fredag den 30. april 2010

Masser af stof

Jeg har de sidste dage fået slæbt en masse nyt stof til huse.

Disse fire stoffer synes jeg er skønne. De to nederste bytter jeg gerne og lægger dem ind på blogbutikken snarest.


Disse to stoffer er allerede blandt mine absolutte yndlingsstoffer.


Jeg elsket grønt, men har ikke haft meget held til at finde grønt retrostof og det blå samler jeg til mit kommende sengetæppeprojekt, som du kan se lidt af herunder:


Stoffet i midten har jeg netop byttet mig til nogle få stykker af med Malene, der har bloggen Kreakriller. Skulle du have noget blåt stof, som du synes vil passe ind, og som du vil sælge eller bytte, må du endelig sige til :) Jeg bruger lapper a 25*25 cm.

I min change away med Malene, byttede jeg mig også til dette skønne stof, som jeg regner med at forvandle til en stor og dejlig sofapude.


Jeg har også erhvervet disse to vintagestoffer og bytter gerne med det med de lyserøde roser:


Lidt børnestof er det også blevet til... Blandt andet har jeg købet dette stykke med mumitrolden, hvor der også er en sjov bort, hvor han laver alle mulige ting, samt to juniorbetræk med denne søde elefant.


Som rosinen i pølseenden faldt jeg over dette kattesengesæt i en lille butik. Jeg kan virkelig ikke stå for børnesengetøj :)Ønsker en god feriedag :)

torsdag den 29. april 2010

Alt i en højere enhed

I går var jeg til koncert med Annika Aakjær på Jazzhouse i København. Det var en fantastisk oplevelse! Mine høje forventninger blev mere end indfriet. Udover at hun er dygtig til at skrive musik og lege med ord, var hun virkeligt underholdende mellem numrene - og spændte fra alvor til morskab. Og endelig var hun virkeligt intens live.


Hun sang også en af Peter Sommers sange som en hyldest til denne. Det var sjovt at opdage, at hun også kan lide ham. Jeg er rigtigt glad for dem begge og synes også at de minder lidt om hinanden.

Jeg købte og fik signeret en plade efter koncerten. Synes at den er virkeligt fin.


Ønsker Jer en god dag!

fredag den 23. april 2010

Ikke en tur hos numerologen...

... men en navneforandring er det blevet til.

Da jeg oprettede min blog for et lille halvt år siden, fandt jeg samtidig på navnet til bloggen, som hidtil har været "Kram og krimskrams". Jeg syntes at det forklarede godt hvad bloggen skulle omhandle. Kram har en dobbeltbetydning idet det både kan betyde et kærtegn og udtrykke kvalitet, mens krimskrams er det mylder af ting, jeg elsker at omgive mig med - både nyt, gammelt og hjemmelavet.

Desværre opdagede jeg hurtigt, at jeg ikke var ene om at have fundet på navnet, idet en svensk blogger har bloggen med det beslægtede navn Butik Krimskrams. Så nu var det tid til navneforandring, så hver kan have sit eget navn.


Billedet her af Thore og Stinus er fra sidste forår, hvor æbletræerne blomstrede. Tænk så meget der er sket på det år...

En anden overvejelse bag navneskiftet er, at det vil egne sig bedre som navn til hjemmelavede kreationer, hvis jeg på et tidspunkt skulle få lyst at forsøge mig med den slags.

Og endelig er netop blomster og æbler jo nogle af de skønneste motiver på de retrostoffer, som jo kunne tænkes at indgå i sådanne kreationer :)

Dette nyerhvervede æblestof er fx. på listen over mine absolutte favoritter.


I øvrigt ser det for mig ud som om skriften og billederne her på bloggen fylder mindre end sædvanligt. Det hele er ligesom blevet lidt smallere. Er der nogen der har et bud på, hvad man kan gøre for at ændre dette?

God weekend!

onsdag den 21. april 2010

Nye stoffer, andres hjemmestrik og hele to præmier

Jeg var på stofshopping i går og kom til min overraskelse og glæde blandt andet hjem med disse to gul/orange/lyserøde stoffer, som har nogle helt andre farver end hvad jeg sædvanligvis køber. Men farverne er glade og forårs-/sommeragtige - og så er det godt med en smule fornyelse ind imellem :)


Planen er at de blandt andet skal blive til et par puder til vores seng. Og en anden plan er at denne først skal have et stort patchworktæppe i blålige retrostoffer. Så jeg er godt i gang med at samle forskellige blålige stoffer sammen.

Derudover blev det også til disse fire stoffer.


