søndag den 31. januar 2010

SKÅL! - min anden give away...

Jeg har besluttet mig for endnu engang at give en ting væk herinde. Denne gang er det en skål, som jeg har lavet til keramik. Den er lavet i porcelænsler og presset ned i en anden skål, hvilket har givet den nogle ret rustikke kanter. Den er lidt kraftig og ser helt sikkert lidt hjemmegjort ud. Glasuren er blank og meget turkis og desuden lidt gennemsigtig nogle steder, hvilket giver en sjov effekt.


Reglerne er som sædvanligt:
- 1 lod for en kommentar
- 1 lod for fast læser
- 1 lod for link og billede på din blog

Skriv hvor mange lodder du smider i puljen :)


Vinderen trækkes søndag den 14. februar i anledning af fastelavn. Det er samtidig Valentinsdag, så der er nok at fejre - eller noget.

Og så kan jeg fortælle, at vi besluttet at beholde vores blå stol (jvf. tidligere indlæg). Tak til jer, der kommenterede :) Der var jo stor enstemmighed om, at I foretrak den blå. Jeg tror også at det er den bedste til at stå der midt i stuen - selvom jeg havde været vild med at have den røde, hvis vi havde mere plads og et hjørme, den kunne bo i...

fredag den 29. januar 2010

En spæd start og fastelavnskostume

Jeg har nu taget første skridt imod at få lavet et sengetæppe til Thore. Jeg har samlet stof over længere tid og hele tiden haft store planer, men jeg har et problem: Jeg kan (næsten) ikke sy og finder det meget kedeligt at sy på maskine. Måske hjælper det heller ikke at min maskine er meget gammel og ikke særligt god. Men nu vil idéerne føres ud i livet og stoffet vil bruges. Så jeg må gå i krig! Jeg har faktisk været så ugidelig i forhold til at lære maskinsyningens kunst, at jeg syede min ammepude i hånden. Det kan jeg til gengæld godt lide, men det tager jo 100 år med et projekt af denne størrelse.

I går lagde jeg detmeste af det stof, som jeg planlægger at lade indgå i sengetæppet ud på gulvet og foldede lidt i det, så det ligner felter, som på et sengetæppe. Det gør selvfølgelig også, at farverne ikke er så godt blandet, som de vil være på det endelige. Det så sådan ud:


Det var egentlig lidt tilfældigt at det blev disse farver, for jeg elsker grøn, men havde bare ikke noget grønt stof. Og egentlig kan jeg meget godt lide farvesammensætningen, der nu er: rød, gul, blå, orange og brun. Med disse farver for øje vil jeg i den kommende til holde øje, hvor jeg kommer og skifte lidt ud indtil jeg er helt tilfreds. I kommer nok til at høre mere om projektet på forskellige stadier, da det bliver et stort arbejde for en nybegynder.

Hvis nogen af jer har et link til en instruktion i, hvordan man gør eller kan lave en, vil det være meget velkomment. Ellers satser jeg lidt på, at kunne regne det ud.

I går havde jeg krea-aften med en veninde. Det er en fast aftale hver uge. Tidligere har vi gået til keramik sammen, men ligenu holder keramikholdet pause og så er det jo oplagt at få gjort noget ved de tusind projekter, man har i hovedet - imens man sludrer. Det gør nok ikke ligefrem én mere effektiv, men det er enormt hyggeligt.

I går begyndte jeg på Thores fastelavnskostume, som er både simpelt og nemt at lave, men meget hyggeligt. Jeg klipper en ugle og blade i fleece og syr det på en brun bluse - i hånden selvfølgelig. Og så skal han selvfølgelig have brune bukser på til.


Jeg skal også selv klædes ud til fastelavn, da vi holder en fastelavnsfest for vores venner, men mere om det senere.

Nu skal jeg snart hente Thore for derefter at aflevere ham til Farmor, der skal være barnepige fordi Stinus og jeg skal ud med nogle venner og fejre at hans Ph.D-projekt er blevet afleveret i dag.

Hvilken stol har mest X-faktor?

