mandag den 29. marts 2010

Ferie og fund

Nu hvor vejret er til det og der er ferie, nyder vi rigtigt meget at være ude i haven - ikke mindst Thore. Jeg nyder det også og synes det er ret eksotisk at lave havearbejde, da jeg altid har boet i lejlighed. Jeg bliver her overfaldet med et kram af Thore, mens jeg samler kastanjer på græsplænen. På billederne, der er taget indendørs, leger Thore med to af sine yndlingslegeting - fars mobiltelefon og Duplo-klodserne, som han bygger et højt tårn af.


Jeg var i dag forbi hos en kvinde og købe nogle bodyer til Thore fra Småfolk. Synes de har nogle herlige motiver. Flere af dem har vi faktisk også i forvejen.


På vejen hjem kiggede jeg forbi min lokale genbrugsforretning og gjorde disse små fund.


De tre puslespil, som lå i én æske, havde jeg magen til som barn, hvorfor de vækker minder, så dem måtte jeg have (selvom jeg faktisk har dem magen til i forvejen - også et genbrugsfund). Husker at jeg syntes figurerne var lidt uhyggelige. Er det bare mig eller er de lidt underlige?

God dag!

lørdag den 27. marts 2010

Nyt tapet

I dag modtog jeg min del af en lille byttehandel med posten. Det var nogle mindre stykker tapet. Jeg er især helt vild med begge børnetapeter. Skulle nogen af jer tilfældigvis ligge inde med noget mere af det eller i den stil, som I bytter med eller sælger, er jeg meget interesseret :)


Ønsker en god weekend!

fredag den 26. marts 2010

Færdigt arbejde, fin gave og andres hjemmestrik

Efter at jeg havde sat møblerne på plads, men smidt puderne meget tilfældigt på madrassen, så Thores værelse med det nye tapet sådan her ud i går:


Han blev med det samme han så det meget begejstret og ville snakke om, hvad alle dyrene hedder.

I går fik jeg den fineste gave forærende af min veninde Kim. Vi går ofte på loppemarked sammen og hun ved derfor at jeg igennem længe tid, faktisk helt siden jeg var barn, har haft et godt øje til denne figur, som jeg så altså fik i går. Den er lavet af Kai Nielsen, hvis figurer jeg generelt godt kan lide. Det er også ham, der har lavet Vandmoderen, som står på Glyptoteket. Figuren har en lille skønhedsfejl, men netop denne har jo gjort det muligt at den nu bor hos mig.


Indtil jeg får lært at strikke, må jeg nøjes med andres frembringelser og i dag modtog jeg således disse uldne trøjer til Thore. Jeg håber, at jeg får det lært inden det er tid til børnebørn. Vil gerne nå at strikke til mine egne børn. Jeg faldt for uglen i en forretning i dag. Den har plads til stearinlys, hvilket jeg ikke helt kan beslutte mig for om jeg synes er hyggeligt eller bare mærkeligt :) Endelig blev der også købt forårsblomster, som kan pynte herinde så længe de gider og siden i haven.

torsdag den 25. marts 2010

Her kommer mutter med kost og spand...

- tapetkost vel at mærke og i spanden er der tapetklister :)

Nu hvor jeg har fundet det helt rigtige tapet til Thores værelse, kunne jeg slet ikke vente med at få det op på hans værelse. Så i dag gik jeg i gang.


Så nu ser væggen sådan ud. Man kan se at tapetet stadig er fugtigt.

Nu hvor jeg var i gang med tapetklister m.m. fik jeg også lige færdiggjort et projekt, der længe har stået på "to do"-listen. Thore fik tapetfliser i sit legekøkken i køkkenet. Tapetet med flisemønstret bytter jeg gerne med og lægger det i blogbutikken i dag :)


Jeg havde på et tidspunkt nogle venner på besøg, der undrede sig lidt, da vi fortalte at Thore skulle have legekøkken. For os er det nu helt oplagt og bestemt ikke en "pigeting". Og i den sammenhæng kan jeg også afsløre, at det herhjemme er Stinus der står for den største del af madlavningen, så mon ikke Thore der har et godt forbillede?

Så endnu et hak kan sættes på listen over ting, der skal gøres. Skønt! Men zoomer vi ud på billedet før, afslører hyldernes rå kanter et nyt punkt på listen ;) Sådan er det jo nok altid.


