tirsdag den 23. februar 2010

Mere bytteri og lidt køb...

Jeg har været så heldig at modtage en masse skønne breve med fine ting siden sidst.

I en Change Away med Christina, der skriver bloggen Krudtuglens Mor, har jeg blandt andet byttet mig til disse skønne pudebetræk.


Dem i gule nuancer er babystørrelse, det med Bambi voksenstørrelse og det blå med patchworkmønster er dukkestørrelse. Jeg tænker at det kan være pude til den dukke, jeg snart skal sy til Thore. Mere herom senere. Pudebetrækkene skal ikke se en saks, hvis det står til mig (og det gør det heldigvis), men bare forblive som de er - skønne!

I pakken var også alle disse herligheder:


Jeg er vild med dem alle sammen og planlægger at lade flere af de små stykker stof indgå i Thores tæppe. Han fik desværre lige fat i garnenden på den ene oldemorfirkant, så nu må jeg se, om mine nyerhvervede hækle-skills, kan redde den. Det tror jeg godt de kan :) Jeg synes i øvrigt det er en rigtigt lækker petroleumsblå farve de firkanter har. Tak for det hele!

Med Sara, der skriver bloggen Bournonville har jeg byttet mumistof, og hun sendte også nogle andre fine små stykker stof med. Tak for det også! Det blå har jeg dog byttet mig til via Trendsales - og det er herligt, men desværre et meget meget lille stykke, kun lige akkurat nok til et par små firkanter i et tæppe eller lignende.Endelig har jeg også købt et stykke stof via Trendsales i alt for dyre domme for et alt for lille stykke. Bare fordi jeg måtte eje det. Det skal blive til den ene side af en sofapude er min plan. Skulle nogen derude have mere af dette stof, vil jeg meget gerne bytte, da jeg egentlig gerne ville have en større pude med stof på begge sider :)


Perlearmbåndene har jeg købt i den lokale genbrugs. Synes de er skønne - både fordi fordi perlerne er af glas, men selvfølgelig også fordi farvesammensætningen er skøn.

I denne uge går jeg og glæder mig til en kreativ weekend, da jeg skal på et dukkesyningskursus, som Lisbeth holder. Jeg glæder mig til at lære og møde nogle nye mennesker og ikke mindst til at komme hjem med et færdigt resultat og give Thore sin dukke, der skal være en dreng og ligne ham så meget som muligt. Jeg synes egentlig at man skal forsøge ikke at gøre så meget forskel på piger og drenge i opdragelsen - også i forhold til hvad man giver dem af legetøj. Så vil den forskel, der nok er alligevel, i hvert fald ikke være indlært, men mere "naturlig".

Ønsker alle en god dag!

onsdag den 17. februar 2010

Snøft!

Øv, hvor er jeg bare træt af at være syg. Jeg er blevet syg - igen. Der burde være en regel, der fritog én fra sygdom, når man lige har været syg. Men det er der ikke... I mellemtiden må jeg så hygge mig herhjemme - og det går egentlig meget godt - ikke mindst takket være alle de hyggelige blogs jeg følger.

Gårsdagens store projekt vidner om, at jeg ikke er døden nær. Der tapetserede jeg nemlig en lille væg på Thores værelse. Som jeg tidligere har fortalt her på bloggen var det ene hjørne på hans værelse ALT for hvidt. Det blev der lige ændret på - og jeg er meget godt tilfreds med resultatet.


Udover at nyde resultatet, nu hvor de værste buler har lagt sig (et nærstudium vil afsløre, at der stadig er et par små buler), har jeg hygget mig med at åbne breve. Jeg var nemlig så heldig at modtage min del af hele tre byttehandler i dag. Se lige, hvor mange fine sager, jeg har byttet mig til:


Det øverste blomstrede stof og det grønne med æbler har jeg byttet med Julie. Guldsmedestoffet og det med Bambi har jeg byttet med Mette. Endelig har jeg byttet de tre andre skønne blomstrede stoffer og mumibillederne med Malene. Jeg fik også en fin ugle af Malene. Den fløj straks op på opslagstavlen på reposen, hvor den nu hænger blandt
fotografier, feriekort og alt muligt krimskrams.