Jeg har fået tilbudt to forskellige lænestole af min veninde, men er i tvivl om hvilken jeg skal vælge eller om vi skal beholde vores gamle. Det kunne være sjovt at høre jeres mening om den sag - også selvom i ikke nødvendigvis deler smagen :)

Kandidaterne er:


1. Støvet grøn med velourbetræk
2. Hindbærrød med groft og mønstret møbelstof
3. Blå med uldbetræk

Det er den blå vi har i forvejen og den er nok den der er i dårligst stand af de tre. Men jeg er vild med de svungne armlæn. Jeg kan lide alle farverne, så for mig er dette ikke afgørende. Stolen skal stå frit i rummet, hvilket måske bliver lidt voldsomt med den røde, da vi ikke har en herskabeligt stor stue og i forvejen huser to Chesterfield-sofaer. Dem har manden ført med ind i forholdet.

Som sagt, kunne det være sjovt at høre, hvad I tænker - medmindre forslaget lyder på at købe Ægget ;)

onsdag den 27. januar 2010

En tur på glatis og gårsdagens køb

Kong Vinter regerer som bekendt stadig - i hvert fald her hvor vi bor. Og søen i nærheden har været sikker at gå på i lang tid efterhånden. Alligevel var det først i går, at Stinus og jeg kom afsted og fik gået en tur på isen. Det var noget jeg havde set frem til. Det er så surrealistisk at der pludselig er sådan et stort område, hvor man kan gå. I søen er en ø, som jo normalt ikke er tilgængelig, men pludselig kan man komme derud, så det måtte vi selvfølgelig benytte os af. Jeg tror at de næste dage, vil byde på flere ture derned. Her er en lille collage med billeder jeg tog på turen:


På vej hjem fra vores tur på søen, købte vi lidt ind og nåede også forbi en genbrugsforretning, hvor jeg fandt et par ting:


Jeg købte et lille køkkenhåndklæde, som jeg tror bliver til to spisesmække til Thore. Synes motivet er ret herligt. Derudover købte jeg en bunke stofservietter - det småblomstrede - og et pudevår med blomster. De sidste to ting planlægger jeg at lade indgå i et sengetæppe til Thore, når jeg lige får taget mig sammen.

Apropos godt vejr, byder foråret jo formentlig på lidt regnvejr som sædvanligt. Og der skal især de små jo klædes godt på. Jeg faldt over disse søde gummistøvler på nettet og fik derefter lyst at købe et brunt regnsæt til. Egentlig havde jeg forestillet mig at købe noget mere ensfarvet og klassisk, fx. mørkeblåt regntøj og gule eller røde gummistøvler, men synes dette er meget sødt også. Han skal sikkert igennem et utal af regnsæt og gummistøvlepar før han bliver stor - og så er det jo rart med lidt variation :) Jeg ville ønske at jeg havde samme entusiasme, når jeg køber tøj til mig selv, som når jeg køber til Thore...Nu vil jeg vove mig ud i det der herfra mest af alt ligner en snestorm og hente Thore i vuggestuen.

God dag til Jer!

fredag den 22. januar 2010

Tilbageblik, nyt gammelt tapet og change away

Dette indlæg skriver jeg fra mit sygeleje, som pt. er i sofaen foran vores fjernsyn, som også fungerer som skærm for vores computer. Jeg har været så uheldig at redde mig en gang omgangssyge. Så jeg prøver at holde mig lidt på afstand af resten af familien. Det ville ikke være så fedt, hvis vi alle skulle igennem det her henover weekenden. Stinus har nok at se til, da han skal aflevere sit Ph.D-projekt om kun en uge, så at blive syg og/eller skulle passe et sygt barn, står nok ikke højt på hans ønskeliste, gætter jeg på.

For nyligt så vi billeder fra Stinus' barndom sammen med svigermor. Det er sjovt at se, om man kan genkende træk hos Thore. Planen er, at jeg skal scanne nogle af billederne ind og få dem fremkaldt til vores billedvæg, hvor der skal hænge billeder og ting, der vækker minder. Billederne herunder har jeg taget med mit kamera af lysbilleder projiceret op på en dør. Jeg er vild med det her billede, som er retro med den brune fløjlsbarnevogn og det strikkede tøj:


Disse badebilleder, hvor han er lidt ældre er også enormt søde, synes jeg:


I starten synes jeg der var mange træk hos Thore, der mindede mig om Stinus, men nu er jeg ikke længere så sikker. Det kan være, at jeg ved lejlighed graver nogle billeder frem fra gemmerne af mig som barn. Jeg elsker selv at se folks børnebilleder :)

Da vi sad og kiggede billeder med svigermor var der et billede med det fedeste retrotapet i baggrunden. Det måtte jeg selvfølgelig kommentere - og jeg var så heldig, at det ikke var smidt ud, så nu har jeg fået det med hjem og overvejer, hvad jeg skal finde på med det. Jeg synes det er så fint det her med piger, træer og blomster!


