkert også meget andet uden at det ændrer smagen nævneværdigt.

I øvrigt ved jeg af erfaring at smoothie er noget af det bedste mod tømmermænd ;)

I dag fik jeg i øvrigt disse skønne stoffer med posten. Det store i midten har jeg byttet med Vicki og de andre med Julia. Tusind tak for byttehandlerne!


Hav en dejlig dag!

mandag den 28. juni 2010

Med på bølgen...

Mens jeg venter på min symaskine, som nu er valgt, har jeg kastet mig over endnu et lille patchworkprojekt. I går sad jeg i haven og klippede selskanter samt limede stof på dem. Jeg bruger sådan en limpen beregnet til patchwork i stedet for at sy. Vældigt smart! Inden alt for længe kan jeg forhåbentlig vise det færdige resultat :)


God sommerdag!

lørdag den 26. juni 2010

Træt barn og mere stof


Sådan så en træt Thore ud umiddelbart før middagsluren i dag. Han havde hentet sin sut og lagt sig på stuegulvet.

Jeg har fået lidt mere nyt stof. Det er en lidt vanedannende ting har jeg luret... Det brune øverst i venstre hjørne er byttet med Mette. Det øverste i højre hjørne bytter jeg gerne med. Det gør jeg jo egentlig med det meste, hvis jeg fristes nok ;)


Og her er lidt mere nyt. Hundestoffet er et pudebetræk, der passer helt perfekt til samlingen af puder i børnekrogen i stuen. I øvrigt sjovt hvordan stænglerne med blade ligner hinanden på det gule og orange stof.


Her er bunken af puder i stuens børnekrog, som den ser ud ligenu.


De to nederste pudebetræk har jeg for lang tid siden byttet mig til med Christina - er så glad for dem :) Som det kan ses er gul et hit!

Kalejdoskopisk skønhed

Jeg har en lillebitte samling af kalejdoskoper, der tæller to fine gamle og et nyt, som egentlig er Thores. Se hvilke fine mønstre man kan se og fotografere i dem...


Her er de to gamle kalejdoskoper og en stabelklovn, jeg slet ikke kunne stå for. De er mest til pynt. Kalejdoskopet længst til venstre har en glad og en ked klovn, som kan blandes ved at dreje rundt på det.


God weekend :)

torsdag den 24. juni 2010

Nyt i blogbutikken


Jeg har i dag lagt disse stoffer i blogbutikken.

onsdag den 23. juni 2010

Seneste køb og bytterier

Jeg har ikke været så nærværende på bloggen på det seneste, da vi har haft ret travlt. Men jeg har selvfølgelig ikke har skåret ned på indkøbet af stof og også har byttet en del på det seneste, så der er mange fine sager, jeg bliver nødt til at vise frem...

De to øverste stoffer herunder har byttet med Stine og det nederste til venstre har jeg byttet med Mia. Det sidste er købt.


Med Mia har jeg også byttet mig til disse stoffer, hvoraf Graziela-stofferne desværre kun er små lapper. Skulle nogen have for meget af det grøn/blå æblestof, bytter jeg gerne med noget af mit guld.


Jeg har af Therese købt disse lækre stoffer:


Stoffet med tårne, træer, fugle og elefanter er helt fantastisk. Det er egentlig et dynebetræk, men det får nok ikke lov til at forblive sådan, da det har nogle mål, der slet ikke passer med målene herhjemme. Men jeg må overveje nøje, hvordan det skal bruges, da det store fine motiv, skal komme godt til sin ret. De andre stoffer er også lige mig - især kaninstoffet, som jeg synes er rigtigt sjovt :)

Herunder er øverst til venstre noget skønt tapet byttet med Julie. Øverst til højre er noget retrostof, som min mor har fundet for mig i en genbrugsforretning. Nederst er nogle skønne stoffer, som jeg har købt for nyligt og som jeg gerne bytter med. De kommer i blogbutikken ved lejlighed.