Nu må jeg ud i det gode vejr og en tur på posthuset, hvor der venter mig en pakke :)

onsdag den 24. marts 2010

Dukkehår og skønne bytterier

Så fik dukkedrengen endelig hår på hovedet. Jeg har lavet den på Lisbeths dukkekursus og mødtes med hende i går, hvor jeg fik hjælp til at lave håret. Drengehår på dukker er lige lidt sværere end pigehår er mit indtryk.


Nu mangler jeg bare at kaste mig over at sy noget dukketøj, der minder om det Thore har. Men den passer også tøj i størrelse nyfødt, hvilket jo er vældigt smart. Dukken går selvfølgelig med savlesmæk, ligesom Thore. Denne er broderet af Stinus' mormor.

Da jeg besøgte Lisbeth blev der også sludret og så blev der byttet. Jeg var så heldig at få dette smukke tapet med hjem. Af de blomstrede har jeg til mindre projekter og af det stribede med dyr nok til at tapetsere under den skråvæg på Thores værelse, som jeg et stykke tid har ledt efter det perfekte tapet til. Det er dette her!


Der er også blevet byttet per brev. Jeg har byttet mig til stoffet her med Julie. Det lilla er enkelte lapper til vores sengetæppe og det gul/orange/lyserøde bliver til lidt flere lapper. Tak for byttet!


Ønsker alle en skøn dag!

torsdag den 18. marts 2010

Så kom posten


Jeg har netop modtaget dette vidunderlige babydynebetræk med posten - og det er altså et mønster lige efter mit hoved. Jeg holder også meget af retroblomster, som mange andre heromkring, men for mig er der intet der kan slå fint børnestof :) Dynebetrækket får nok lov at være helt og blive brugt på babydynen, som vi bruger som et lille tæppe i Thores legekrog.

Ønsker jer alle en god dag!

Små køb

Det er vist ved at blive en hyppig vane det her med at slå et smut - eller en omvej - forbi en genbrugsforretning. Men det er jo svært at tale sig selv fra det, når man så ofte synes at man gør et kup. Det er altså lidt vanedannende. Til gengæld har jeg lært mig kunsten at forlade en butik tomhændet, hvis der virkelig ikke er noget at komme efter.

I går fandt jeg blandt andet disse ting:


Sengesættet med Kaj og Andrea er jeg sikker på, at Thore vil elske. Hånddukkerne, som vi også har, er blandt hans kæreste legetøj. Jeg var så heldig at finde et par bluser fra Småfolk, som Thore vil passe om et årstid, der trods brug, stadig er udmærkede. Der var også et dynebetræk med små bamser, som jeg ikke kunne stå for. De pigede farver gør, at jeg ikke helt ved, hvad jeg skal med det, så jeg har lagt det i blogbutikken og bytter gerne :)


Dukketøjet her kunne jeg heller ikke stå for. Det var nærmest gratis og især er jeg vild med den røde frakke og den mørkeblå fløjlsnederdel. Jeg tror at det indtil videre bare bliver gemt. Thores dukke er jo en dreng og der er dette tøj ikke så egnet, men i størrelsen passer det fint. Jeg planlægger at lave en pigedukke på et tidspunkt - bare for at øve alt det jeg lærte på Lisbeths dukkekursus - så der kan jeg jo bruge dette :)

mandag den 15. marts 2010

Er de sjældne?Efter at have hørt "Er De Sjældne?" som opvarmning for Peter Sommer (som jeg også holder meget af) for efterhånden lang tid siden er jeg blevet helt vild med deres musik.

Du kan se egen hjemmeside her og høre musikken her.

Jeg synes det er så dejlig musik, så det måtte jeg lige dele :)

Lørdag

Min lørdag bød som sagt både på loppetur, syning og fest. Dagen startede med brunch hos min veninde Kim ved dette veldækkede bord. Vi samler begge på mumikrus, gammelt porcelæn og fajance.


