torsdag den 31. december 2009

Udfordring og afsløringer

For nogen tid siden fik jeg en udfordring af Marengse, som jeg nu har tænkt lidt over og jeg vil her fortælle:
- 3 afsløringer om interiør
- 3 ting jeg har fortrudt, at jeg ikke købte
- 3 ting/interiør, du leder efter

De tre afsløringer om interiør


For det første kan jeg afsløre at jeg på min søns værelse gemmer nogle af mine mest tøsede skatte - simpelthen fordi det er der, der er plads. Her er mit elskede lyserøde skab (som savner nye "gardiner") og min skønne lysekrone. Manden bryder sig ikke om lysekronen og det er svært at finde plads til den i vores lavloftede bondehus, da man jo ikke gider gå ind i - eller udenom den hele tiden - og en mindre detalje: Den virker ikke. Det vil måske nærmere sige: Vi har ikke prøvet at få den til at virke. Det virker lidt voldsomt at den bruger seks pærer ad gangen og så synes jeg heller ikke sparepærer ser så lækre ud. Og det er jo den vej det går. Så den har fået lyskæde, så lyset spiller rigtigt fint i prismerne. Der manglede nogle prismer foroven, så de har fået selskab af en lille metalengel, hvor de slap op. En god ting ved at skabet er på hans værelse er at han så har et spejl i øjenhøjde. Det synes jeg er en hyggelig ting.


Den anden afsløring, som jeg nu vil dele med jer er, at min mand på det nærmeste har indrettet vores stue. Det skyldes at han havde en lejlighed fuld af møbler, mens jeg kun havde et kollegieværelse, da vi flyttede sammen. Han er til Chesterfield og mørkt træ, mens jeg mere drømmer om hvidbejdset træ og træ malet i hvidt, pasteller og støvede farver. Jeg kan også godt lide mørkt træ, men så skal det være gammelt. Sofaerne er nu meget praktiske og jeg er faktisk kommet til at holde af dem. De er hjemlige. Spisebordet med tilhørende stole drømmer jeg ofte om at skifte ud - sammen med skænken og sofabordet. Jeg er ikke så meget til ting, der ligner gammelt uden at være det. En dag sker der nok noget. Men indtil videre kan tingene det de skal kunne... Jeg har ikke et billede af det i dag, da juletræet har ommøbleret stuen.


Min sidste afsløring er min passion for mumitroldene. De bor faktisk herhjemme! Man kan ikke engang sige at de gemmer sig rundt omkring mere. Lad os starte på Thores værelse igen. Her er en halv madrasfuld mumipuder og en dyne med mumibetræk, som jeg sover med, når jeg sidst på natten sover hos Thore (fordi jeg bliver træt af at rende op og ned). Puderne har en tendens til at snige sig ind i sofaen, fordi de er så lækre og bløde. Måske jeg skulle overveje at sy nogle til sofaen engang?

Derudover har vi en halv reolhylde med mumibøger - de gode gamle romaner (som er de "rigtige" mumibøger), billedbøgerne (ikke de nye tegneserieagtige) og endelig den genudgivne tegneserie. Jeg vil benytte lejligheden til at slå et slag for de genudgivne originale mumibøger. Til de små kan jeg især anbefale "Mumi, Mymle og lille My" (ny titel), der har huller, så lidt af næste side kan ses og "Hvem skal trøste knytten?", der begge er genudgivet for nyligt i lækre udgaver.I køkkenet bugner skabene med krus, skåle, tallerkener og en enkelt kande med de skønne trolde. Her er de fleste af krusene. Her ses også de skønne Confetti-mokkakopper, som var en del af min julegave til Stinus. Han ønskede sig espressokande og kopper. Jeg har en aversion imod hvidt porcelæn, så disse var helt perfekte. De er fra 1950-1960'erne. Han fik en brun espressokande til - og selvfølgelig kaffe.


Og der er sørme også sneget sig nogle platter med mumitroldene ind over køkkenvinduerne.


På køleskabet er der magneter med de tykke trolde.


Jeg har i julegave fået en skøn gammel kagedåse af min veninde Kim med mumitroldene. Den er fra 1992, men det er også relativt gammelt i denne sammenhæng...


Faktisk er det også hende jeg kan takke for min fine toilettaske med mumitrolden. Vi deler denne passion.


