mandag den 31. maj 2010

Awards og 7 ting om mig...

Tak til Mette (Westmose) og Julia (The Vintage Hausfrau) for at give mig denne fine award:


Ved modtagelse af awarden skal jeg fortælle syv ting om mig selv...

1. Jeg har aldrig haft et stort tøjbudget, men derimod altid brugt flere penge på gamle ting fundet på loppemarkeder og i genbrugsforretninger.

2. Det længste jeg har været hjemmefra var Indien, som jeg forelskede mig i og bragte lidt med hjem af - blandt andet dette fine billede, der står i en vindueskarm i stuen:


3. Jeg læser religion og kunsthistorie på universitetet fordi det er nogle af de fag, der interesserer mig mest.

4. En af mine yndlingskunstnere er Klimt, der blandt andet har lavet disse smukke malerier:


5. Jeg blev navngivet Mirjam Theresa og har altid godt kunnet lide at have to navne, selvom jeg kun kaldes det første. Jeg bruger ofte Theresa på nettet, for at få det brugt. Jeg vil gerne have at mine børn skal have dobbeltnavne. Thore hedder således Thore Sebastian - det sidste efter den danske musiker, som jeg holder meget af.

6. Min yndlingsblomst er akelejen, som jeg synes er så fin og ikke prangende. Denne lyserøde står i vores have ligenu, men jeg holder mest af den sarte lilla, som de også fåes i:


7. Et af mine yndlingstidspunkter er formiddagene i weekenden, når vi laver lækkert morgenbord med hjemmebagte boller, blødkogte æg, smoothie og kaffe akkompagneret af "Mads og Monopolet" på podcast. Det er fast repertoire - og jeg elsker det :)

Jeg sender awarden videre til disse 7 blogs, som jeg nyder at følge - og det står jer selvfølgelig frit for at modtage eller ignorere denne lille leg :) Jeg har prøvet at undgå at sende den til nogen, som jeg ved i forvejen har fået den.

tulleTrOlle
Bjørnemor
Smilerynker
Den flyvende kuffert
Malenes Hverdage
Pusteblomster
Pralerier

Hav en dejlig sidste forårsaften :)

torsdag den 27. maj 2010

Os slipper I ikke for...

Jeg har med en underlig fornemmelse i maven fulgt debatten omkring billed- og identitetsmisbruget, der har fundet sted her i skønne blogland. For de som eventuelt ikke er opdateret på sagen, så har en ukendt person stjålet billeder af folks børn herinde og i et andet fora præsenteret dem som vedkommendes. Jeg nåede desværre ikke at se misbruget. Samme person (vistnok den samme) har endda forsøgt at sjæle en anden kvindes identitet med navn m.m. og brugt det diverse steder på nettet.

Jeg er virkelig vred over at nogen kan finde på det - både fordi en masse mennesker bliver kede af det, men også fordi det tager noget af vores frihed. Jeg mener også at det er en syg opførsel og mit bud er at vedkommende er en sørgelig og harmløs lystløgner, hvorfor jeg tror at vi skal passe på med at blive for bange. Men jeg ved naturligvis ikke, hvordan jeg ville reagere, hvis jeg havde set billeder af min søn misbrugt, hvorfor jeg har al respekt for folks forskellige reaktioner.

Min strategi er at plastre billeder af min søn til med bloggens adresse. Det gør dem formentligt uinteressante for folk, der skulle have et kedeligt liv selv og derfor stjæler andres. Men samtidig kan jeg bevare den personlige dimension, som jeg synes gør bloggen mere - tja, personlig. Og det kan jeg godt lide at den er. Så fremover vil mine billeder, hvor Thore eller veninders børn indgår (de er altid blevet spurgt selvfølgelig) være lidt mindre æstetiske.


Os slipper I ikke for ;)

mandag den 24. maj 2010

Slutspurt og gårsdagens loppefangst

Der blev alligevel tid til et hurtigt blogindlæg her i slutspurten inden min eksamensopgave skal afleveres i morgen. I går blev der også tid til en lille tur på loppemarked, hvor jeg fandt et par gode ting.