Stoffet med æbler herunder har jeg byttet mig til. De skønne dåser med æbler har jeg købt af Christina, der også blogger. Men jeg har pinligt nok glemt hendes blogadresse, selvom det var en fin blog. Jeg er vist ved at være fast læser af for mange blogs - og må snart rydde op, så jeg kan overskue de blogs, jeg følger med i :)


Apropos faste læsere har jeg jo netop fået 100 af dem. Jeg er rigtigt glad for at der sidder så mange på den anden side af skærmen og ind imellem kigger ind til mig. Tusind tak for det! Og så vil jeg sige tak for de kommentarer, jeg får og opfordre til at skrive, når noget inspirerer eller vækker en tanke hos dig :)

Jeg pønser på at sætte gang i en give away inden så længe for at fejre de 100 faste læsere og en dejlig sommer!

God Sankt Hans aften!

torsdag den 17. juni 2010

Sommerstemning i ørerneHvor er jeg heldig at have vundet disse skønne øreringe hos Lissie Design. Jeg er helt vild med dem og synes farven er skøn. Nyder at de er så sommerlige og ville egentlig posere her på bloggen med dem, men i aften er jeg træt og uden makeup, så det må I have til gode ;) Tusind tak for den fine gave!

søndag den 13. juni 2010

Blognavn og dagens loppefund

Jeg er blevet tagget i en blogleg af Frk. Evigglad, og skal fortælle om mit blognavn. Som dem der har fulgt bloggen her et stykke tid vil vide, har den skiftet navn. Da det skete, skrev jeg lidt om både det nye og det gamle navn her. Så jeg vil undlade at gentage mig selv - og henviser til det gamle indlæg :) Tak for tagget. Jeg sender ikke videre i denne omgang, da legen vist har været vidt omkring.

I dag var det igen tur til en lille loppejagt - og som oftest, gik jeg heller ikke tomhændet hjem denne gang. Herunder er nogle billeder af dagens fund.


Skålen er blandt dagens bedste fund - og jeg fik den endda for en sølle 5'er. Jeg har, som tidligere nævnt her på bloggen, er svaghed for skåle. Papegøjelampen er vildt kitsch - jeg kunne bare ikke lade den stå ;)Den lillebitte pude med det søde korsstingsbroderi, er helt sikkert også blandt de bedste fund. Bondegårdsdyrene skal bruges til Thores fødselsdag - I får at se hvordan om en månedstid. De gamle puslespil kan jeg næsten ikke lade være med at købe, når jeg kommer forbi dem, hvilket har gjort at Thore nok har flere puslespil end en gennemsnitlig vuggestue...


Endelig blev det også til lidt stof og sengetøj. Jeg bytter gerne med de to øverste og de to nederste - og lægger dem nok også i blogbutikken ved lejlighed :)

Hav en dejlig dag!

onsdag den 9. juni 2010

Symaskineråd?

Med alt det lækre stof jeg efterhånden har samlet mig, går det bare alt for langsomt med at få det brugt, når jeg ikke har en ordentlig symaskine i huset og kun får lavet noget, når jeg er sammen med min veninde - hvor der vist snakkes en del mere end der syes ;)

Jeg har researchet en del og via en bekendt fået mulighed for at købe enten en Elna eller Bernette symaskine. Det er derfor disse mærker, jeg er interesseret i at høre om erfaringer med - gode som dårlige.

Jeg har ikke brug for alle de her fancy broderifunktioner, der ikke synes at være til at komme uden om, men prioriterer en brugervenlig maskine, der er nem at gå til og justere trådspænding på.

Er det klogest at gå efter en mekanisk eller computerstyret maskine?

Er et af de to nævnte mærker at foretrække - og er der et af dem, som I absolut ikke vil anbefale?

Jeg kan muligvis købe den allerbilligste Bernina som alternativ.