Vi fik også dette tapet:


Der er en del af dette sidste tapet, så jeg er villig til at lave en "change away", hvis du har noget, jeg kan bruge. Jeg er interesseret i retrotapet eller retrostof - helst med barnlige motiver fx. dyr, æbler eller børn.

De tapeter jeg har i forvejen har jeg også lige lavet et billede med:


Jeg har planer om at bruge noget af det med dyr til Thores værelse på et møbel eller noget. Og det nederst til højre skal blandt andet bruges til Thores legekækken som kakler. Det har jeg en hel rulle af, hvorfor jeg også er villig til at bytte med det, hvis nogen skulle ligge inde med noget, jeg kunne bruge :)

torsdag den 21. januar 2010

Fødselsdagskort med akvarel

I dag er det min svigermors 60-årsfødselsdag. Her til morgen overraskede vi (Stinus, to af hans søskende og svigerbørn, samt Thore) hende ved at komme med morgenmad under armen. Hun bor i samme by som os. Det er rigtigt dejligt at kunne ses spontant og hun passer også Thore, når vi skal ud alene engang imellem. Det er rart at kunne gøre og vide, at han er i gode hænder. I aften skal vi mødes hos Stinus' bror, som også bor i byen, alle sammen - dvs. svigermor, Stinus' bror og to søstre - alle med tilhørende partnere, samt Stinus, Thore og jeg. Det skal nok blive hyggeligt!

Her er det fødselsdagskort, jeg har lavet i dagens anledning:


Det forestiller et træ, da min svigermor elsker sin have. I det hænger en lyskæde, fordi hun også godt kan lide lyskæder. Selv synes jeg også de er superhyggelige - og til tider lidt kitsch :) Indeni kortet har jeg malet en træstamme med årringe og vi ønsker tillykke med at hun har rundet de 60 af slagsen.

I gave får hun et nyt digitalkamera, som vi giver sammen med Stinus' søster, som også er min veninde (det er sådan jeg mødte Stinus), og hendes mand. Vi bestilte det i god tid over nettet, men det nåede desværre ikke at dukke op, så hun fik i stedet dette gavekort, som er inspireret af en tegning jeg så i Barcelona i sommers:


Fødselsdagskortet til svigermor er i øvrigt inspireret af dette kort, som jeg lavede til min kusines studenterfest:


Det kort er igen inspireret af en helt anderledes tegning, som min venindes veninde har lavet. Her er stemningen dyster og tegningen mørk - og der sidder ugler og stirrer i mørket, der er udfyldt med en streg, der minder mig om Ib Spang Olsen, hvis tegninger jeg i øvrigt elsker! Jeg synes at det er så skønt med inspiration - man ender altid et helt andet sted end udgangspunktet, men der er noget, som sætter fantasien i gang. Men samtidig føler jeg det lidt uoriginalt hver gang en idé ikke er kommet dumpende til én som en åbenbaring, så jeg føler et behov for at fortælle det, da det ellers føles som tyveri. Men måske man skulle erkende, at den meste kreativitet ér inspireret af noget, man har set andetsteds - bevidst eller ubevidst. Jeg arbejder stadig på den erkendelse :)

Idéen til det kort jeg lavede til min fætters barnedåb mener jeg derimod ikke at have lånt nogen steder. Jeg har en fætter, der er et halvt år yngre end Thore.