Blandt andet fandt jeg den allermindste Kaj og Andrea på billedet her, så familien Kaj og Andrea er ved at være stor herhjemme. Jeg synes de figurer er så søde og Thore er også vild med dem. Jeg indoktrinerer ham ret meget til at kunne lide klassikere som "Kaj og Andrea", "Bamse og Kylling" og "Cirkeline". Har I overvejet, hvor 70'er-retro Kaj egentlig er? Udover at han går i blomstret tøj med lyserød sløjfe, er han jo en rigtigt blød mand ;) Koppen overvejer jeg at tage med på universitetet, hvis jeg begynder at bruge læsesalen en dag. Der nænner jeg ikke at tage mine elskede mumikrus med.


Jeg fandt også et par dynebetræk i brune nuancer. De ryger nok begge i blogbutikken, da der er mere end jeg kan bruge. Jeg fandt også et fint grønt hvidvinsglas til min samling af fine grønne hvidvinsglas, der nu tæller to ;) Det nye er det venstre.


Endelig fandt jeg også lidt børnetøj. Jeg kan ikke lade være med at købe babytøj, hvis jeg finder noget sødt, om det så bliver til vores egne eller genbrugsglade venners unger. I går fandt jeg den sødeste uldcardigan med det fineste mønster, en veloursparkedragt fra 70'erne med en skøn elefantapplikation og endelig en undertrøje, som Thore kan bruge om et par år ;)God aften!

lørdag den 22. maj 2010

God karma og mere stof

Her midt i opgaveskrivningen tager jeg lige en pause fra den statistiske analyse og viser jer nogle af de seneste køb samt en meget fin gave :)

Det øverste stof med fuglene her har jeg fået af Shina. Jeg er helt vild med det og glæder mig til at bruge det. Tusind tak, Shina. Det er god karma! Og som nogen vil vide, forsvinder karma ikke, men sendes videre...


Det øverste grønne her har længe været blandt mine yndlingsstoffer, så jeg er glad for nu at have et stykke, der er stort nok til at jeg kan lave en sofapude af det. Det skal ske hurtigst muligt efter jeg har fået sommerferie :) Det andet grønne er jeg også vild med. Jeg kan lide mange farver, men har en særlig svaghed for grønt.


Lidt sengetøj med børnemotiver er det også blevet til. Det med fuglene regner jeg med at bruge som sengetøj indtil det rigtige projekt dukker op - hvis jeg da nænner at klippe i det. Det lyserøde kunne jeg ikke lade være med at købe på trods af at jeg faktisk ikke så godt kan lide farverne. Motivet er skønt og er i øvrigt det, som Småfolk har lånt på den brune body nederst til højre. Jeg kan i øvrigt meget bedre lide de farver. Synes det er en sjovt, når man finder de gamle sager, som de nye er inspireret af (jvf. sidste indlæg).


Endelig har jeg også købt lidt tapet af Malene. Hun sælger nogle fine tapeter på sin blog. Jeg regner med at pynte en mindre væg i en mellemgang ind til vores soveværelse med de gule blomster i løbet af sommeren.


Ønsker jer en god weekend! Nu hører i nok ikke mere fra mig før jeg har afleveret opgave på tirsdag - og så har jeg sommerferie :D

mandag den 17. maj 2010

Gode gaver og fine fund

Jeg følte mig meget ung søndag morgen, da jeg og de sidste gæster efter Stinus' Ph.D-fest, så morgensolens første stråler. Og endnu mere ung følte jeg mig, da jeg klokken otte tog på loppemarked sammen med min veninde Kim med rester af alkohol i blodet og uden at have sovet... Det er en skøn og surrealistisk følelse at feste til den lyse morgen - og så foretage sig et eller andet ude i den virkelige verden blandt mennesker, der har sovet og som ikke har makeup ned til midt på kinderne :)

På søndagens loppemarked gjorde jeg en masse skønne fund - måske fordi jeg var der lidt tidligere end sædvanligt.