Derefter gik turen rundt i hendes lokale yndlingsgenbrugsforretninger. Jeg fandt blandt andet disse herligheder:


Blåbærhuen er det allerbedste, synes jeg. Den vil passe Thore fint her til foråret. Han har en lignende i en mindre størrelse, som han desværre voksede fra før vi nåede at bruge den ret meget. Og så er der fine gamle lyseholdere, hvilket passer en kagefetischist som mig udemærket. Tørklædet er til mig selv og det af dukketøjet, som den kan passe, får Thores dukke. Jeg er helt sikker på, at det er en rigtigt god idé med en dukke og dukkevogn til en dreng. Muligvis vil han ikke lege så meget med det som en pige ville, men han får muligheden for også at finde den omsorgsfulde side i sig selv. Og vi har da allerede været vidner til at dukken og bamsen skulle puttes med dyne og drikke vand. Jeg tror det er rigtigt godt at børn af begge køn får lov at lege med forskelligt legetøj :)


Arkitektlampen fik jeg af Kim, der havde klunset den. Jeg havde nemlig fortalt at jeg lige manglede sådan en til mit skrivebord, som indtil videre har måttet nøjes med en mindre charmerende Ikea-version. Så denne røde er helt perfekt. Jer er i gang med lidt fornyelse i skrivekrogen og viser den frem, når den er færdig :)
Lamperne med arme, der kan drejes, tænker jeg vil passe godt i sofakrogen, hvor vi mangler lidt lys. Men de savner en kærlig hånd og skærme, før de er klar. Jeg fandt også en lysegrøn emaljeskål samt lidt nips til sy-og kreakrogen.

Resten af dagen og det første af natten gik med syning og hygge, der blandt andet involverede et par flasker Asti. Jeg nåede et sy alle mine lapper til Thores tæppe sammen til rækker. Forhåbentlig bliver rækkerne syet sammen torsdag aften, hvor der igen er kreativ hygge.

fredag den 12. marts 2010

Et lille smut...

Jeg kunne ikke dy mig for et lille smut i min yndlingsgenbrugsforretning i eftermiddag. Og som det tit sker, når jeg er der, går jeg hverken tomhændet eller skuffet hjem. Således bragte jeg i dag disse små fund med hjem.


Jeg fandt først og fremmest noget meget fornuftigt, der har sparet mig en masse penge - er det ikke en typisk måde at retfærdiggøre sine køb? ;) Det er de tre ærmeløse røde bodyer jeg mener. Jeg synes at det begynder at blive sværere at finde bodyer til Thore, der lige er på vej i en 92 og han skal jo have noget, der ikke er langærmet her til sommer. Så jeg var rigtigt glad for at finde disse, der er helt perfekte i størrelsen. I øvrigt køber eller bytter jeg mig gerne til velholdte aflagte bodyer fra Småfolk med drenge-/unisexmotiver i str. 92 og 98 - uanset ærmelængde :)

Udover bodyerne fandt jeg også et dukkepudebetræk med sjove dyremotiver og et par søde og fine små bamser, der gør mig helt nostalgisk, da jeg som barn selv havde en magen til bamsen, som vistnok er væk. Jeg fandt også en håndfuld påskepynt, hvoraf det meste er til troldegrenen, som allerede er pyntet, da det spreder forårsstemning. Jeg overvejer om ikke den skal hænge hele året med noget pynt, der passer til årstiden - hvis Stinus er med på den ;)
Jeg fandt også en lille badeand af den gamle slags af hård plast, som ser ny ud. Den må med i badekarret. Og jeg fandt en nyere Ole Lukøje-lampe, som jeg købte pga. skærmen. Derudover har den en fin spilledåse med "Ole Lukøje"-melodien indeni. Og jeg overvejer lidt om jeg kan finde ud af at lave en ny "krop" til lampen, som spilledåsen kan komme ind i - enten i gips eller porcelæn. Nu må vi se...

Jeg overvejer at bruge skærmen - evt. med noget blomstret retrostof til hende her:


Klokkeblomst-lampen er blandt mine bedste fund nogensinde. Jeg mener at jeg gav 150 kr. for hende, hvilket er totalt foræringspris, da denne er en af de sjældnere af den type lamper. Men hun har aldrig haft den rigtige skærm - hvilket vistnok er en stjerneformet. Jeg overvejede på et tidpunkt at forsøge mig med at lave en klokkeblomstformet skærm - af en anden skærm, men har endnu ikke fået eksperimenteret med det. Jeg har indtryk af at det at ombetrække lampeskærme er lidt af en kunst. Er der nogen, der har erfaring med det?