Når det er lukket ser det sådan ud:- bemærk den lille baby, der er gemt i skyen. En af mine idéer var, at stjernerne skulle have forskellige farver, når kortet er lukket. Det ses bedre her:De farver jeg maler med er sådan nogle farvekridt, der samtidig fungerer som vandfarve, når de bliver våde. De er nemme at arbejde med. De kort her er noget af det eneste jeg har haft gang i med vandfarve siden jeg var barn. Jeg glæder mig til at lege mere med det ved lejlighed. Planlægger blandt andet at lave et billede til Thore til værelset :)

To awards og en efterlysning

Jeg vil starte med at sige tak til Malene (Malenes Hverdage) og Julia (The Vintage Hausfrau), der begge har givet mig denne krea-pris:


Tusind tak for det! Jeg hygger mig også med at følge med hos Jer :)
Udover at vise prisen frem på bloggen og linke til giverne, skal man fortælle syv ting om sig selv og sende den videre til syv nye.

Syv ting om mig

1) Jeg er matematisk student og begyndte på DTU umiddelbart efter studentereksamen med at læse civilingeniør på bygningsretningen - indtil jeg fandt ud af, at det ikke lige var mig alligevel.
2) Jeg har enormt mange bøger, men læser faktisk meget sjældent andet end faglitteratur på studiet. Et af mine nytårsfortsæt er at ændre på det.
3) Jeg er rødhåret, hvilket i mange år var ufedt, men som jeg nu er glad for.
4) Mine yndlingsfilm er "Den fabelagtige Amélie fra Montmartre" og "Big Fish" - eventyrlige, smukke og rørende.
5) Jeg er både perfektionist og rodehoved. Gør jeg noget skal det gøres ordentligt, men jeg er god til at ignorere det, som ikke bliver gjort. Det er egentlig en okay evne at have med børn, tror jeg.
6) Jeg er i omgangskredsen kendt for at have et kamera foran ansigtet en stor del af tiden.
7) Jeg er B-menneske - for det meste frisk som en havørn om aftenen og har ret svært ved at vågne om morgenen.

Jeg vil springe den del over, hvor jeg skal sende awarden videre. Mange af dem, som jeg ville give den til har nemlig allerede fået den. Og så synes jeg at jeg viser min anerkendelse ved at blive ved med at være fast læser :)

Til sidst vil jeg her bringe en efterlysning af den anden vinder af min give away: Lizet. Den ene præmie er sendt afsted til Molly My, som valgte mobilen med pindsvinet. Tilbage er den med svamp, hjerte og stjerne. Lizet har hverken egen blog eller en mailadresse, jeg kan skrive på, så jeg håber at hun ser dette. Hvis ikke jeg har hørt fra hende inden den 1. februar, starter jeg en ny give away med samme præmie :)

tirsdag den 19. januar 2010

Køleskab uden censur

Julia fra The Vintage Hausfrau har tagget mig i en lille leg, hvor jeg skal:

1) Vise mit køleskab
2) Udvælge et særligt motiv jeg vil fortælle om
3) Tagge tre andre bloggere

Jeg takker for udfordringen :) Først køleskabet... Det er sådan et med en lille fryser ovenpå, så I får både fryseren (ikke børnehøjde) og køleskabet (børnehøjde) at se her. Mange af de fine små magneter er allerede pakket væk fra fryserlågen, men nogle har fået lov at blive - dem som jeg vurderede ikke var i slugestørrelse. Som det ses er der ikke ryddet op i dagens anledning:


Før jeg fik denne udfordring var selve køleskabslågen tom, da magneter og småbørn jo ikke går godt sammen. Men så kom jeg i tanke om nogle sjove magnetfigurer jeg har købt til Thore for lang tid siden, som i hvert fald ikke er i slugestørrelse, så dem fik jeg lige fundet frem og sat på køleskabet:


Og så synes jeg næsten ikke jeg kan springe over også at afsløre lidt om, hvad der gemmer sig i dette vigtige rum. Derfor har jeg taget et par billeder af køleskabets indhold uden på forhånd at rydde op, hvilket føltes lidt som en afsløring, fordi der er ret rodet... Nå, men til indholdet:


Vi køber økologisk i det omfang det er økonomisk muligt og tilgængeligt - både for vores egen skyld og for miljøets - og lidt for dyrenes, men vi er nu ikke så gode til at købe økologisk kød endnu. Det har jeg planer om, at vi bliver med tiden.