Blandt andet fandt jeg en sød børnestol, der lige skal have lidt ny maling og en skøn dukkeseng, der slår den jeg fandt sidste weekend. Og så fandt jeg et meget stort og solidt dukkehus, der får en omgang maling og lidt tapet, når jeg har fået sommerferie. Planen er, at det ikke skal indrettes med køkken, badeværelse osv., men bare leges med som det er - og hvis Thore så viser interesse for det, kan vi gøre mere engang.


Jeg fandt også denne skønne røde lampe og et par børnebogsklassikere af Ole Lund Kirkegaard. Det er så skønt at man kan finde så mange gode bøger til ingen penge på loppemarkeder! Af Kim fik jeg den søde børnebøjle og en sød undertrøje til Thore.


Også Stinus' mormor har været i gavehumør og strikket denne søde stribede vest til Thore. Desværre er den af kunststof, hvilket jeg synes er rigtigt ærgeligt, når nu hun har gjort sådan et stort arbejde. Det er ikke så lækkert som uld og bomuld, synes jeg. Så jeg pønser på at forære hende en kurvfuld uldgarn i fine farver, så hun har lidt at bruge af, hvis hun får lyst til at være kreativ :)
Jeg har også købt en vest på nettet, som nok passer næste vinter.


På loppemarkedet fandt jeg også den grønne kyse her med det næsten det samme mønster, som man i dag kan se på børnetøj fra Ej Sikke Lej. Den er imidlertid ældre og af mærket Fix. Synes det er sjovt at mange af de fine mønstre, der er på børnetøj i dag er brugt tidligere. Det samme gælder Holly's kløvere, der oprindeligt blev produceret under navnet Nieland. Den lille slå-om-bluse med bindebånd er fra Stinus' barndom. Nederst er de nye udgaver af de gamle mønstre.


Min mor, der også deltog i lørdagens festligheder, havde blandt andet denne fine gave med til os - Cafax kaffedåsen øverst til højre herunder. Den fandt straks en plads blandt de andre kaffe- og kakaodåser på vitrineskabet i køkkenet og fortrængte en anden dåse til en plads på anden række bag de andre. Nu vi er ved dåserne, må jeg lige vise en af mine yndlinge - nemlig kakaodåsen med de sjove øjne.

onsdag den 12. maj 2010

Dagens indkøb

Udover vejledermøde omkring min eksamensopgave, blev det også til lidt nyt stof. Nu kan jeg vist snart ikke bruge mit forestående sengetæppeprojekt som undskyldning for at købe mere stof. Jeg har efterhånden rigeligt til det projekt. Nu glæder jeg mig bare til at få sommerferie og finde saks og symaskine frem, så stofferne kan blive forvandlet.


Her er jeg særligt glad for de to øverste stoffer...


... og her for det midterste, som lige er mig. Synes at farverne er lidt underlige sammen, men det gør det mere spændende at se på - og så er mønstret skønt :)

I denne uge skal jeg udover eksamensopgaven, forberede lidt i forbindelse med den store fest vi holder lørdag i anledning af, at Stinus er blevet Ph.D. Der kommer både familie og gode venner, så jeg glæder mig rigtigt meget. Det er desuden en god pause midt i eksamensperioden.

God dag!

tirsdag den 11. maj 2010

Besøg og små loppefund

I søndags havde jeg undtagelsesvis lavet en aftale trods eksamenstravlhed. Min veninde Mie kom forbi med sin kæreste og sin søn Vitus og vi havde en rigtigt hyggelig dag, hvor vores jævnaldrende sønner legede sammen. Det var rigtigt sjovt at opleve dem sammen. Der er desværre gået lang tid siden sidst. Dagen bød blandt andet på fangeleg i haven, hoppen til "Bamse & Kylling" i sofaen og god mad til voksne og børn. Skønt! Den slags dage må der komme flere af til sommer :)

Her læser Mie for ungerne.


Og her leger de i haven.