3 ting jeg har fortrudt, at jeg ikke købte

Jeg må indrømme at denne del af udfordringen var den vanskeligste. Jeg havde simpelthen svært ved at komme i tanke om noget fint jeg IKKE havde købt.

Skal jeg finde noget, må det det være et fint stykke perlejulepynt med en edderkop, jeg engang så på et loppemarked, men ikke syntes at jeg havde råd til.

Derudover er et par flotte lamper det nærmeste vi kommer på ting jeg desværre ikke fik købt, men det skete ikke af den grund at Stinus syntes de var rædselsfulde - og så man jo give sige. Den ene var en gammel fransk lampe med jernblomster malet i pastelfarver - skøn! Den anden havde en nærmest paraplyformet glasskærm med røde kanter og roser malet på. Jeg håber vi finder nogle lamper snart, som vi begge kan holde ud ;)

3 ting/interiør, jeg leder efter

Jeg drømmer om at erstatte vores spisebord med et lækkert langbord af træ - gerne lidt lyst, råt og patineret - og dertil en masse hyggelige træstole - gerne forskellige og i forskellige farver. Men med lidt stemning a la svensk bondeidyl - med en stænk af Pippi. Problemet er ligenu at kravet til et nyt spisebord er at benene skal kunne skrues af, da vores trappe er så smal, at et bord med ben ikke slipper op til førstesalen. Det blev forsøgt med mit gamle egetræsbord, der nu tjener som skrivebord i soveværelset nedenunder.

Derudover leder jeg efter en fin gammel edderkop af perler til juletræet og i øvrigt en glasstork - helst en med åbent næb. Julepynt ér og bliver en af passionerne.

Noget andet, som jeg går og kigger efter på markeder, er dele til dette gamle fine dukkestel med eventyrbilleder. Indtil videre har jeg kun kanden og en en dyb tallerken. Jeg har ingen idé om, hvor mange dele der findes, men det er næsten en del af jagten ikke at vide det ;)


Det var vist det. Jeg giver udfordringen videre til nogle af de blogindehavere, jeg følger fast: Malenes Hverdage, Rappedikke og Lullaby og la la og håber, at de har lyst at lege med.

Nu må jeg vist til at gøre noget, hvis jeg skal nå nytårsfest i aften. Jeg efterlader mand og barn herhjemme og tager til fest med veninden. I år skal det nydes, at jeg hverken er gravid eller ammer :D Ingen fin middag til mig i denne omgang, men vild fest. Er egentlig til begge dele, men har underskud på festkontoen...

Godt nytår!

onsdag den 23. december 2009

Glædelig jul!


Så er de sidste forberedelser til julen ved at være overstået. Der er blevet bagt brunkager, (næsten) gjort rent og de sidste julegaver er i hus. Så nu kan julen bare komme an!

I dag var jeg forbi en genbrugsforretning, hvor jeg fandt et par små ting, der lige måtte med hjem. Det ene var en gammel æbleskivepande. Så kan vi næste år avancere til hjemmelavede æbleskiver. Stinus laver i forvejen sin egen glögg, så det kunne være lidt fedt også selv at lave de æbleskiver, der ofte ledsager glöggen. Og så smager de bare bedre med lidt æblestykker i. Men det kræver jo at man har en pande.

Jeg fandt også en herlig kreabog til børn fra 70'erne med en masse idéer jeg nok aldrig selv havde fået... Her er et par af billederne fra bogen. Jeg synes den er ret hyggelig :)Jeg ønsker alle en skøn juleaften i morgen!