Vi har næsten altid nogle æg (økologiske selvfølgelig) og noget gær på øverste hylde i køleskåbslågen. Stinus bager en hel del. På den anden hylde er der wasabi, peberrod, soyasauce, jalapeños og figenpålæg. Jeg elsker sushi - både købt og hjemmelavet - og Stinus kan også godt lide det. På tredie hylde i lågen er der nogle forskellige marmelader, der skal på køl fordi de er økologiske, og en 'lemon curd', som er noget helt fantastisk skotsk smørepålæg med citron. Nederst er en cola, som har stået uåbnet siden jul, hvor vi havde gæster. Denne var til overs og vi er på ingen måder fans af sodavand, så den får nok lov at stå til vores fastelavnsfest i næste måned, hvor den passende kunne indgå i drinks. Derudover er der lidt vinrester, som nok skal blive drukket og en bæryoghurt, som Thore spiser af for tiden, fordi han har slået sin tand i vuggestuen. Den overbeskyttende mor oversatte lige "undgå meget hård mad i en uge" til "flydende eller blødt udskåret mad i små stykker i små to uger". Ingen grund til ikke at være på den helt sikre side... Han slipper for skader på de blivende tænder og der er heldigvis heller ikke noget at se på den tand, der blødte vildt fra tandkødet :)


I resten af køleskabet har vi blandt de faste varer: bananer, minimælk (til os), letmælk (til Thore), skæreost, ostehapser, ketchup & remoulade (der altid når at blive for gammelt før det bliver brugt op), tahin (til hummus), leverpostej, spegepølser (de økologiske fra Netto er bedst), smør i vores keramik-smørdims (der gør det muligt at smøre med rigtig smør) og appelsinjuice.

Dernæst skal jeg jo vise et udvalgt motiv. Jeg har valgt at flashe et nyt maleri:


Jeg så det på et galleri for nyligt og måtte bare eje det, selvom det var vildt dyrt, fordi den neon-orange farve og den lyserøde samt glimmeret bare passer ind i vores stue. Nej, faktisk var det en julegave og nok den jeg blev mest glad for - "Til Far og Mor - Fra Thore" :) Jeg synes det er helt fantastisk fint. Og vi fik endda et fotografi med, som viser kunstneren midt i arbejdet:


Jeg skal jo også tagge tre andre bloggere og har valgt:

- Malene med bloggen Malenes Hverdage.
- Annelise med bloggen Den flyvende kuffert.
- Christina med bloggen Rappedikke.

Jeg håber, at I vil lege med :)

lørdag den 16. januar 2010

Her bor...


Da Thore var omkring ni måneder fik han sit eget værelse. Vi trængte til vores eget, så løsningen blev at vi flyttede ud af soveværelset og det blev Thores. Jeg havde allerede indrettet det i hovedet og malet de møbler, der skulle det, så selve indretningen af værelset tog kun et par timer. Siden er der faktisk ikke sket så meget andet end at der er kommet mere legetøj til. En del af det bor dog i stuen, hvor vi har indrettet en legekrog. Jeg har kun ét projekt, som jeg for alvor synes mangler. Jeg vil sy hynder til hans bænk og stolene. Hjørnet med bord, bænk og stole er alt for hvidt. Hynder her vil både hygge og give lidt farve.

Stinus var stort set enig i mine forslag til indretning, men på et punkt skiltes vandene... Hans mor havde tilbudt at vi kunne låne den gamle rødmalede Juno-seng, som Stinus og hans søskende havde sovet i, til Thore. Jeg var ellevild. Men Stinus brød sig ikke om den, så vi endte med en ganske almindelig hvid tremmeseng fra Ikea. Den går da an, men hvor havde den anden bare været fin! Ved Thores seng hænger hans Ole Lukøje-lampe og svampeuroen. I sengen bor også hans abe, som jeg har købt i det håb at han kunne have den som "yndlingsbamse", men den interesserer ham faktisk slet ikke. Blusen den har på er fra Stinus' barndom og har det mønster, man i dag ser hos Holly's. Denne er af mærket Nieland. Det er hyggeligt at svigermor har gemt nogle ting fra børnene i kælderen. Tæppet har jeg haft som baby, så lidt har jeg også med mig fra de tidlige år. Det har altid heddet "futtæppet".