Dagen startede tidligt med en tur på det lokale loppemarked, der havde åbent for første gang denne sæson. Jeg fandt blandt andet disse skønne shorts til Thore og Alfons Åberg-dukken, som han som forventet blev rigtigt glad for.


Jeg fandt også en dukkeseng, som skal have en omgang maling, samt madras, pude og dyne, før bliver en fødselsdagsgave til Thore. Og jeg fandt denne fine lille porcelænshest til mig selv. Den står nu på "oldemorskabet", hvor der står en masse porcelæn og billeder i bedste oldemorstil og hvor sølvskeerne bor i øverste skuffe. Det må i se en anden dag :)


God dag!

mandag den 10. maj 2010

Mere uro...


Jeg har længe puslet med idéen om at en hjemmelavet uro til at hænge over puslebordet. Jeg havde en idé om en sky eller trækrone set nedefra med dråber eller æbler. De skulle være lavet af pom pom'er i forskellige farver, men da jeg opdagede at de i Søstrene Grene havde disse skønne filtkugler, sparede de mig en masse arbejde. Jeg blev imidlertid ikke så tilfreds med min sky, så i stedet kom denne gamle lampeskærm til at indgå i uroen - og jeg synes egentlig resultatet er blevet rigtigt sjovt :)


God aften!

fredag den 7. maj 2010

Stofafhængighed og eksamensprojekt

Jeg må erkende at jeg er stofafhængig og fik næsten en mindre krise, da jeg i morges opdagede at nogle dynebetræk, jeg havde fået ordrebekræftelse på, var solgt til anden side fra en stofpusher på nettet. Øv, altså! Men så må jeg trøste mig med de mange andre fine stoffer, jeg trods alt har - og med at jeg alligevel har langt mere end jeg kan nå at bruge den næste lange tid.


Her er de senest tilkomne stofstykker til samlingen. Planen er, at de skal indgå i projekt sengetæppe, som jeg glæder mig til at hygge med til sommer, når jeg forhåbentlig kan få en ny symaskine, der faktisk duer. Det er godt at have noget at glæde sig til på den anden side af eksamenslæsningen, der kalder nu.

Mit selvvalgte emne er "Danskernes moral og religiøsitet" og jeg ser på Værdiundersøgelsen, som er meget omfattende og dækker mange interessante emner.

God dag!

onsdag den 5. maj 2010

Endelig heldig!

Endelig var jeg heldig, da jeg i dag fandt et skønt gult og orange retrosengesæt i en genbrugsforretning.


Da jeg langt fra skal bruge det hele selv, vil jeg gerne bytte med noget af det og lægger det i blogbutikken ved lejlighed.

Jeg har ændret planer i forhold til mit sengetæppe til vores seng og hælder nu til at lave det mere spraglet. Hvis jeg så bliver træt af at se på det, kan jeg lave et roligere i blå nuancer senere. Jeg har for sjov forestillet mig, hvordan en del af det kunne se ud:


God dag!

søndag den 2. maj 2010

Tapeter

Jeg har for nylig købt disse tre vidunderlige tapeter på Trendsales. Husker at en af mine læsere for nyligt spurgte, hvor jeg havde købt det med de orange dyr, da jeg for nogen tid siden viste en rest frem, som jeg havde fået fingre i. Men efter at have mistet alle mine kommentarer ved adresseændringen, husker jeg ikke hvem. I hvert fald kan alle disse tapeter, så vidt jeg ved, stadig købes på Trendsales.


Selv synes jeg at det med Adam og Eva er vildt sjovt. Jeg savner bare en skummel slange midt i paradiset - men den er så på det andet tapet ;) Æblet er i hvert fald ikke til at overse...

God aften!

Nyt i blogbutikken

Så har jeg fået ryddet lidt op i bunkerne af stof og har lagt lidt nyt ind i blogbutikken til bytte og salg.


Hvis der er noget du kan bruge, må du gerne skrive inde på blogbutikken. Så er det lidt nemmere at finde rundt i :)
 
Related Posts with Thumbnails