Håber, at nogen på den anden side af skærmen har erfaring i vil dele :)

Og så lige et billede af et af mine yndlingsstoffer, så indlægget ikke skal være helt uden billeder :) Jeg glæder jeg mig til at sy en stor og dejlig pude af stoffet

tirsdag den 8. juni 2010

Elefantastisk

Inspireret af dette sjove blogindlæg med uglecollager, har jeg været på elefantjagt rundt i hytten. Uglen er utvivlsomt et fint dyr, men nu må den da snart have lidt konkurrence ;) Jeg foreslår elefanten...


Plastkop fra Zoo - Postkort af Hans Scherfig - Fedtstensfigur - Retrotapet - Thores dyne - Vintagetapet - Wallsticker - Elefantknagerække


Body fra Småfolk - Lamineret korsstingsbroderi på postkassen (eget mønster til elefanter og bogstaver) - 2 t-shirts fra Småfolk - Suttekæde med korsstingsbroderi (eget mønster) - Indisk ikonbillede med elefantguden Ganesh - Indisk kæde med elefanter - Body fra Føtex


Stor metalfigur med elefantguden Ganesh - indisk(?) pude - Sengetøj med elefanter - Lego Primo-figur - Hjemmelavet keramikkrus (af mig) - Sengesæt fra Plastisock - Børnebogen "Elefanten Rynke-Runke" - Elfenbensvedhæng fundet på loppemarked lavet om til øreringe

Det var ret sjovt at gå på opdagelse i hjemmet med et bestemt motiv for øje, så det er nok ikke sidste gang at jeg laver et indlæg med "tema" a la dette :) Jeg synes også at jeg finder nogle ting, jeg måske ikke ellers havde vist på bloggen. Jeg kan kun opfordre andre til at gå på opdagelse i de skatte, de allerede har ;)

God jagt!

onsdag den 2. juni 2010

Første færdige patchworkprojekt og en gave

Så fik jeg endelig lidt fra hånden. Jeg trængte til et lille projekt, der ikke krævede symaskine og kastede mig derfor over en patchworkbold. Jeg er godt tilfreds med resultatet bortset fra at jeg synes at fyldet (polyester) buler lidt. Andre bud på noget man kan bruge, som kan vaskes?Jeg ved ikke, hvor mange af jer, der er bekendt med den nemme løsning, men vil lige gøre opmærksom på eksistensen af patchworklim. I forbindelse med mit legetæppe til Thore (som stadig mangler kantebånd) har jeg brugt limspray, men til små ting som dette, kan man få en lille limstift. Vældigt smart!

Jeg gik i gang med bolden i går til krea-aften hos min veninde Kim. Hun havde blandt andet købt dette herlige pudebetræk til mig. Synes det er så skønt:


Hav en dejlig sommerdag!

tirsdag den 1. juni 2010

En fin gave, seneste køb og bytterier

I dag har jeg hygget mig hjemme med Thore, der holdt fri fra vuggestuen. Vi var en tur på posthuset og hente den meget fine gave, jeg vandt hos Barnigjen og selv valgte i netbutikken, der bestemt er et besøg værd. Tusind tak for gaven!Her er nogle af mine nyeste stoffer. De to nederste har jeg byttet med (Malene). De to andre har jeg købt.


Det øverste stof i højre hjørne herunder har jeg også byttet med Malene. De andre er købt.


De to øverste stoffer herunder har jeg byttet med Julia. Da Thore og jeg i dag var forbi den lokale genbrugsforretning, fandt jeg de grønne stofservietter fra Sødahl. Dem bytter jeg gerne med og lægger i blogbutikken ved lejlighed.


Jeg fandt også den fineste hvide dug med kløvere til kun 25 kr. Synes det er så hyggeligt med fine hvide duge til fødselsdage :)


Endelig fik vi købt disse fine orange gummistøvler, som Thore insisterede på at have på, da vi kom hjem :)


I aften står den på krea hos min veninde. Glæder mig!
 
Related Posts with Thumbnails