Endelig fandt jeg også lidt stof, som jeg gerne bytter med stykker af. Det kan findes i blogbutikken.


Det røde er ubrugt metervare, men jeg mener at det er stof fra 70'erne.

I morgen står den på tæppesyning og hyggedag. Jeg er spændt på, hvor langt jeg når.

God weekend!

torsdag den 11. marts 2010

Hyggeligt besøg og længe ventet pakke

I dag fik jeg besøg af min veninde Ina og hendes lille søn Bjørn. Det var superhyggeligt. Det er helt vildt så stærkt det går i den alder han har (han er omkring syv måneder). Der sker så meget mellem hver gang vi ses.


Bemærk lige den fine dinosaur Ina har applikeret på de hjemmesyede bukser. Det er første projekt og enormt vellykket, hvilket giver mig blod på tanden til også at kaste mig ud i det på et tidspunkt. Men nu skal jeg lige have syet føromtalte tæppe først :)

Og så modtog jeg den længe ventede pakke med stof fra Lullaby. Disse to er mine absolutte favoritter. Det med dyr er desværre kunststof (det vidste jeg godt i forvejen), så jeg er lidt i tvivl om, hvad jeg kan bruge det til. Dyrene er ret store, så jeg tror det er bedst at lade det være et ret stort stykke. Har I nogen forslag til, hvad man kan bruge sådan noget stof til? Har selv tænkt på et forhæng af en slags, men mangler bare ikke lige sådan et.


Nu er det vist over min sengetid - godnat herfra!

Første tæppeprojekt og nyt stof

Jeg har igennem længere tid planlagt at lave et lege-/sengetæppe til Thore. Første udkast til valg af stoffer kan findes her på bloggen i et tidligere indlæg. Siden har jeg både købt og byttet mig til en del og der er således kommet mere kulør på mit tæppe. Især er jeg glad for at der er kommet grønt på tæppet, men den gule synes jeg også er skøn. Så tak til alle jer, der genkender en stump stof, som jeg har byttet mig til med Jer :) Nu er alle stofferne klippet ud og lagt i orden og venter kun på at blive syet sammen, hvilket forhåbentlig sker på lørdag, hvor jeg skal besøge min veninde Kim. Vi starter med brunch, fortsætter med loppebesøg og kreadag og slutter med en fest - det kan man altså godt have to mennesker! Nu må vi se, hvor meget jeg når - der skal jo også være tid til at snakke ;)


I går var jeg på købe-/byttebesøg hos en anden stofelsker og havde disse skønne blå stoffer med hjem.


Jeg byttede mig også til det øverste herunder - et babypudebetræk og en lille rest gult, som allerede indgår i legetæppet. Nederst ses de to stykker stof, jeg modtog i min change away med Julia. Synes de er rigtigt fine.


Endelig skulle jeg også lige et smut ind i en genbrugsforretning på vejen. Der fandt jeg bl.a. dette:


Stofferne, som begge er babysengesæt, bytter jeg gerne med stykker af. De kommer nok på blogbutikken snart. Uglen overvejer jeg at give en omgang spraymaling, da jeg ikke er vild med det rå ler. Og underkopperne skal nok under planterne, når der mangles en underskål.

I øvrigt var jeg jo i biografen og se "Alice" i går - og jeg blev ikke skuffet. Den var fremragende! Så medmindre du ikke kan lide eventyrfilm, er det bare om at komme afsted. Men jeg anbefaler at vælge en sen forestilling, så folk ikke sidder og skal forklare deres børn handlingen imens filmen spiller... Endnu en ting på huskelisten om børneopdragelse - huske at lære sine børn at man er stille i biografen og kan snakke bagefter - ellers må man nøjes med dvd'er derhjemme :)