At bruge en tallerkenrække som holder til børnebøger er jo ikke længere en meget original ting at gøre, men det gør den ikke mindre fantastisk. Synes det er skønt at bøgerne kan ses og man kan skifte ud alt efter hvilke der er yndlingsbøgerne for tiden. Og så bruger vi den også som natbord, når Thore og jeg sover på madrassen, der er på værelset, hvilket ofte sker sidst på natten.


Hylden her har jeg pyntet med tapetbort med motiver fra Elsa Beskows bog om "Putte i Blåbærskoven". Her står lidt forskelligt trælegetøj og en lampe med fiskemotiver, der drejer rundt, når pæren bliver varm. Den har jeg fundet på et loppemarked for ingen penge.


På et loppemarked har jeg også fundet de to porcelænsfigurer her, som står på den nederste hylde i tallerkenrækken. Jeg er begyndt at gå og forelske mig i nogle porcelænsfigurer i den dyre ende, når jeg er på markeder. Men jeg har besluttet at holde lidt igen med de dyre af slagsen, der jo nemt kan koste tusind kroner for en enkelt figur. Disse har derimod ikke kostet over en halvtredser stykket. Det gør dem dog ikke mindre fine i mine øjne. Plakaten fra Zoo har Stinus valgt.


Her er det hjørne, som jeg synes er lidt for hvidt og kedeligt, og klædeskabet, som der ikke rigtigt var plads til andre steder i huset. Men Thore synes nu også at spejlet er meget sjovt.


Her er madrassen med alle dens mumipuder. Her sover Thore og jeg ofte sidst på natten. Og det er da også blevet til nogle middagslure med tiden. Den oprindelige idé var at det skulle være læse- og tumlekrog. Det fine billede har min veninde Ina tegnet til Thore. Hun er virkelig god til at tegne og male. Hvis du har lyst, kan du se mere på http://www.inakorneliussen.com. På billedet kigger Thore på den sommerfugl, som længe hang i stuen, men som nu hænger sammen med billedet på hans værelse. Den sommerfugleuro elskede han som helt lille. Billedet fik han til sin "fødselsfest", som vi holdt da han var tre måneder. Han er ikke døbt, men vi havde selvfølgelig lyst til at samles og fejre hans fødsel med venner og familie alligevel. Det virkede fjollet at kalde det navngivning, da han havde haft navnet længe. Det var hans fødsel vi fejrede :)

torsdag den 14. januar 2010

Og vinderne er...

Jeg har netop udtrukket vinderne af min første "give away".

Jeg blev helt overrasket over interessen og at så mange ville lege med. Tak for det! Jeg valgte at tage de sidst tilkomne lodder med i puljen.

Vinderne er:


- Lizet Og Molly My.

Til vinderne:
Hvis I skriver jeres adresse (eller mailadresse) her som en kommentar, så sørger jeg for at de små mobiler kommer hjem til jer hurtigst muligt.
Jeg vil lige høre, om I hver især har en favorit? Har i hver jeres, kan I jo ligeså godt få den i bedst kan lide. Foretrækker I den samme, trækker jeg lod :)

Til jer andre:
Tusind tak fordi I legede med! Det kan være, at der på et tidspunkt dukker noget lignende op herinde...

tirsdag den 12. januar 2010

Min første give away!

I anledning af at min uro endelig er blevet færdig og jeg i går fordoblede antallet af faste læsere (fra 4 til 8), vil jeg her lave min første give away.

Der er hele to præmier. Hver er et ophæng med "porcelænskager", som jeg har lavet til keramik.


Når jeg igen har fordoblet mit antal faste læsere (fra 8 til 16), udtrækker jeg to vindere.

Reglerne er som sædvanligt:
- 1 lod for en kommentar
- 1 lod for fast læser
- 1 lod for link på din blog

Husk at skrive, hvor mange lodder du har i puljen :)

Jeg håber, at I vil lege med. Synes selv det her "give away"-halløj er et herligt koncept!