Muligvis bytter jeg gerne med nogle af disse stoffer, når jeg har fundet ud af, hvor meget jeg skal bruge og sådan. Er du helt forelsket i ét, kan vi måske godt finde ud af at bytte. Jeg søger primært blomstrede retrostoffer i blå og grønne farver, samt retrobørnestof - gerne med dyr eller børn.

På min vej gennem byen, hvis egentlige formål var et tandlægebesøg, kiggede jeg også ind i en genbrugsforretning, hvor jeg fandt en masse nyt hjemmestrik til næsten ingen penge. Skønt! Jeg har tidligere på bloggen fortalt om hvordan det at lære at strikke står på "to do"-listen, men at jeg indtil videre må "nøjes" med andres frembringelser :)

Jeg købte blandt andet disse uldne sokker, som primært er tiltænkt de gæster, der ind imellem bliver lidt kolde om tæerne i vores gamle bondehus. Nogle er kønnere end andre og de lilla/blå-stribede bliver vist mine. Derudover synes jeg at dem med orange er superhyggelige.


Jeg fandt også en bordeaux hue samt et par blå vanter til mig selv. Og til Thore et par auberginefarvede sokker. Den turkis babyhue kunne jeg heller ikke stå for. Og det er faktisk lidt sjovt, for jeg plejer ikke at være til turkis, men her synes jeg det er den lækreste farve i verden. Nuancen må være noget særligt - eller også ser alt bare lækkert ud i det bløde uldne garn :)


Endelig må jeg jo lige fortælle jer, at jeg har været noget af en heldig kartoffel på det seneste. Jeg har nemlig vundet hele to give aways!

Jeg har vundet den fineste give away hos Hos Barnigjen - nemlig et gavekort til hjemmesiden Barnigjen, som bestemt er et besøg værd. De har både hjemmesyet børnetøj, vintagetøj og -ting, samt nyt børnetøj fra kendte mærker. Tusind tak for det - jeg glæder mig til at bruge gavekortet :)

Derudover har jeg vundet hos For 2 kr. blandet - nemlig et gavekort på en stand til Gentofte Loppemarked, da den første vinder trak sig. Loppemarkedet har åbent hver søndag fra den 11. april til den 3. oktober. Det ligger lige ved Charlottenlund Station. Så nu skal der ryddes op i gemmerne og så planlægger jeg at have en hyggelig dag med en veninde eller to i forhåbentlig strålende vejr :)

Hav en skøn dag trods vejret - der her også byder på sne!

tirsdag den 20. april 2010

Tæppeprojekt "in progress" og et tip til de dovne

Sig nærmer - med ganske langsomme skridt - færdiggørelsen af mit første patchworktæppe.


At det tager lang tid gør dog ikke så meget, for det er jo fantastisk at se de små lapper, som man selv møjsommeligt har udvalgt, blive forvandlet til et tæppe. En af de primære grunde til, at det tager lang tid er, at jeg kun syer, når jeg har krea-aften med min veninde Kim, som har en symaskine, der fungerer. Udover kreativitet, der skal udleves, skal der jo også snakkes og så skal der drikkes Asti, hvilket også kræver sit. Men en dag, bliver det nok færdigt - og en dag køber jeg nok min egen symaskine. I øvrigt vil jeg meget gerne høre, hvis nogen hører om en billig symaskine i et supermarked fx. Tænker at det kan være godt nok til en start :)

Undervejs i tæppeprojektet har jeg gjort en skøn opdagelse, som jeg gerne vil dele med de mest dovne af jer: Limspray, der sparer én fx. for at skulle ri et tæppe som dette sammen - og som også kan bruges til applikationer. Man skal så bare lige huske at vaske tingene før brug, da det måske ikke er så sundt med limresterne...God dag!

mandag den 12. april 2010

Vilde dyr, blomster og stjerner...

I dag hentede jeg en længe ventet pakke med nogle mindre stykker tapet på posthuset. Desværre så tapetrøret ud til at være blevet trådt på, så noget af tapetet er blevet ødelagt. Men det meste kan heldigvis stadig bruges.

Blandt andet fik jeg lidt af dette skønne tapet, som jeg synes har nogle lækre farver:


Jeg fik også lidt mere af tapetet med de vilde dyr, som jeg rigtigt godt kan lide. Så nu har jeg nok til at jeg nænner at bruge lidt af det. Stoffet med Ole Lukøje er et babydynebetræk, som jeg endnu ikke ved, hvad jeg skal bruge til.