Tak for uglen og alle de fine stoffer til Jer!

søndag den 14. februar 2010

Fastelavnsfest - kun for voksne

I går holdt vi fastelavnsfest for vennerne. Det er lang tid siden jeg sidst har holdt udklædningsfest, men det var en stor succes. Folk havde været meget kreative. Blandt gæsterne var Rødhætte, Princess Leia og en Twilight-vampyr. I bedste reality-stil stemte vi på de bedst udklædte og fandt således en kattekonge og -dronning. Det havde været gennemført med en tønde, men det må blive en anden gang.


Kattekongen blev Stinus' bror, der var udklædt som zombie. Hans sminke var flot - og alt for realistisk - udført af kæresten, der også var zombie for en aften. Leoparddronningen blev min veninde Kim, der både havde leopardplettet nederdel, strømpebukser, hale og kinder, hvilket desværre ikke kan ses på billedet. Stinus var elver(-kongen) og jeg en "treehugging hippie" i min skønne brune og mønstrede 70'er-kjole. Oprindeligt havde festen haft skovtema, hvilket forklarer en del af udklædningerne, men invitationen var så kryptisk formuleret, at der var mange, der ikke lige havde fanget den.

Thore blev passet af sin farmor, mens de voksne festede og vi nød den sjældne luksus at sove rigtigt længe her til morgen. Skønt! Da vi endelig stod op, spiste vi denne engelsk inspirerede morgenmad med de sidste pølsehorn fra festen og de lækre boller, som Stinus bager hver weekend.


Nu må jeg vist skynde mig i seng, hvis jeg skal være frisk til i morgen.

Godnat!

Vinder af en skål

Så har jeg trukket vinderen af min anden give away - en turkis porcelænsskål, jeg selv har lavet.

Vinderen blev:


Hvis du sender mig en besked med din mailadresse, så skriver jeg til dig :)

Tak til alle jer, der havde lyst at lege med!

onsdag den 10. februar 2010

Småfolk Change Away

Jeg vil høre, om der er nogen af jer derude, der kunne være interesseret i at bytte en bid Småfolk-stof for noget af mit? Jeg tænker fx. i stykker på 30*30 cm. Jeg er primært interesseret i drengefarver fx. blå/blå, grøn/grøn og evt. hvid/blå, hvid/grøn og hvid/rød.


Dynebetrækket har jeg købt på Trendsales og jeg vil kategorisere det som "God men brugt", men købte det som "Næsten som ny". Det er ikke meget fnuldret eller slidt, men det kan godt ses at det har været vasket. Det jeg bytter med skal selvfølgelig heller ikke være meget fnuldret :)

Håber, at nogen har lyst :)

tirsdag den 9. februar 2010

Andy Warhol Baby

Jeg er blevet syg igen, øv bøv. Kvalme og det der ofte hører med. Hvad gør man så, når man ligger her bundet til sin sofa (altså ikke i bogstavelig forstand)? Man tager naturligvis nogle billeder og leger med dem i et billedbehandlingsprogram, så de får alle regnbuens farver. Det kom der disse fotomontager ud af. De minder mig om - og er da også inspireret af - Andy Warhol. Synes især at gulerodens farveskifte ser syret ud.
Udover at lege med billeder, kan jeg nyde mine seneste køb. En body til Thore med de sødeste frøer og nogle wallstickers med elefanter. Jeg kan se, at der er begyndt at snige sig noget orange ind rundt omkring i vores hjem. Mon orange bliver det nye sort her? Jeg tvivler. Det skal Stinus nok få sat en stopper for. Og det er så i orden. Men et pift hist og her, synes jeg er meget forfriskende.