Uroligt


Endelig blev min uro med "porcelænskager" færdig. Jeg har lavet dem til keramik og hele tiden haft en uro i tankerne. Jeg synes egentlig det er blevet meget godt, hvis jeg selv skal sige det. Det bedste er næsten, at den fungerer ligesom et vindspil, hvis man rører ved den eller åbner vinduet, hvor den hænger. Og da figurerne ikke er meget skrøbelige, men relativt tykke, går de ikke i stykker af det.

mandag den 11. januar 2010

Loppis og min lille hippie-indianer

Som nævnt var jeg på loppemarked her i weekenden med en veninde. Min faste "partner in crime". Mændene korser sig, når vi tømmer tasker og poser med skønne fund, når vi kommer hjem. Men i forstår mig (håber jeg) :) Jeg køber for det meste en del, når jeg er afsted, så vil kun vise de ypperste fund frem her. Ellers kommer den her blog vist ikke til at kunne rumme andet end loppefund - og det er ikke min mening. Jeg håber, at jeg på et tidspunkt får en trang til at skille mig af med nogle ting, som jeg vokser fra eller noget, for ellers ved jeg virkelig ikke, hvor jeg skal gøre af mig selv om fyrre år. Så må vi have et meget stort hus...

Blandt de bedste ting, jeg fandt på markedet i Forum, er disse skønne børneplastkopper med dyr. De minder mig lidt om Thores slange-tandkrus af ler, som jeg har vist frem. Jeg synes de er virkeligt sjove. Jeg faldt også for det fine stabeltårn, der har forskellige motiver hele vejen rundt. Vi har godt nok et i forvejen, men hvad gør det?


Jeg fandt også nogle lækre små fajanceskåle med blå prikker. Jeg har en ret stor kærlighed til skåle. Og jeg fandt en gammel børnebøjle af træ med malede figurer. Derudover var der en kvinde, der solgte hjemmestrik. Af hende købte jeg de lækre bløde uldvanter til Thore.


Billedet af Thore passede lige ind i mosaikken. Det er taget i går, hvor han løb rundt med et bånd om hovedet. Han havde selv prøvet at putte det derop, men måtte selvfølgelig have hjælp. Da det faldt af, prøvede han igen. Ret hyggeligt. Måske har han en hang til klæd-ud-lege? Så må vi have en kasse med klæd-ud-tøj på et tidspunkt. Hmm - det kan måske være i hans legebænk så. Det var en mulighed i hvert fald.

Ønsker en god dag!

fredag den 8. januar 2010

Husmor, legebarn og shopaholic

Jeg er ret priviligeret i denne måned. Jeg skal ingenting, da studiet først begynder til februar igen. Det vil sige jeg skal prøve at gøre livet så let for vores familie som muligt ved at hente og bringe Thore så meget som muligt og prøve ellers at være lidt huslig med indkøb, madlavning etc. Det er ellers ikke min stærke side det med madlavning. Stinus plejer at stå for den del. Det er ikke fordi jeg ikke kan forstå det spændende i det og jeg er da også ejer af en forholdsvis stor samling kogebøger, men det bliver ofte ved drømmeriet "Den ret ser lækker ud" og i den stil... Jeg vil prøve at gøre noget ved det. Men sådan noget som fx. at sætte et køkkenur, når man bager brød, glemmer jeg ofte. Det resulterede for lidt siden i et rugbrød, der er lidt svedent i skorpen. Ups! Og jeg fik endda hjælp af både den ny røre- (og alt muligt andet-)maskine, vi fik af svigermor i julegave og en brødblanding. Det burde ikke kunne gå galt!


Derudover er mit mål for januar, at jeg vil realisere nogle af mine talrige projekter på "to do"-listen, der efterhånden er ret lang. Hvis det lykkes, skal jeg helt sikkert nok dele det her.

Jeg har endelig fundet ud af, hvordan man laver de fine fotomontager, som florerer her på de forskellige blogs med programmet PhotoScape. Det er jo vældigt smart, så man ikke behøver lave helt så lange indlæg, når man er afhængig af billeder og ikke kan vælge... Og så ser det jo bare lækkert ud :)


For at afprøve teknikken har jeg lige luret en tur i skufferne med børnetøj og benytter samtidig lejligheden til at vise mine yndlingsprints frem. Jeg har siden min barsel (og måske endda graviditet, hvis sandheden skal frem) haft af en lidt overdreven trang til at købe fint børnetøj. Jeg har faktisk aldrig været specielt vild med at købe tøj til mig selv. Det er mest blevet til en sjælden tur i H&M eller en genbrugsforretning. Men børnetøj er bare sjovere - og så er undskyldningen, at vi jo skal have flere børn før eller siden, hvorfor det nærmest er en investering. Jeg har ikke sjældent ønsket mig , at de fine prints blev lavet som toppe i voksenstørrelse.