tirsdag den 22. december 2009

Juleferie med forhindringerSå er min opgave endelig afleveret. Det blev den i torsdags og præcist to timer efter ringede de fra vuggestuen og sagde at Thore havde feber, så jeg måtte hente ham. Det var okay timing, nu det skulle være. Han har fået prikker over hele kroppen - den lille skat - og i dag fik vi hos lægen identificeret sygdommen som tredagesfeber. Det er en ret almindelig børnesygdom, hvis navn jeg dog ikke kendte i forvejen. Selvom feberen er væk er han stadig pyldret og træt. Så planerne omkring forberedelser til vores første jul herhjemme, må realiseres i det omfang de er kompatible med at hygge godt om den lille, så han snart kan blive helt frisk. Og jeg må indrømme at det er en smule stressende, når jeg stadig mangler at købe flere julegaver, stadig ikke har opgivet planerne om hjemmebagte brunkager og i øvrigt har en del andre ting på "to-do"-listen. Men jeg prøver at tage tingene i Thore-tempo...Her ser i vores færdigtpyntede juletræ, som det blev i år. Det var en fornøjelse at pynte et træ, der næsten når loftet. Jeg har altid vidst, at når jeg stod for julen, skulle vi have et højt træ. Hos min mor, hvor jeg er vokset op, har vi normalt haft relativt små juletræer fordi vi boede i lejlighed. På billederne kan i også se to af de stykker julepynt, jeg holder mest af - en bille og en fisk med glimmer. Mens jeg pyntede træet gik det op for mig, at jeg sagtens kan fortsætte udvidelsen af min samling af julepynt. Jeg var nødt til at tage en del pynt af troldegrenen for at have nok til træet - og synes godt der kunne have boet lidt flere svampe og fugle mellem grenene :)Jeg har ikke glemt den udfordring, som jeg fik af Marengse sidst, men skal lige have tid til at gå en tur med et kamera herhjemme, før jeg kommer med mine afsløringer.

Jeg ønsker alle en glædelig jul!

tirsdag den 15. december 2009

Det er svært at have ondt af sig selv...

Det er svært at have ondt af sig selv trods eksamensstress, når dette syn møder en ved et blik ud ad vinduet:Vi bor lige ved en lille kirke og det fine snevejr kan da ikke andet end gøre en i julestemning. Jeg glæder mig i hvert fald om muligt endnu mere til jeg kan aflevere min eksamensopgave på torsdag. Jeg har valgt at skrive om "Italesættelsen af kristendom i faget kristendomskundskab i den danske folkeskole".

I forgårs var vi en tur nede i byen og købe nye vinterstøvler til Thore, hvis fødder var ved at vokse ud af de andre. Jeg blev helt forelsket da jeg så disse:Jeg elsker bare Angulus' små buttede sko og støvler - og heldigvis passer de godt til Thores små brede fødder. Faktisk elsker jeg også selv at gå i deres sko og støvler, men de små størrelser er bare endnu lækrere. Herhjemme er vi vist ret fodformede - eller også har vi bare brede fødder ;)

Og så har jeg fået en udfordring! Marengse har spurgt om jeg ville lege med og fortælle:
- 3 afsløringer om interiør
- 3 ting du har fortrudt, at du ikke købte
- 3 ting/interiør, du leder efter...
Jeg har allerede lagt hjernen i blød og vender tilbage med saftige afsløringer efter eksamensopgaven er afleveret. Hav det godt så længe!

torsdag den 10. december 2009

Er der et liv efter eksamen?


Jeg tror, at der er et liv efter eksamen. Det plejer der at være. Men ind imellem er det svært at tro, når stressen banker på. Og så er det godt, at man har *ta-da* : Overspringshandlinger! Dem kan jeg næsten ikke få nok af. En overspringshandling af surfen på nettet viste blandt andet vej til denne hyggelige blogverden, hvor jeg inspireres og ser glimt af genkendelse. Herligt! Nogle der sætter ligeså meget pris på de små detaljer som jeg selv. Her må jeg blande mig lidt. Så en anden overspringshandling blev oprettelsen af denne blog. Og ellers byder december jo i sig selv på talrige hyggelige ting man kan tage sig til. Så det er udover eksamenslæsning og surfen på nettet blevet til et par juledekorationer og pyntning af troldegrenen her. Jeg har en stor kærlighed til gammel glaspynt, som jeg elsker at finde på loppemarkeder og på nettet. Kimen til min samling blev lagt år tilbage, hvor jeg overtog lidt pynt fra henholdsvis min Oldemor og Mormor. Jeg glæder mig til eksamenslæsningen er overstået, så vil jeg nyde julen i fulde drag. Jeg er lidt spændt på juleaften, hvor vi for første gang skal holde jul selv. Vi bliver min mand Stinus, vores søn Thore, min mor, søster og jeg..Kan vi mon skabe magien? Jeg må indrømme at juleaften stadig er ret magisk for mig. Jeg håber aldrig at den følelse forsvinder. Det bliver fantastisk at give den følelse videre til sine børn. Det glæder jeg mig meget til :)
 
Related Posts with Thumbnails