Jeg har desværre ikke tid til at sidde her længere, for nu skal der laves pensum!

mandag den 5. april 2010

Hygge i haven og mere tapet

I dag nyder vi den sidste feriedag i denne omgang. Det har været dejligt og også tiltrængt at have ferie. Vi har blandt andet været i gang med at gøre haven forårsklar og så har vi fået sandkasse...


I den forbindelse bliver jeg nødt til at gøre opmærksom på en ubehagelig opdagelse, jeg har gjort. Da vi skulle købe den, kunne man vælge mellem lærketræ og trykimprægneret træ. Førstnævnte kostede det dobbelte, hvilket undrede mig og jeg undersøgte forskellen. På diverse hjemmesider (herunder Miljøstyrelsens) advares mod at bruge trykimprægneret træ til sandkasser og andre legeredskaber, da det afgiver tungmetaller, der kan skade børn. Hvorfor det alligevel kan købes er mig et mysterium, men hermed er advarslen i hvert fald givet videre. Så her nyder Thore sin sandkasse af lærketræ.


I går fik jeg tapetseret med det nye tapet ved puslepladsen. Jeg er tilfreds med resultatet. Nu har det før så hvide hjørne fået lidt farve :) Kommoden med Thores tøj, som står ved siden af puslebordet, fik også lige lidt træer udover de wallsticker-elefanter, der var i forvejen.


Jeg fik også langt om længe hængt mit "Davregryn"-postkort op. Jeg har længe drømt om at have motivet som plakat, men vi har desværre ikke så mange ledige vægge, da en del af vores vægge er skråvægge. Et postkort kan der dog godt blive plads til. Kunstneren er Aage Sikker Hansen. Han har også lavet det andet lille postkort, vi har hængende.

Jeg har fået en pakke fra min mor, der blandt andet indeholdt denne uldne kaffevarmer, som hun har strikket på bestilling :) Jeg har endnu til gode at lære denne kunst, så det er rart, når man kan få glæde af andres evner.


Pakken indeholdt også dette sengetøj, som hun har fundet i en genbrugsforretning. Noget af det ryger i blogbutikken i nærmeste fremtid:

lørdag den 3. april 2010

Lokkemarked

I går var jeg på loppemarked i Forum - eller "lokkemarked", som jeg har hørt en lille pige kalde det. Det sidste er måske et mere passende navn, når man tænker på min hang til at opsøge den slags...

Der var virkeligt mange mennesker, men naturligvis også vældigt mange ting og det lykkedes mig - som altid - at bruge en sjat penge og slæbe en masse skønne ting hjem. Og faktisk kan jeg nu stryge et par ting fra ønskelisten, så ikke alt var impulskøb :)


Blandt andet fandt jeg den skønneste flødekande og sukkerskål i presset mintgrønt glas, et par dybe tallerkener med retroagtige blomstermotiver, en lillebitte Wiinblad-platte med nogle søde figurer og en blomstret skål. Til sælgeren af sidstnævnte fortalte jeg om min hang til altid at købe skåle på markeder og hun havde denne hyggelige kommentar: "Det ender altid med en skål".


Jeg fandt dette skønne smykkeskrin i træ til den nette sum af tredive kroner. Min mor har et næsten magen til, så der er lidt nostalgi forbundet med dette. Toget bringer også minder, da det er magen til det jeg havde som barn. Skeerne var jeg glad for at finde igen, da jeg tidligere har undladt at købe dem på loppemarked og lidt fortrudt det. Og jeg var også heldig at finde et par blå desserttallerkener til Confetti-stellet - lige den farve jeg manglede i god stand.


Lidt julepynt blev det også til trods for det spirende forår. Har længe ønsket mig en stork og fandt udover sådan én også et juletræstæppe og nogle ark med fine kræmmerhuse og julekurve til træet. Så nu kan julen bare komme an, når det bliver tid.


Endelig købte jeg også lidt sengetøj og stof. Noget af det bytter jeg gerne med og det ryger nok i blogbutikken på et tidspunkt. Andet ryger i gemmerne. Mest vild er jeg med det øverste stribede, som har en virkeligt underlig, men interessant farvekombination.

I dag fik jeg også dette tapet med posten:


Af det blomstrede har jeg kun nok til et mindre projekt - selvom jeg ville elske at have til en væg. Havde jeg det, skulle der nu nok forhandles lidt herhjemme før tapetsering. Det andet skal vi tapetsere med ved puslebordet, så der kan komme lidt farve. Jeg bytter muligvis gerne med det, når jeg har brugt det jeg skal :)

God lørdag!
 
Related Posts with Thumbnails