Nu vi er ved børnetøjet, så synes jeg at det kunne være sjovt at høre fra jer der har større børn, hvornår i gik fra body til todelt undertøj og hvorfor? Mit indtryk er, at mange gør det lidt tidligere end jeg har tænkt nemlig. Er det fordi børnene bedre kan tage det af selv? Jeg forestiller mig at det holder bedst sammen på ble og alting med body, så tænker at Thore skal bruge body, så længe han bruger ble. Men lad mig høre, hvad jeres erfaringer er :)

God dag!

mandag den 8. februar 2010

Blomsterhygge

Jeg var i dag forbi en genbrugsforretning, hvor jeg var så heldig at finde nogle søde hyacintglas for næsten ingen penge. Jeg købte et klart, et grønt og et lyserødt. Dermed blev samlingen fordoblet fra tre til seks af slagsen. Jeg fandt også en sød blå urtepotte, som nu huser vores basilikum. De skønne vaser fik straks hver en blomst. Det er jo ligenu det er sæson :) Så nu er der fornyelse og forårsstemning både i den ene vindueskarm i køkkenet og på spisebordet, hvor vintergækken, som vi fik af min mor, nu har fået selskab.

søndag den 7. februar 2010

Mini-projekt, ny lærdom og bytte

Vi har de sidste par dage haft besøg af min mor, der bor i Jylland. Det har været rigtigt hyggeligt og udover kaffeslabberas og snak, blev der tid til et minikursus i hækling. Jeg har gerne villet lære "de gamle håndværk" i mange år, men inspireret af de fantastiske frembringelser jeg ser rundt omkring på de fine blogs, tænker jeg at det nu er tid. At lære at strikke, står også på "to-do"-listen - og jeg har tilmed flere frivillige, der har tilbudt at indvi mig i kunsten - men nu tager vi lige én ting ad gangen :) Eller bare ti i stedet for tyve nok nærmere ;) Så lidt hækleri blev det til og nu vil jeg snart finde noget mere sjovt og farverigt garn, så jeg kan øve mig imens jeg kan huske teknikken. Oldemorfirkanter er første projekt.


Jeg har også købt nogle bidder af gammelt tapet med dyr, som jeg har planer om at indramme og hænge på Thores værelse. Rammerne bliver nok de farverige, de har i Ikea, der egner sig godt til børn også fordi de har plexiglas - eller i hvert fald en art plast i stedet for glas. På rammerne vil jeg klistre blomsterne, som er i kanten af tapetet.

De fine stofstykker her, har jeg byttet mig til i en change away med Julie, der har bloggen Julies Kreahule. Planen er at jeg engang vil lade dem indgå i et farvestrålende sengetæppe til vores seng.

God søndag!

torsdag den 4. februar 2010

Nye håndtag

Jeg har lige siden vi anskaffede vores puslebord, syntes at håndtagene var vildt grimme. Faktisk synes jeg at møblet i det hele taget er ret grimt. Men det er jo vældigt praktisk. Udover at hvid melamin aldrig har været kønt i mine øjne (er det i nogens?), bryder jeg mig heller ikke om stålhåndtagene. Men jeg har nu fundet det jeg tror bliver erstatningen.


Jeg har taget en gammel perlekæde med træperler og sat perlene på ståltråd og igennem skuffens huller. Det er ikke vildt kønt på skuffens inderside, men det går nok, hvis bare det virker. Det kunne også være fint med perler i pangfarver, tænker jeg.

tirsdag den 2. februar 2010

Dagens loppetur og invitation til bytte

Som nævnt i dagens tidligere indlæg havde jeg en meget udbytterig loppetur tidligere i dag.
Jeg fandt en del sengetøj, en dug og nogle småting.