tirsdag den 9. marts 2010

AlicemaniaIh, hvor jeg bare glæder mig til i morgen. Og det er kun blevet bedre efter at jeg har læst anmeldelser og anbefalinger af Tim Burton's filmatisering af alle tiders klassiker "Alice i Eventyrland". Da jeg hørte om filmen første gang vidste jeg bare, at dette var noget helt særligt. Udover at jeg så længe jeg kan huske, har været stor Burton-fan er universet, som Alice møder, også blandt mine favoritter. Og nu må det da snart kulminere i noget, der kunne hedde "Alicemania". Her er et hurtigt kig på nogle af de Alice-relaterede ting, der bor i vores hjem.Stoffet er købt fra USA og er af japansk oprindelse. Jeg synes det er skønt og blev helt forelsket, da jeg så det, men har endnu ikke besluttet, hvad det skal bruges til. Uret er indeni coveret til Gwen Stefani's album "Love. Angel. Music. Baby.", som er blandt mine favoritalbums, når der er dømt fest. Albummet trækker meget på Alice-æstetikken - blandt andet i videoen til "What You Waiting For?", som jeg ret godt kan lide. Normalt hører jeg ikke decideret popmusik, men der skal være plads til undtagelser, som altså Gwen Stefani og også Madonnas 80'er-musik.

De otte forskellige kopper med blomster og guldkanter har siden jeg købt dem mindet mig om Alice og jeg har længe puslet med tanken om at invitere mine veninder - eller nogle af dem i hvert fald - til et skørt, skørt teselskab i anledning af min ikke-fødselsdag :)


Denne fine og gamle udgave af historien om Alice var jeg så heldig at få at min veninde Kim, da hun havde to meget fine, men forskellige udgaver. Det betyder endnu mere at få fine gaver, når man ved at giveren også værdsætter den slags.

I forvejen havde vi en ny paperback-version af bogen, men den føles ikke ligeså rigtig, da illustrationerne ikke er de klassiske.


Da jeg først så dem undredes jeg meget, for tegneren er jo ikke specielt god. Men den er alligevel ret sjov, for det gik op for mig at disse tegninger er Lewis Carroll's egne.

mandag den 8. marts 2010

Sushi, stof og shopping


I lørdags havde vi besøg af Stinus' storesøster og hendes kæreste. Da de også er glade for sushi, var det en oplagt dag at kaste sig ud i det projekt. Så vi gik begge i køkkenet og hyggede os med det et par timer før de kom. Jeg har lavet sushi selv flere gange og synes slet ikke det er svært, så vil opfordre alle sushi-elskere derude til selv at prøve at lave det. Til sushien spiste vi nogle af de tangsalater, man efterhånden finder i mange fiskeforretninger. Det er rigtigt lækkert tilbehør.


Forleden købte jeg disse to bodyer til Thore. De får lige selskab af nogle af yndlingsbukserne her på billedet, da jeg synes de passer så fint i farven. Bukserne har det sødeste stjernefoer, som måske er lidt svært at se her. Min mors moster sendte os desuden et par skønne hjemmegjorte gaver forleden. Der var en vest til Thore og et par grydelapper, som dem min oldemor altid lavede, i farver jeg selv havde ønsket.


Stofferne her har jeg byttet mig til i en change away med Dorthe. Da jeg ville fotografere dem i aftes, var Thore ikke meget for den idé og stillede sig konsekvent på stofferne eller tog dem og gik - alt imens han grinte og fjollede. Det var ret hyggeligt.

Nu må jeg ud at nyde solskinnet til og fra vuggestuen :)

fredag den 5. marts 2010

Endnu en blogbutik har set dagens lys...

Efter at have nydt at besøge diverse blogbutikker rundt omkring i bloglandet og have brugt lang tid på at sende billeder i forbindelse med change aways, har jeg besluttet selv at åbne en af slagsen og nu er den klar.


Det er lidt en blandet landhandel af børnetøj, stof, loppefund og indtil videre et enkelt tapet. Alt kan byttes og i princippet købes.


God fornøjelse med at snuse i butikken ;)

tirsdag den 2. marts 2010

Fineste forårskøb og -bytte

Jeg har de sidste par dage gjort et par gode køb - både nyt og gammelt, samt modtaget lidt bytteri. Du vil se, at påfaldende meget af det jeg har købt er gult. Måske noget med forårshumøret, der har indfundet sig?

Lad os starte med det aller-allerbedste. I dag var jeg så heldig at finde denne skønne gule dukkevogn fra Brio i en genbrugsforretning. Den er helt perfekt til Thores dukke og bamserne, da den ikke er så piget, som den klassiske lille røde, som vi også har til at stå i gemmerne. Havde jeg ikke fundet denne, havde vi nu brugt den anden.