I eftermiddag skal min veninde Kim og jeg hente vores sidste ting på skolen, hvor vi laver keramik, da det pga. ombygning vil holde en pause. Men vi vil i stedet mødes fast hver uge og være kreative hjemme. Det glæder jeg mig til. Efter at vi har hentet ting, spiser hun her og overnatter til i morgen, hvor turen går til loppemarked i Forum. Det bliver spændende, om vi finder noget godt.

God weekend!

mandag den 4. januar 2010

Jeg ser rødt...

Jeg har på flere blogs set folk have indlæg med farvetema. Det synes jeg er en ret sjov måde at blive vist rundt i folks ting på. Jeg kopierer derfor konceptet her og viser jer nogle af mine røde ting. Det overraskede mig på jagten rundt i huset, at mange af de røde ting er ret nye. Måske julestemningen satte ind tidligt?

Her er først et billede af Stinus og Thore med sit nye badehåndklæde, som jeg for nyligt har fundet på nettet. Thore prøver vist at kysse :)


Og her er det uden Thore, så i bedre kan se de fine detaljer:


Og her er nogle herlige hjemmestrikkede uldsokker, som Thore har fået af sin oldemor til jul. De er lækre at sove med.Jeg har en passion for barnlige lamper - og mange af dem er røde. Røde lamper giver et hyggeligt lys :) Thore har som sengelampe en af de gamle Ole Lukøje-lamper - den hvor han sidder på en raket. Vågelampen virker stadig og vi bruger den ret meget,så vi er på den den dag den ikke duer mere :(


I soveværelset sidder også en Ole Lukøje - her på månen.


I samme rum har vi denne lille svampelampe, som oprindeligt var købt til Thore, men jeg kunne ikke rigtigt undvære den...


- så i stedet fik han denne:


Jeg var så heldig en dag at finde disse mariehønelamper fra samme producent til ingen penge på et loppemarked. De har dog endnu ikke fundet en plads i huset. De ser nærmest uhyggelige ud, når de er tændt med deres små lysende øjne.


Jeg så engang en knagerække ligesom denne bare i blå og har siden været helt vild efter at finde en tilsvarende. Jeg var så heldig her i december at finde den på en internetauktion. Jeg synes nærmest det er årets fund - altså sidste års :) Den fungerer nu som Thores personlige knagerække foran hans værelse. Jeg elsker den måde knagerne bliver til elefanthoveder på.


En anden ny rød ting er denne herlige frugtpose, som jeg har købt på www.lullaby.dk. Faktisk var det sådan jeg fandt bloguniverset her, fordi Ulla på hjemmesiden henviser til sin blog www.ulla-lullaby.blogspot.com. Posen med kløvere i baggrunden, har jeg i øvrigt købt samme sted.


Koppen her er en af Thores melaminkopper fra Rosti, som vi har i forskellige farver. Jeg synes den røde er særligt hyggelig, fordi jeg husker dem fra jeg gik i børnehave.


Vores Falck-kasse er en anden af de røde ting, der bor hos os. Den huser plaster og termometre.


Røde tedåser har vi skam også en lille samling af...


I det hele taget har vi vist ret mange dåser. Men de fleste tjener skam et formål og huser lidt forråd. Blandt kaffedåserne er der også en rød, som er købt for nyligt på loppemarked.


Og så er der jo mumiporcelæn i alle farver her i huset. Her det røde med mumimor.


Jeg elsker mine indkøbsnet fra Katvig og har bl.a. et i rødt. De har en rigtigt god facon og så er det langt mere behageligt at slæbe varer hjem i stofnet, da de ikke skærer i hænderne som plastikposer. Overvejer at sy nogle lignende selv på et tidspunkt, hvis jeg finder det rigtige stof.


Og endelig er der uroen over puslebordet som byder på lidt improviseret efterårspynt. Den har klemmer, så det er nemt at skifte ud. Det må vist snart være tid :)

 
Related Posts with Thumbnails