Her er noget af det jeg fandt:


Af alle disse stoffer har jeg nok til at bytte med, hvis du skulle være interesseret. Jeg bytter gerne med retro-børnestof og retro-børnetapet, men også meget gerne retrostof, fx. i friske eller pastelagtige grønne farver, da det er gået op for mig at jeg ikke ejer grønt stof til trods for at det faktisk er min yndlingsfarve. Og er åben for forslag, hvis du skulle ligge inde med andet, du tror jeg måske kan bruge :)

Stoffet med æbler nederst i midten er en lang dug, så lidt kraftigere i kvaliteten end resten, som er sengetøj. Det lyserøde med kløvere har også nogle striber med grå kløvere.

Jeg fandt også alt dette, hvoraf meget er mindre stykker.


Kaninen opdagede jeg først, da jeg kom hjem. Det sjove børnemotiv nederst er et babysengesæt, som jeg også gerne bytter.

Endelig fandt jeg også lidt, som ikke er sy-relateret. Et æggebæger med fluesvampe - som jeg faktisk har magen til allerede, en ramme der trænger til nyt motiv og en skøn body med frugter til den næste (samler selvom der ingen aktuelle planer er).


God aften!

Bytte bytte købmand...

Jeg har netop i dag modtaget mine første to "byttegaver". Det har været en virkelig sjovt og hyggelig måde at få nye ting på - og samtidig komme af med lidt af sit overskud ;) Så det er ikke sidste gang jeg vil bytte. Nu skal i se, hvad der gemte sig i pakkerne...

Af Annelise, der skriver bloggen Den flyvende kuffert, fik jeg:


- et stykke af det skønneste bånd med svampe og to store stykker retrostof med blomster lige efter min smag.

Af Trine, der skriver bloggen Groovybaby....and mama, fik jeg dette:


- fantastisk børnetapet med alle mulige dyr, et stort stykke af det fineste kattestof og små søde hjerter.

Tak til Annelise og Trine, fordi i havde lyst til at bytte. Jeg håber, at I også bliver glad for Jeres ting :)

I dag var jeg med Stinus' brors kæreste (hedder det noget?) på tur til en
genbrugsforretning, der ligger i nabobyen. Det var en virkeligt stor succes. Jeg har slæbt hjem af alt muligt lækkert, som jeg viser ved lejlighed. Noget af det er der så rigeligt af, at jeg gerne bytter.

Hyg Jer, mens I sner inde!

mandag den 1. februar 2010

Ny sweater og et skridt længere i tæppeprojektet

I dag begyndte jeg på et nyt semester på universitetet. Jeg er rigtigt glad for det nye skema, der byder på undervisning tre af ugens dage i to timer per dag - godt fordelt over ugens dage. Det er et ret almindeligt timetal for studiet. Men det kræver sin selvdisciplin at administrere friheden. Det er noget jeg arbejder på at blive bedre til.

Efter at have været på universitetet, hentede jeg et dynebetræk med skyer, fugle og sole, som jeg har købt på nettet og som skal indgå i Thores sengetæppe. På vejen kom jeg forbi en genbrugsforretning, hvor jeg fandt den sødeste sweater i en meget lille størrelse, der lige kunne passe Thores abe, samt et hovedpudebetræk med Rasmus Klump. Det passer også godt til sengetæppet, synes jeg.


Da jeg kom hjem fik jeg lige lyst til at lege lidt med programmet Photoscape - det som laver alle de fine montager og hjørner på billederne. Jeg tog billeder af noget af det stof, som skal indgå i sengetæppet gennem en firkant og satte det sammen i programmet for at få en bedre idé om farverne og besluttede, at der ikke skulle være nogen hele felter med rødt. Det bliver lige en række bredere i virkeligheden. Jeg regner med at bagsiden bliver ensfarvet brun og at kante med brunt eller gult kantebånd. De næste dage modtager jeg mere stof til tæppet, så laver nok en endelig plan der. Jeg nyder virkelig at have dette projekt - uanset hvor lang tid det kommer til at tage, selvom det selvfølgelig helst skulle blive færdigt, så Thore kan nå at bruge det på sin tremmeseng :)


Husk i øvrigt at smide nogle lodder i hatten til min give away - hvis du kan lide gaven naturligvis ;)
 
Related Posts with Thumbnails