I samme forretning købte jeg også en lille pose blandet påskepynt. Intet af det er fantastisk, men synes det af træ er meget hyggeligt. Det andet, der bare fulgte med, minder mig om noget man kunne købe i 90'erne og jeg er sikker på, at jeg havde elsket det, hvis jeg havde haft det som barn. Det bliver nok bare gemt væk indtil videre. På posthuset faldt jeg for årets gækkebrev, som min mor, der elsker vintergækker, skal have. Normalt køber jeg ikke færdige kort, da jeg synes det er upersonligt og uopfindsomt, men dette kunne jeg altså ikke stå for.


I dag modtog jeg også en pakke fra Sara, der har bloggen Bournonville. Vi har byttet endnu engang. Sammen med det skønne gule retrostof, som vi havde aftalt at bytte, lå et skønt kort og den allerfineste lille sommerfugl. Den er jeg vildt glad for :) På brevet havde hun sat et mærke, hvor der stod "Ikke flere mumitrolde!". Det var morsomt fordi vi sidst byttede mumi for mumi. Tror bestemt at mærket må på postkassen. Tusind tak for den fine pakke!


I dag kom også den væglampe vi mangler på Thores værelse. Så nu kan vi kan læse bøger i hans hyggekrog på madrassen blandt de mange mumipuder. Meget godt kan siges om svampelamper og Barbapapa-lyskæder, men godt læselys giver de ikke... Min eneste anke ved lampen her, som er fra Waterquest, er at den har sort ledning - og da det ikke pynter på den hvide væg indbyder det altså til en udskiftning. Forstår ikke lige, hvorfor den ikke har hvid ledning... I går efter kaffeslabberas med min veninde Mie, der bor på Amager, kiggede jeg i et par butikker på vejen hjem og fandt bl.a. kaninknagen her, der skal hænge på badeværelset med Thores badehåndklæde. Et hurtigt visit i en genbrugsforretning gav mig forklædet her i udbytte.


De andre par ting jeg har erhvervet, må I lige vente med at se, da de ikke passer så godt i mit forårsfarvetema :)

God dag!

mandag den 1. marts 2010

En lille ny i familien

I går kom jeg træt hjem efter en hård, men også smuk fødsel. Jeg har brugt weekenden i selskab med en håndfuld skønne kvinder på Lisbeths første dukkekursus. Det har været fantastisk hyggeligt og der er blevet grint, sludret og syet til den store guldmedalje. Men jeg fik også sat tålmodigheden lidt på prøve, da ikke alle dele af projektet var lige nemt - hvilket selvfølgelig kun gør mig endnu mere stolt af præstationen - som ved enhver krævende fødsel :) Alt i alt var det dog overkommeligt, men bestemt et håndværk, der bør indgyde respekt.

Dukkebarnet, der søndag så dagens lys med sine skønne blå øjne, ser du her:


Jeg kunne selvfølgelig ikke vente med at give dukken til Thore, men det burde jeg måske. For det kære barn har endnu ikke fået hår på hovedet, hvorfor jeg har klædt ham i babytøj med hjelm - faktisk størrelse 50 fra skuffen. Derfor har dukken nogle sting i nakken fra øjnene (man syer igennem hovedet), som ikke er så pæne - og det syntes Thore var lidt underligt. Jeg vil arbejde på snarest at give barnet hår og senere sy lidt tøj a la det Thore går i. Thore udbrød "Babyyyyy!", da han så dukken og viste straks omsorg og interesse for den. Nu må vi se, om den er spændende på sigt.

Her er lidt stemningsbilleder fra aftenen:


Lisbeth var en tålmodig og dygtig lærer og jeg er meget taknemmelig for at hun har lært mig dette håndværk. Jeg er helt sikker på, at dette ikke bliver min sidste dukke. Det må klart gentages :)

Tak til Lisbeth - og også alle jer andre for godt selskab!

Lisbeth har bloggen Smilerynker, hvor du kan læse mere om hendes lækre dukker og alt muligt andet.

Nu vil jeg skynde mig ud i snevejret (igen) og hente Thore i vuggestuen.
 
Related Posts with Thumbnails